Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: När Paul Pogba inte startar vet du att det inte är din förstaelva

Embed from Getty Images

Det är dagen efter att Manchester United besegrat Kristiansund med 1-0 i en väldigt jippobetonad match i Oslo. Ole Gunnar Solskjaer mötte pressen efter matchen och fick förutom en rad nonsensfrågor också prata lite transferrykten och avhandla kaptensfrågan. Just transferrykten dominerar av naturliga skäl resten av nyhetssvepet, där Romelu Lukaku och Paulo Dybala upptar det mesta av utrymmet. 

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaers presskonferens delades inledningsvis med Kristiansunds chefstränare Christian Michelsen och de första minuterna handlade mestadels om artighetsfraser, om hur stolt Solskjaer var över att sonen Noah fått speltid, om hur bra fansen var och hur stolta Kristiansunds spelare var över att ha fått möta United. Därefter försökte Solskjaer, enligt bästa exemplariska förmåga, svara på de frågor som dök upp.

…om var laget står just nu

“Som jag sagt på tidigare presskonferenser så behöver vi bli mer kliniska. Vi vinner matcher, ser solida ut bakåt men vi har chanser vi ska göra det bättre på. Deras målvakt gör ett bra jobb. Vi ska jobba vidare, träna mer och göra spelarna mer bekväma med det spelmönster vi vill ha. Det är inte ett problem, men det är något vi måste bli bättre på.”

…om vad det gav att möta Kristiansund

“Jag funderade själv på vilken nivån skulle vara idag. Några av deras spelare klarade av sin motståndare. Förstås var vi det bättre laget och höll boll, men jag är förvånad över allt negativt snack. Vi kan se deras struktur, att de är svåra att möta och med lite mer precision och bättre kontringar kunde de ha utmanat oss i första halvlek.”

…om Eric Bailly

“Han har genomgått en operation och kommer att missa fyra till fem månader. Vi kommer att ha honom tillbaka omkring jul. Det var positiva nyheter från operationen, skadan åtgärdades och han kommer att bli bra. Det är goda nyheter.”

…om Paulo Dybala och Romelu Lukaku

“Jag är inte här för att prata om rykten eller spekulationer om spelare i andra lag. Men förstås, vi jobbar på 1-2 spelare. Som jag sagt förut så hoppas jag att vi får dem klara inom de kommande tio dagarna. Förhoppningsvis får vi se 1-2 nya ansikten.”

“Lukaku har varit skadad. Det bästa för honom var att stanna hemma, han hade inte kunnat spela. Förhoppningsvis ska han kunna träna de kommande dagarna. Sedan får vi se vad som händer, man vet aldrig med fotboll.”

…om lagkaptensfrågan och om ett beslut är taget

“Vi får se. Vi har olika kaptenstyper. Vi har ledare, de som leder genom att tala, spelare som David som spelat mycket, som har meriterna och som kommer att spela majoriteten av matcherna. Vi kommer att offentliggöra något snart, förmodligen.”

…om huruvida startelvan mot Chelsea är klar

“Ja, men det handlar inte om ett lag som startar första matchen och sedan spelar alla matcher resten av säsongen. Vi har en stark trupp och jag känner att det inte blir så stor skillnad när vi gör bytena. Elvan är inte helt klar än. Vi har prövat oss fram genom matcherna och Milan kommer att bli ett sista test. Sedan får vi se vad vi bestämmer oss för, det beror på motståndarna också. När Paul Pogba inte startar vet du att det inte är din förstaelva.”

Lukaku mot Dybala, eller?

Som Micke var inne på i sin artikel från igår så är journalisterna, både i Italien och England, rätt samstämmiga då det gäller en potentiell övergång till Manchester United för Juventus Paulo Dybala. Ett antal frågetecken finns förstås, och det största är ju huruvida argentinaren själv verkligen vill till United. Kaveh Solhekol relaterar till italienska Sky och menar att en överenskommelse är klar mellan Juventus och United om ett byte där Lukaku går till Turin och Dybala motsatt väg. Kruxet ska vara just Dybala själv. Independent stämde inatt in i kören och menar, med hänvisning till källor inom United, att klubbarna är överens om ett byte. 

Football Italia, som citerar “Tuttomercatos Juventuskorrespondent” menar att Dybala i ren frustration över hur saken skötts kan tänkas åka raka spåret till Manchester. Tanken var att han skulle återvända till Turin på torsdag efter den semester han haft efter Copa America.

