Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hjärtproblem har stört Michael Carrick

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds lagkapten Michael Carrick gick under fredagskvällen själv ut med nyheter om sin frånvaro från fotbollsplanerna under hösten. 36-åringen meddelar att han under ligacupmötet med Burton började känna av vad som visade sig var rytmstörningar i hjärtat. 

José Mourinho har varit synnerligen förtegen vad gäller lagkapten Michael Carricks status. Under hösten har det blivit totalt 90 minuter fotboll för Carrick. De minuterna kom i ligacupsegern hemma mot Burton. Utöver det har 36-åringen suttit på bänken i Super Cup-finalen, i tre ligamatcher samt i Champions League-premiären mot Basel. Under fredagskvällen kom förklaringen till Carricks frånvaro.

Jag vill klargöra min situation då jag de senaste månaderna fått frågan om jag är okej och varför jag inte varit frisk nog att spela. Efter att ha känt mig konstig under andra halvlek mot Burton i september genomgick jag en rad undersökningar. Det visade sig vara rytmstörningar i hjärtat som nu undersökts fullt ut och jag har genomgått en så kallad kateterablation. Jag har varit tvungen att bygga upp träningen i en jämn takt under övervakning men nu känner jag mig bra. Jag vill försäkra alla om att jag nu är frisk och att jag är tillbaka i hård träning tillsammans med laget. Jag bygger upp min fysiska form och ämnar vara tillbaka snart.

Paul Hirst, reporter på The Times, rapporterar att det utöver hjärtproblemen även rört sig om vadproblem för Carrick. Hirst menar att Carrick kommer att vara tillbaka ”om ett par veckor”.

Fotbollen har under det senaste decenniet drabbats av dödsfall och allvarliga tillbud då det gäller hjärtproblem hos spelarna. Michael Carricks problem verkar vara under kontroll och tämligen små, men samtidigt inget att leka med. Get well soon, captain!