Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Liverpool – Manchester United (Bara en match, eller så mycket mer)

Manchester United v Liverpool - Premier League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds viktigaste match för säsongen, där vi åker till Liverpool för en kamp om att behålla serieledningen. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/01/17 20:04

Liverpool – Manchester United 0-0

Premier League, omgång 19 • 2021-01-17. 17.30 • Anfield, Liverpool • domare: Paul Tierney

 

Avspark: 17.30 • Teve: V Sport Premium, Viaplay

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; Pogba, Fernandes (Greenwood 89), Martial (Cavani 61); Rashford

Avbytare: Henderson, Bailly, Tuanzebe, Telles, Matic, Van de Beek, Mata

Liverpool

Allison; Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho, Robertson; Wijnaldum (Milner 89), Thiago; Salah, Shaqiri (Jones 76), Mané; Firmino (Origi 85)

Avbytare: Kellecher, Oxlade-Chamberlain, Minamino, R. Williams, Phillips, N. Williams

Updated: 2021/01/17 20:04
 • 0
 • Share


2021/01/17 20:04
Tack för idag

Snackisarna finns nu ute att läsa, gör det. Jag själv skall fila ihop betygen och lägga ut dem om en stund. Därför stänger vi matchdagsbloggen nu.

Tack för idag.

 • 0
 • Share


2021/01/17 19:39
Solskjaer besviken efter matchen

Visst är det gött att höra. Norrmannen är inte nöjd.

 • 0
 • Share

Matchen är slut, United är kvar på topp efter en match som givetvis dominerats av Liverpool, men där Manchester United går ifrån den med de bästa chanserna.

 • 0
 • Share


2021/01/17 19:17
Slutminutesbyte

Ole väljer med bara nån minut kvar av ordinarie matchtid att ta ut Bruno Fernandes, som inte alls är nöjd. Mason Greenwood in,

 • 0
 • Share


2021/01/17 19:11
Pogba…

Var det chansen? Paul Pogba från kort håll, stenhårt – men rakt på Allisson… Matchens klart bästa chans.

 • 0
 • Share


2021/01/17 19:07
Tio kvar

United hade för en liten stund sedan matchens bästa chans, när Luke Shaw stod för en fin överlappning och spelade in bollen till Bruno Fernandes, vars skott räddades av Allisson.

Tio minuter kvar nu. Skall Ole satsa på den här elvan matchen ut, eller släpper han lös någon av Mason Greenwood eller Donny van de Beek tro?

 • 0
 • Share


2021/01/17 18:48
Martial ut

Det blir inte Rashford ut, utan Anthony Martial. Bytet sker i minut 61.

 • 0
 • Share


2021/01/17 18:47
Cavani på ingång

Timmen spelad, och vi kommer strax få se Edinson Cavani spela.

 • 0
 • Share


2021/01/17 18:32
På’t igen

Lagen är ute på planen igen. 45 minuter kvar för United att hitta ett segermål. Fullt fokus från start nu.

KOM IGEN!

 • 0
 • Share


2021/01/17 18:20
Halvtid

Offside, offside och så lite mer offside. Den känslan går vi in i halvtid med, och allt som oftast är det Marcus Rashford som är syndaren. Någon får jättegärna berätta för honom att han är snabb, betydligt snabbare än så väl Fabinho som Henderson.

I övrigt då? Tjae, en helt förväntad matchbild där Liverpool har boll utan att skapa överdrivet mycket (1-0 i skott på mål). Faktum är att United har haft den bästa chansen, då Bruno Fernandes drog en frispark precis utanför Allisons stolpe. En decimeter åt höger och den hade varit inne.

Till andra halvlek behöver United fortsätta ha fullt fokus i försvaret, där har det slarvats stundtals, framförallt när vi haft boll och skulle spela. Fred största syndare vid ett par tillfällen, men även Maguire måste upp.

Framåt krävs mer från framförallt Martial och Rashford. En viss Cavani kan som vi pratade om före match bli trevli att sätta in…

 • 0
 • Share


2021/01/17 17:33
Oväntad start

Till en början inleder Paul Pogba som högerytter, Rashford längst fram och Martial till vänster. Något oväntat, men det kan ju förändras.

 • 0
 • Share


2021/01/17 17:30
Nu kör vi

Lagen har vandrat in på planen och det är nu dags för Ole Gunnar Solskjaers gäng att visa vad de går för. Nervositeten från den här sida matchdagsbloggen är enorm, en seger idag hade varit än mer enorm.

KOM IGEN NU UNITED!

 • 0
 • Share


2021/01/17 17:23
Förlust

Damernas match mot Chelsea är slut, och en bättre andrahalvlek till trots slutar det 2-1 till Chelsea. United därmed inte serieledare i damligan längre.

Nu får herrarna hålla uppe klubbens ära.

