Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ett tränarkontrakt ligger och väntar på Michael Carrick

Manchester United imponerade inte igår men Lewis Dunks självmål var tillräckligt för att United skulle vinna med 1-0 mot Brighton & Hove Albion på Old Trafford.

Efter Uniteds seger berättar José Mourinho att ett tränarkontrakt ligger och väntar på Michael Carrick.

Mer om matchen:

Mourinhos presskonferens

Brighton var bra men United vann, så kan vi sammanfatta José Mourinhos tankar efter gårdagens seger.

“Det var en kamp, det kan jag säga. Det var en kamp för att Brighton var väldigt bra. De var bra från första minuten till den sista,” sa Mourinho på presskonferensen efter matchen.

“Det är viktigt att försvara bra och de försvarade sig bra. Sedan kontrade de bra. Jag tycker att de spelade väldigt bra.

“Vi spelade inte bra. Det som var positivt för mig var att intensiteten blev högre i andra halvlek. Efter målet kunde vi inte döda matchen och sista kvarten såg jag ett ödmjukt lag som kämpade för att hålla nollan. Spelare som Lukaku spelade till vänster och jagade försvarare. Mittfältarna stängde ytorna på mitten. Jag är nöjd med attityden.”

Om den offensiva taktiken: “Jag skulle inte bli förvånad om några av experterna säger att vi spelade med för många anfallare idag. Men om de säger det tycker jag att de har rätt.

“Ibland spelar du med för många offensiva spelare och förlorar kontrollen över matchen. Vi hade problem defensivt för Matic och Pogba var isolerade på mitten av planen. Om du kompenserar det med mer kreativitet är det bra, då är det en bra risk. Mot Newcastle var det bra. Vi var inte solida defensivt men vi var bra på att skapa.

“Idag var vår kreativitet dålig. De tre spelarna som spelade med Lukaku fick inte bollen, de var inte framgångsrika en mot en. Marcus [Rashford] hade ingen rolig match alls.”

Mourinho visste inte om Paul Pogba skulle klara av att spela hela matchen, vilket gjorde uppgiften på bänken svår för managern.

Om hörnan som föranledde Uniteds mål: “Hörnan är på andra sidan planen. Jag tycker bara att Lukaku är fenomenal i sitt sätt att kämpa för den bollen. Linjedomaren är två meter bort, jag är 80 meter bort. Jag har ingen aning.”

Mourinho snackade igår också upp bortamatchen mot Watford, som spelas på tisdag. Den delen av presskonferensen släpps dock först ikväll och vi tar upp det imorgon.

En stol i ledarstaben för Carrick

I fredags kom nyheten att Michael Carrick har haft hjärtbesvär. En vadskada har också satt käppar i hjulet för hans comeback. Mittfältaren har emellertid inga planer på att sluta spela. Enligt Telegraphs James Ducker siktar Carrick på att göra comeback mot CSKA Moskva den 5 december.

På presskonferensen efter segern igår fick så José Mourinho uttala sig. Uniteds manager avslöjade då att Carrick har blivit erbjuden en plats i ledarstaben. Detta får dock vänta tills Carrick har slutat spela och Mourinho ser fram emot att välkomna Carrick tillbaka:

Michael som person är viktigare än Michael som spelare. Vi gav honom tid att slappna av, återhämta sig, känna självförtroende. Tid att fatta ett beslut: vill spela? vill sluta?

Han vet att min ledarstab har en stol för honom om han vill, när han vill. Stolen finns där på kontoret. Jag vill det, styrelsen vill det, ägarna vill det. Så Michael är i en bekväm situation, hans framtid kommer att vara hos oss.

Men han vill vara en spelare till slutet på säsongen och nu känner han sig bekväm att vara tillbaka och träna. Ett alternativ till för oss. Vi behöver spelare. Om Michael vill är jag glad.

Lindelöf matchens lirare

De flesta tycks vara överens om att gårdagens match var Victor Lindelöfs bästa som Unitedspelare. Han prisades också som matchens spelare i Uniteds omröstning.

Young vill ha målet

Självmål! tycker Premier League. Ashley Young håller dock inte med och vädjar till ligan att ändra sig.

Ursäkten “jag har väntat tillräckligt länge på ett mål” känns dock inte som något som ska beaktas. Den gode Young får helt enkelt se till att göra fler mål.

Totalt har Young bara 14 mål på 175 matcher som Unitedspelare, det är helt enkelt inte godkänt, även om han ofta har spelat ytterback. Som en jämförelse har den ständigt utskällda Jesse Lingard gjort 14 mål – varav två i cupfinaler – på 100 matcher.

Mer matchreaktion i gårdagens matchdagsblogg.

BBC: Mkhitaryan kan återvända till Dortmund

Henrikh Mkhitaryans form har inte varit upplyftande den senaste tiden. I fredags kritiserades han också öppet av José Mourinho. Vi minns att Mkhitaryan hade stora problem att etablera sig under sin första säsong i United och nu tycks han ånyo ha fallit i hierarkin.

För några år sedan värvades Shinji Kagawa till United från Dortmund. Kagawa lyckades aldrig i United och återvände senare till Dortmund. Nu spekulerar BBC:s Simon Stone att Mkhitaryan kan gå samma öde till mötes.

I Mourinhos 4-2-3-1-system behövs en nummer 10 som styr matcherna. Mkhitaryan har testats utan större lycka. Juan Mata har fått enstaka chanser men det är uppenbart att Mourinho inte gillar Mata centralt. Paul Pogba kan användas i den positionen men han har genomgående varit bättre i en defensivare utgångsposition. Varken Anthony Martial eller Marcus Rashford känns lämpade för positionen och Jesse Lingard har sällan haft någon lycka när han har fått chansen. I nödfall kan Marouane Fellaini användas där men det är nog ingen som vill se det som plan A.

Då återstår… ja, Zlatan Ibrahimovic. Funkar det? Vi får väl se men det känns givet att det är ett alternativ som ska testas.

Den här dagen 1992…

…blev Manchester United med kung. Idag är det 25 år sedan Eric Cantona blev Unitedspelare. Ett halvår senare var United engelska mästare för första gången på 26 år.