Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag har inte sett det och jag är inte intresserad

Manchester United vann igår med 2-1 mot West Bromwich Albion i en match som inte går till handlingarna som tidernas bästa. Romelu Lukaku gjorde mål på nick efter fint inlägg från Marcus Rashford och Jesse Lingard sköt mål via en försvarare.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

“Du måste också ge beröm till motståndaren. Vi visste att de när som helst kunde göra mål på en fast situation. För oss utan Pogba, Fellaini och Zlatan, tre viktiga spelare defensivt, visste vi att de hade en fördel,” svarade José Mourinho, när han på presskonferensen efter matchen fick en fråga om United behövde jobba onödigt hårt för segern.

“Det är därför vi spelade som vi gjorde, med bollen hela tiden. Inte för många hörnor och frisparkar mot oss. De gjorde mål och sedan blev matchen lite annorlunda. Även under press vid 2-1 tycker jag att vi hade bollen och vi led inte så mycket. Framför allt inte under de fyra tilläggsminuterna – jag tror att det var fem, inte fyra – hade vi inga problem.”

Vad kan du säga om Valencias skada?

“Valencias skada är vad jag kallar en decemberskada. Det är en skada efter uppsamling av utmattning. Det är en muskelskada, en hamstring. Stor, liten, mellan vet jag inte. Låt oss vänta. Jag tycker att han är en erfaren kille, som inte lät det gå längre. Det är en skada av utmattning.”

Antonio Valencia själv skriver på Twitter att han är okej.

Mourinho bekräftade igår också att Valencia oavsett inte var aktuell för spel mot Bristol City på onsdag. Återstår så att se om Valencia kan spela mot Leicester på lördag.

Känner du till en video där citys spelare sjunger “park the bus, park the bus, Man United”?

“Nej. […] Jag har inte sett det, jag är inte intresserad. Ni är journalisterna, ni kommenterar. För mig ingenting.”

Du måste vara nöjd med Jesse Lingards form!

“Jag är nöjd. Idag var det viktigt att se laget spela som de gjorde på en svår [arena]. Stor kontroll. Utan kontrollen skulle vi ha problem. Vi var bra på att kontrollera bollen. Jag tycker Mata [och] Jesse i de här positionerna var bra på att ge oss passningslinjer och hålla bollen.

“Sedan målet, okej, den studsar. Med otur förlorar du, med tur vinner du. De här detaljerna är viktiga. Senaste matchen vi förlorade var efter en boll som träffade käken. Den här gången vinner vi med ett mål som studsar.”

Vad tycker du om lagets kollektiva psyke? När det blir tufft ser de nervösa ut…

“Det är en komplicerad fråga. Ett komplicerat svar. En intelligent fråga, ärligt talat. Men det enda jag kan säga är människor. Så enkelt är det. Försöker du – som vi gjorde, baserat på min erfarenhet, baserat på min personlighet – när mitt lag vinner håller de en emotionell balans, det blir ingen cirkus. När vi förlorar försöker vi att inte vara deprimerade och behålla vår balans. Det är viktigt, men samtidigt handlar det om människor.”

Mer från Mourinho i gårdagens matchdagsblogg.

Pardews presskonferens

West Broms manager Alan Pardew snackade också om matchen på en presskonferens. Han var inte nöjd med första halvlek men tycker att laget var bättre i andra halvlek. Framför allt framhåller Pardew inhopparna Gareth Barry och Chris Brunt.

Pardew tycker också att West Brom borde ha fått en straff och syftar på Ashley Youngs märkliga tackling.

Huruvida Pardew skulle ha dansat om West Brom hade fått straff diskuterades inte.

Castles: Malcom på önskelistan

José Mourinho-kännaren Duncan Castles hävdar att United överväger att värva Bordeauxs unga ytter Malcom i januari.

United har näst flest landslagsminuter

Kalenderåret 2017 gjorde 21 Unitedspelare 117 landskamper och totalt 8927 minuter, rapporterar CIES Football Observatory. Bara Barcelona – 139 matcher, 10846 minuter – drabbades hårdare.

Onsdagsmatch i Uefa Youth League

Det är nu klart att Uniteds playoffmatch i Uefa Youth League kommer att spelas onsdagen den 7 februari med avspark 18.30. United lottades mot Brodarac från Serbien och serberna har fördel av hemmaplan.

Det hela ska avgöras i en match och vid oavgjort går det direkt till straffar. Vinnaren går till åttondelsfinal.

Reservmatch ikväll

För lite Manchester United? Misströsta inte, ikväll har reservlaget hemmamatch mot Leicester. Klockan 20.00 är det avspark och matchen visas givetvis på MUTV och Viaplay.

Personligen är jag spänd på att se om Angel Gomes får göra sin reservlagsdebut. Han skrev ju proffskontrakt nyligen och han har kommit till en nivå där han inte får ut så mycket av spel i juniorlaget. Gomes har haft skadebekymmer på slutet men förhoppningsvis är han tillgänglig nu.