Kristoff Terreur, som vi vanligen tror rätt mycket på, säger även han att United och Juventus är överens om de bägge spelarna och att det som nu återstår är de personliga villkoren för Dybala. Terreur nämner också att Lukaku egentligen ville till Inter, men att man där inte lyckats nå en uppgörelse ekonomiskt klubbarna emellan.

Sist men inte minst så slår Fabrizio Romano på sin stora trumma. Italienaren, som i det stora hela är hyfsat trovärdig, säger sig ha hela spektret klart för sig och det är en minst sagt avancerad helhet han presenterar på Instagram. Lukaku ska enligt uppgifterna ha varit överens med Inter sedan i maj, men affären genomfördes inte då klubbarna inte kunde komma överens. Priset United vill ha enligt Romano är 83 miljoner euro. Inter vill “bara” ge 70, vilket ska ha fått United att inleda diskussioner med Juventus. Dybala å sin sida ska ha sagt att han vill stanna i Juventus och att det som kan få honom att ändra sig är om Maurizio Sarri meddelar att han inte är en del av hans framtidsplaner.

Dybala ska enligt Romano vilja träffa Sarri de kommande dagarna och ska också vilja ha mycket bra betalt för att skriva på för United. Dybalas beslut är helt avgörande för hela affären och går uppgörelsen med Juventus inte i lås ska Inter fortfarande finnas kvar som alternativ. Lukaku är, trots att Inter var förstahandsvalet, okej med en flytt till Juventus. Där lär det inte stupa på de personliga villkoren.

Ni ser, det är en aning oklart.

Skulle det inte bli någon Dybala och skulle Lukaku trots allt lämna, så lär ersättaren inte heta Moussa Dembélé. Det slår Lyons manager fast.

Sagan Harry Maguire

Harry Maguire är, högst antagligen, en av spelarna Ole Gunnar Solskjaer åsyftar då han säger att United försöker få in “1-2 nya”. Huruvida Maguire faktiskt landar i Manchester eller inte känns inte direkt mer klart idag. Mittbacken tränade som vanligt med Leicester igår, varför det får ses som sannolikt att han faktiskt var magsjuk i förrgår.

Percy skriver vidare att transfersagan Harry Maguire ser ut att fortgå in på fönstrets sista vecka, då Leicester fortfarande vill ha 85 miljoner pund plus dryga fem i så kallade tilläggsbonusar. Det ska vara mer än United är villiga att betala, och då Leicester inte måste sälja så sitter Brendan Rodgers rätt lugnt i båten. Leicester ska ha tackat nej till ett bud på 60 miljoner pund tidigare i juli och även om Maguire gjort klart att han vill lämna verkar han vara professionell så länge han är kvar i Leicester, i alla fall om vi ska tro Percy.

Då Maguirespåret varit det klart hetaste de senaste veckorna har rykten om andra backar svalnat. Igår kom dock rapporter om att Samuel Umtiti är alternativet om Maguire inte går att få loss. Även där är United en bit ifrån. Barcelona sägs kräva 60 miljoner euro, United kan tänka sig 50.

Bruno Fernandes nära?

Vi andas ut lite och tar oss an nästa rykte. Igår kom uppgifter om att Bruno Fernandes var “synnerligen nära” en övergång till United. De senaste dagarna har ryktena om spelare in kokats ner till att gälla Maguire och Fernandes, varför det kan anses som troligt att portugisen eller Dybala är spelaren utöver Maguire som Solskjaer åsyftar när han pratar om “1-2 nya spelare”. Gianluca DiMarzio menar, utan att hänvisa till någon konkret källa, att Fernandes är “ett steg ifrån” att bli Unitedspelare. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Spelschema klart för juniorerna

Här om dagen kom reservernas spelschema, nu har även juniorernas dito släppts. Serien inleds hemma mot Sunderland den 10 augusti och veckan därpå väntar Wolverhampton i den första bortamatchen. Alla hemmamatcher är schemalagda till Carrington för juniorernas del, men precis som tidigare vet vi att det kan bli ändringar då det gäller datum och spelplatser.

Hela spelschemat finns här. 

Långläsning om Evra

Vi avrundar med att ge tips om långläsning kring Patrice Evra och hans tankar kring att avsluta karriären. Fransmannen meddelade ju i måndags att han lägger skorna på hyllan.

Embed from Getty Images