Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

BBC: ”Mkhitaryan överens med Arsenal, Sanchez till United”

Embed from Getty Images

Varken Henrikh Mkhitaryan eller Alexis Sanchez spelade fotboll för sina respektive lag under dagen. Att de båda spelarna är på väg att byta klubb är kanske den sämst bevarade hemligheten i fotbollsengland för tillfället. Nu uppger BBC att Mkhitaryan kommit överens med Arsenal, vilket gör att övergångarna är mycket nära att bli klara.

Det är David Ornstein, som arbetar för BBC Sports, som kommer med uppgifterna nu under lördagskvällen. Enligt honom skall Henrikh Mkhitaryan (och kanske framförallt hans agent, Mino Raoila) accepterat att tiden i United är över och att en flytt till London är det bästa i nuläget. Det personliga kontraktet skall vara klart, under söndag och måndag skall armeniern göra läkarundersökning innan allt är klappat och klart. Vad det är som gör att undersökningen skall ta två dagar är i nuläget något oklart, men vi skall kanske inte vänta oss en presentation av Alexis Sanchez förrän på måndag.

För, det är Mkhitaryan som hållit övergången av Sanchez till United på halster. I samma BBC-artikel skriver Ornstein att Arséne Wenger sagt att Sanchez inte spelade mot Crystal Palace för att ”du kan inte köra norrut och samtidigt spela fotboll”. Något som kraftigt indikerar att Alexis Sanchez redan befinner sig i Manchester för den obligatoriska läkarundersökningen.

Embed from Getty Images

Det troliga är att övergångarna blir officiella i början av veckan, antingen på måndag eller tisdag. Dock har United vid tidigare värvningar som ”varit klara” på förhand gått ut med att man är överens med en spelare, men med brasklappen att spelaren måste genomgå läkarundersökning. Med tanke på att Sanchez skulle vara en prestigevärvning ser jag det dock mer som troligt att United vill slå lite mer på stora trumman när man annonserar chilenaren. Men detta är rena spekulationer från min sida, vi får avvakta besked från klubben.