Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Alexis och Lukaku startar; Pogba osäker

Efter fyra raka segrar i Premier Leauge är det nu dags att skifta fokus till FA-cupens tredje omgång. Manchester United inleder turneringen genom att möta Reading på Old Trafford imorgon lördag med matchstart 13.30, svensk tid. 

Ole Gunnar Solskjaer höll en presskonferens under fredagsmorgonen där han berättade bland annat att Alexis Sanchez och Romelu Lukaku kommer att starta matchen men att Paul Pogba är osäker efter tacklingen han fick av Jonjo Shelvey under onsdagens match. 

Presskonferens

Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer mötte presskåren under morgonen där han uppdaterade om läget kring truppen och meddelade samtidigt några namn som kommer starta matchen mot Reading.

”Alexis och Lukaku kommer att starta imorgon. Däremot är Paul Pogba osäker. Han fick en smäll från Shelvey när vi mötte Newcastle United så vi får vänta och se hur det blir med honom. Rojo och Smalling kommer att missa matchen också. Fellaini kommer vi undersöka efter dagens träning och tar sedan ett beslut.” 

Han kommenterade samtidigt framtiden och om laget kommer agera under transfermarknaden som är öppet i januari.

”När jag kom in var ledningen ärliga om processen och hur det går till när de söker en tränare. Ju mer tid du spenderar här desto bättre blir det och du vill stanna längre. När de anställer en ny tränare, och om det är jag eller någon annan så får jag önska dem lycka till.” 

”Jag är ganska säker på att de har några spelare de kikar på lite extra. Jag finns här för att bidra med min åsikt. Jag är säker på att vi kommer sätta oss ner och diskutera marknaden.” 

Solskjaer meddelade att laget kommer att åka till Dubai efter matchen mot Reading för att ha träningsläger och för att förbereda sig inför den tuffa bortamatchen mot Tottenham nästa helg. Samtidigt poängterade han hur viktigt FA-cupen är för Manchester United.

”När du spelar en turnering i den här klubben så vill du självklart vinna den. FA-cupen är en jättefin turnering som vi ska försöka vinna.” 

Embed from Getty Images

Andra nyheter

Enligt uppgifter har Fulham valt att bryta kontraktet med Tim Fosu-Mensah som är utlånad från United till Londonklubben. Lovesportsradio skriver att det beror på att klubben vill istället värva Gary Cahill från Chelsea och att de är alltså beredda att skicka tillbaka Fosu-Mensah till Manchester United.

Charlotte Duncker, som är journalist på Manchester Evening News, MEN, och som har i uppgift att bevaka Manchester United skriver på Twitter att Fulham har ännu inte brutit något kontrakt med spelaren och att de inte har skickat tillbaka honom till United. Tiden får alltså visa var Tim Fosu-Mensah hamnar.