Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Get a Haircut

Embed from Getty Images

Lånekollen är tillbaka med en summering av det sista som hände under år 2018 och en sammanfattning av läget en bit in på det nya året. Vi noterar att Dean Henderson fortsätter att agera omutbar i Sheffield United, att James Wilson hittat målet igen och att det fortsatt går trögt för Tim Fosu-Mensah. Joel Pereira har gjort Matty Willock sällskap på Carrington medan Ethan Hamilton gått på lån sedan sist vi sågs. Han inledde sejouren i Rochdale ypperligt. 

Efter att ha haft nio spelare utlånade kan Manchester United nu räkna in åtta adepter med tillfällig adress under våren. Joel Pereira och Matty Willock har bägge fått sina låneavtal hävda, medan Ethan Hamilton lämnat Manchester för att spendera våren hos Rochdale. Fler utlåningar är att vänta under januari. Dels har Nicky Butt indikerat så och dels får det ses som osannolikt att framför allt Pereira stannar med reserverna.

Angel Gomes och kanske framför allt James Garner, Regan Poole och Tahith Chong får anses vara de som dels ligger närmast att gå på lån och dels skulle må bäst av annat än reservlagsfotboll under våren.

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson avslutade det gamla året och inledde det nya på ett alldeles formidabelt sätt. Sheffield United rundade av 2018 med att slå Blackburn med 3-0, följde upp det med att besegra Wigan med samma siffror på nyårsdagen och slog därtill QPR med 1-0 hemma i lördags. Gemensamma nämnaren? Henderson vaktade målet i alla tre matcherna. I lördags hade Henderson lite att göra medan han mot Blackburn rapporteras ha gjort en mycket bra andra halvlek och hållit ställningarna när Sheffield fick en man utvisad.

Sheffield United har också hunnit matcha i FA-cupen. Där blev det stryk med 1-0 mot National League-laget Barnet. Henderson? Han satt på bänken. 21-åringen framstår mer och mer som Sheffields viktigaste spelare tillsammans med lagkaptenen Billy Sharp (16 mål så här långt) i jakten på ett Premier League-kontrakt. Laget är nu serietvåa i en mycket jämn tabell. Värt att notera är att Henderson rakat av sig håret och skippat mittbenan. Något nytt jobb lär han dock inte behöva.

Embed from Getty Images

Joel Pereira

Är tillbaka på Carrington efter att hans låneavtal brutits. 

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Precis som i fallet Dean Henderson och Sheffield United så har Cameron Borthwick-Jackson och Scunthorpe United avslutat 2018 bra och inlett 2019 på ett lysande sätt. Wycombe besegrades med 1-0 den 28 december medan topplaget Peterborough besegrades med 2-0 på bortaplan på nyårsdagen. CBJ fick 90 minuter i bägge matcherna och drog på sig en varning i bägge. I och med att man såg till att åka ur FA-cupen i december matchade man mot Coventry den 5 januari. Då kom tredje raka segern och återigen fick Borthwick-Jackson spela hela matchen. De tre segrarna följdes upp av en lite mer nervös insats av så väl laget som vår utlånade vänsterback. Det oaktat vann man med 2-1 och marscherar uppåt i tabellen.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Har gått skadad de fem senaste matcherna och rapporteras vara borta resten av januari, åtminstone.

James Wilson, Aberdeen

Vänder det nu för James Wilson? Hade vi varit kvällstidningsmakare hade vi säkert uttryckt det så. Aberdeen har inte matchat sedan den 29 december då man gästade Livingston borta (skotska ligan har fattat det här med vinteruppehåll). Wilson inledde matchen på bänken och fick hoppa in i istället för skadade anfallskollegan Bruce Anderson med dryga halvtimmen kvar. I 71:a minuten styrde Wilson påpassligt in ledningsmålet med vänstern och i 85:e spelade han sedan fram till det som skulle bli segermålet efter en riktigt bra aktion på högerkanten. Bra för Wilson och extremt viktigt för återstoden av säsongen.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Tim Fosu-Mensah har varit en ryktenas man de senaste veckorna. Snacket om att United ska kalla tillbaka holländaren från Fulham har gått, men än så länge är han kvar på Craven Cottage. Frågan är dock om det allra bästa vore att söka en ny klubb under januari månad. Claudio Ranieri gav Fosu-Mensah ett 34 minuter långt inhopp som högerback i bortamötet med Arsenal på nyårsdagen. Fulham föll med 4-1 och Fosu-Mensah drog på sig en varning. Mot Oldham i FA-cupen (förlust 2-1) och mot Burnley (förlust 2-1) fick han inte plats i truppen. Efter att ha haft en hackig säsong i Crystal Palace ifjol är detta absolut inte vad Fosu-Mensah behöver nu.

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Kieran O’Hara har blandat och gett i Macclesfield sedan senaste lånekoll. December avslutades med en bortaförlust mot Carlisle (1-2) och på nyårsdagen blev det kryss borta mot Tranmere (1-1). Förra helgen föll man med 2-1 hemma mot Swindon medan det i lördags blev seger med 2-0 borta mot Grimsby. Den nollan var O’Haras femte i ligaspelet denna säsong och matchen hans elfte raka. Macclesfield är fortsatt nästjumbo, men det får ses som ytterst positivt att O’Hara får speltid, om än nivån är vad den är.

Demetri Mitchell, Hearts

Skotska ligan har som sagt vinteruppehåll. Det senaste som finns att rapportera kring Demetri Mitchell är att han såg sista matchen före uppehållet från bänken. Hearts slog Hibernian borta med 1-0 den 29 december. Det var första matchen för säsongen där Mitchell inte fick speltid, om vi bortser från avstängningen han avtjänade på Boxing day.

Ethan Hamilton, Rochdale

Senast i raden av spelare att gå på lån är Ethan Hamilton, något vi rapporterade om i fredags. Lånesejouren får anses ha fått en flygande start för mittfältaren. Det blev 90 minuter på det centrala mittfältet och mål direkt i debuten mot Peterborough i lördags. Hamilton drog därtill på sig en varning.

 

Res med oss till Manchester!