Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Carrick i Unitedklacken och bara fem procent rödhåriga

Manchester United behåller greppet om andraplatsen i Premier League. Detta efter 1-0 mot Burnley på Turf Moor igår. I en inte alls välspelad match blev Anthony Martial matchvinnare, då han läckert skruvade in bollen vid första stolpen.

Annars handlar det förstås mest om Alexis Sánchez och Henrikh Mkhitaryan. Affären är klar, meddelades det sent igår kväll. Därefter rapporterades det på flera håll att de båda spelarna idag ska göra sina läkarundersökningar, i Manchester och London respektive.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

“Det är en annan slags prestation, som du försöker ha. Men det är en prestation som du behöver för att få ett resultat mot ett modigt lag som Burnley,” sammanfattade José Mourinho på presskonferensen efter Uniteds seger.

“Vi vet hur de spelar. De är bättre än någon annan på det. Du måste anpassa dig till det för att vara framgångsrik. Vi anpassade oss bra defensivt. Vi borde ha gjort ett andra mål och dödat [matchen]. Sedan hamnar vi i en position där vi måste kämpa till den sista sekunden.”

Ni har hållit nollan fyra matcher i rad nu…

“Vi har försvarat oss bra sedan början på säsongen. Vanligen släpper vi inte in många mål. Laget är välorganiserat, försvararna är i form. David [de Gea], idag minns jag inget viktigt, men han är också väldigt viktig för oss. Vi kontrollerade matchen bra.”

Kommer de offensiva spelarna att naturligt förbättra sig med ett offensivt nyförvärv?

“För tillfället har vi ingen konkurrens om platserna. Vi har fyra spelare på tre positioner, tre startar och en är på bänken. Zlatan [Ibrahimovic] har inte varit tillgänglig på hela säsongen.

“Du ser till mittbackarna, spelar Jones, Smalling. Rojo på bänken, Victor [Lindelöf] på läktaren, Eric Bailly är skadad. Du ser till mittfältet, Fellaini på bänken, Herrera på bänken, McTominay på bänken, Carrick på läktaren.

“Du ser till de offensiva positionerna och vi behöver den extra interna konkurrensen. Men [också] fler lösningar för oss, så låt oss se.”

Mourinho säger sedan att han räknar med att Sánchez kommer att vara på plats inom kort eller inte alls. Sedan har vi fått ytterligare information, om än inte officiell, och allt tyder på att affären är klar.

På en fråga om han har pratat med Sánchez svarar Mourinho: “Nej.”

Mer från Mourinho i gårdagens matchdagsblogg.

Dyches presskonferens

Burnleys manager Sean Dyche fick också snacka om matchen på en presskonferens. Han såg en rödhårig person bland åhörarna på presskonferensen.

“En liten kusin. Hej kompis. Bara fem procent av världens befolkning har rött hår kompis. Det är positivt, en unik säljande egenskap!”

Dyche tycker att Burnley gjorde en bra match och var minst lika bra som United. Han medger dock att målet är en briljant individuell prestation av Martial.

“Det var en väldigt bra prestation, väldigt nöjd med spelarna idag.”

Jones diggar Martial

Anthony Martial gjorde matchens enda mål och utsågs till matchens bästa spelare.

En som var imponerad var Phil Jones. “Martial, han behöver en chans så gör han mål. Det är därför han är så viktig för oss just nu. Han behöver inte en andra chans. Avslutet var också utmärkt.”

Jones fick även prata om Uniteds försvarsspel.

“Som lag vill vi försöka hålla så många nollor som möjligt. Det ger oss den bästa chansen att vinna matchen. Vi gör det för tillfället, vi tar poäng. Vi måste fortsätta göra det och vem vet…”

Carrick leder klacken

Michael Carrick är fortfarande inte tillbaka i spel efter sin hjärtoperation. Det ska dock vara nära nu och det är väl bara matchformen som saknas. Igår var han på plats på Turf Moor, där han, till sonens förtjusning, tog över Unitedklacken.

Van Persie återvänder hem

Robin van Persie är tillbaka i Feyenoord. Alexis Sánchez-värvningen anno 2012 fortsätter karriären i moderklubben.

Dagens Sánchez

Sent igår kväll kom så rapporterna om att det nu är klart. Alexis Sánchez går till Manchester United och Henrikh Mkhitaryan flyttar till Arsenal i en ren bytesaffär. BBC var först, senare berättade Guardian samma sak. Ska vi tro på Guardian så värderas de båda spelarna till 35 miljoner pund.

Både Sánchez och Mkhitaryan ska läkarundersökas idag.

Henrikh Mkhitaryan? Ja, han fångades på bild i London igår.

Så när kan övergångarna presenteras? Kanske först imorgon. Då det rör sig om två spelare som inte är EU-medborgare behöver klubbarna lösa arbetstillstånd för spelarna. En formalitet, förstås, men ändå en formalitet tar sin lilla tid.

Oavsett när det blir klart kommer du givetvis att kunna läsa om det här på Muss.se!