Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Manchester United mot FK Brodarac i Youth League

Det har inte bara lottats i Champions League utan även playoff-matcherna i UEFA Youth League har lottats. United kommer att kvala mot FK Brodarac från Serbien, ett enkelmöte där United spelar borta den 6 eller 7 februari.

Uniteds U19-lag kom 2:a i sin Youth League-grupp efter Basel och får därmed spela playoff för att ta sig till åttondel. På lotten, som bestod av lag som vunnit sina kvalmatcher i Domestic Champions Path. United kunde bland annat lottas mot Ajax, RB Salzburg (som är regerande mästare) och Inter men lotten föll på serbiska FK Brodarac.

FK Brodaracs a-lag hör hemma i den serbiska tredjedivisionen men det är ingen tvekan om att deras U19-lag imponerat, både i hemlandet men även internationellt genom att ta sig så här långt. Det blir ett enkelmöte och United, som grupptvåa i Youth League, kommer att spela på bortaplan. Matchen spelas den 6 eller 7 februari.

För Uniteds del, och Englands del, borde det vara en nackdel i turneringen då U19-lag används medan man i England använder sig av U18-lag. Det hindrade dock inte Chelsea från att vinna hela turneringen säsongen säsongen 15/16 men det har varit en märkbar nackdel för Manchester United som aldrig tagit sig vidare från gruppen förrän nu.

Lottningen i sin helhet:

Molde – Monaco
Inter – Spartak Moskva
Ajax – Paris Saint-Germain
RB Salzburg – Sporting
Brodarac – Manchester United
Nitra – Feyenoord
Zeljeznicar – Atletico Madrid
Krasnodar – Real Madrid