 • 0
 • Share

Gällande valet av innermittfältspar sa Solskjaer så här till MUTV.

”Detta är en match där vi kommer behöver Scotts och Freds energi. Jag tycker Nemanja och Paul var otroliga på mittfälttet i den förra matchen. Detta är en annorlunda match, där vi vill ha andra lösningar framför dem. Vi ville ha Paul ett steg högre upp i banan.”

 • 0
 • Share


2021/01/17 17:17
Lindelöf hela veckan

Till MUTV har Solskjaer sagt att Victor Lindelöf tränat hela veckan för att vara redo för Liverpool, och att han bara fick ledigt mot Burnley.

Så, tjae, även om man kan ifrågasätta valet kan man ju inte säga att det var oplanerat.

 • 0
 • Share


2021/01/17 17:08
Tankar om elvan

Se där ja, två fel i min gissning, vilket var samma gissning som Adam i införrapporten och Lisa på bloggen hade.

Så här lär Uniteds elva formeras utifrån de elva vi ser.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McT – Fred

Rashford – Fernandes – Pogba

Martial

I grund och botten är det inte jättemycket som är konstigt. Det mest uppenbara är så klart att Victor Lindelöf startar till förmån för Eric Bailly. Där kan man ju tycka att Bailly gjort sig förtjänt av att få fortsätta att spela, men å andra sidan är det ingen social verksamhet utan de spelare som tränaren tycker passar bäst skall spela. Och idag blev det alltså Lindelöf med Maguire i mittförsvaret, troligen för att United skall stå lågt och kontra, och då behövs inte Baillys snabbhet på samma sätt.

Mittfältet precis som vi trodde, med kämpatakter i McFred och briljans i Bruno. Rashford skall försöka spela bättre från högerkanten, Pogba lär utgå från vänster men röra sig fritt och längst fram ser vi alltså Martial. Jag hade som bekant föredragit Cavani, men köper beslutet att starta Martial. Han är snabb och vass i kontringar, och tänk dessutom att ha en pigg Cavani att sätta in mot Liverpools mittfältsmittbackspar med 15-30 minuter kvar. Det kommer inte uppskattas därifrån.

 • 0
 • Share

Chelsea tar ledningen med 2-1 fem minuter efter Uniteds kvittering.

 • 0
 • Share

Lauren James kvitterar med ett riktigt vackert högerskott! Timmen spelad.

 • 0
 • Share


2021/01/17 16:31
Och hemmalaget

Jürgen Klopp har ont om mittbackar och spelar därför dubbla mittfälltare i mittförsvaret.

 • 1
 • Share


2021/01/17 16:31
Elvan är här

Ole Gunnar Solskjaers elva för dagen är här. Victor Lindelöf från start, Eric Bailly på bänken, bland annat. I övrigt så som de flesta nog trott.

 • 0
 • Share


2021/01/17 16:01
1-0 Chelsea

En halvtimme in i damernas match tar Chelsea rättvist ledningen med 1-0.

 • 0
 • Share


2021/01/17 16:00
Live på Facebook

Nu drar vi igång live på Facebook. Tre Unitedsupportrar och en liverpoolare pratar inför matchen, så gå in på vår FB-sida nu.

 • 0
 • Share


2021/01/17 15:29
United vandrar ut

Damernas match drar igång nu, vi påminner om att det ses på Viasat Sport Extra eller Viaplay. Leendes vandrade Uniteds damer in på planen, alltid ett gott tecken,

Det har varit lite fram och tillbaka huruvida Tobin Heath faktiskt sitter på bänken eller inte. Hon gjorde det när United presenterade laget på sociala medier, saknades sedan på det officiella pappret på plats, men är nu tillbaka i grafiken på tv. Vi får helt enkelt se om vi får en skymt av henne.

 • 0
 • Share


2021/01/17 14:54
Hur bör vi spela

Vi börjar med att berätta att damernas elva har kommit, ni läser om den och förutsättningarna inför matchen här.

Hur bör herrarna spela och starta mot Liverpool då? För mig är det ganska enkelt, vi bör låta Liverpool försöka göra sin grej och kontra på det. United har spelare för spelare en sämre elva än Liverpool, och särskilt är vi fortfarande sämre på att föra matcher. Att då försöka sig på det när man har bra kontringsspelare känns väldigt onödigt.

Elvan då? De Gea i mål är given, Solskjaer anser att han är bäst där. Ytterbackarna känns ganska givna de med, med Wan-Bissaka till höger och Shaw till vänster. Maguire i mittförsvaret bör idag få sällskap av Bailly, men jag kan så klart se att Solskjaer väljer Lindelöf. För mig är det dock Bailly som bör gå före.

Att Scotty McT och Fred startar centralt på mittfältet ser jag som givet även det, Solskjaer kommer vilja ha den stabiliteten idag. Framför dem kommer så klart Bruno Fernandes spela, men de övriga tre kan bli klurigare. Jag själv föredrar alltid Cavani längst fram, samtidigt kan Martial vara bra med sin snabbhet om vi skall gå på kontringar. Som ni sett har vi heller inte fått in Pogba i elvan, och med tanke på hans form bör han vara given. I slutändan är det så att vi vet att Martial haft skadebekymmer, så jag går får Rashford till höger, Cavani centralt och Pogba i en fri vänsterposition, alltså denna elva.

De Gea

AWB – Bailly – Maguire – Shaw

McT – Fred

Rashford – Fernandes – Pogba

Cavani

==

Annan formation, kan det bli det? Ja, vi vet att Solskjaer inte har varit främmande för fembackslinje mot tuffare motstånd. Frågan då blir ju om Luke Shaw kliver in som en av de tre mittbackarna, med Telles som vänsterback, eller om Lindelöf kommer in istället och Shaw fortsätter till vänster. Det skulle också bli svårare att få in Pogba, då jag verkligen tror att både McT och Fred startar. Att ta in fransmannen som en forward, eller starta honom som en tia med Bruno som forward, det tror jag inte på. Så sammantaget ser jag fembackslinjen som osannolik idag, men det kan ju ske.

 • 0
 • Share


2021/01/17 13:43
2016…

…var senast United vann på Anfield. Louis van Gaal var tränare, Wayne Rooney gjorde matchens enda mål, spelare som Matteo Darmian, Daley Blind, Morgan Schneiderlin och Cameron Borthwick-Jackson spelade för United. En helt annan tid…

 • 0
 • Share


2021/01/17 13:04
Sist det blev succé

Snart tre år, så längesedan är det Manchester United besegrade Liverpool. Den gången var det på Old Trafford, och en viss Marcus Rashford som fortfarande hade nummer 19 på ryggen blev stor matchvinnare med två mål. Båda gångerna efter långbollar från David de Gea där Lukaku sedan varit involverad, och den första gången visade han på Trent Alexander-Arnolds enorma svaghet som ytterback, nämligen det defensiva spelet. En svaghet som gärna får utnyttjas idag med.

 • 0
 • Share


2021/01/17 12:27
Dubbla skärmar

Dubbla skärmar är att rekommendera idag. 15.30 drar alltså damerna igång, vid 16.00 startar vi en livesändning på Facebook där Björn Appelgren kommer leda ett samtal med Sebastian Östergren, Liverpoolsupportern Robin Bylund samt mig inför matchen. Det kommer ni inte vilja missa det heller.

 • 0
 • Share


2021/01/17 11:45
Införrapporten

En sak som ni bara måste läsa idag, det är Adams införrapport som ni hittar här.

 • 0
 • Share


2021/01/17 11:17
”Den andra matchen”

Ibland kan man bli en smula frustrerad på schemaläggning. Visst, det finns så klart inget illa i det, men den här gången borde någon kunnat göra en liten ändring när det väl visade sig att vi skulle hamna här.

Jag pratar så klart om det faktum att det inte bara är Uniteds herrar som slåss för förstaplatsen i ligan idag, även damerna gör det. 15.30 är det avspark nere i London, ettan Manchester United mot tvåan (visserligen med en match mindre spelad och bättre målskillnad, men ändå) Chelsea. Och jag kan tycka, att när Manchester Uniteds två seniorlag spelar den här typen av matcher, då borde man kunnat se till att ha spelat dem på olika dagar så att båda matcherna skulle kunnat få den uppmärksamhet de förtjänar.

Men nu är vi här, och då får vi bara hantera det. För Casey Stoney har tagit sitt lag till förstaplatsen, och mot Chelsea skall man nu försöka cementera den ordentligt. Det kommer inte bli lätt, Chelsea är likt United obesegrat och har en målskillnad på 28-5. På hemmaplan den här säsongen har de idel segrar, och höstmötet på Leigh Sports Village slutade 1-1. Men Stoney har onekligen börjat hitta rätt med sitt United. Leah Galton har visat att hon faktiskt håller en enormt hög nivå, Tobin Heath har varit mestadels fantastisk sedan hon kom in och mittförsvaret med Turner och Turner har gått från klarhet till klarhet, för att nämna några saker.

Så slå på Viasat Sport Extra eller Viaplay vid 15.30 för att bevittna damerna i sin toppkamp.

 • 1
 • Share


2021/01/17 10:35
Bara en match, eller så mycket mer

Då står vi här, inför en typ av match det var alldeles för längesedan vi spelade. Ettan Manchester United möter tvåan Liverpool i en match som kommer avgöra vilket av lagen som har serieledningen när domaren väl blåst av den. För United är det enkelt, vi ligger etta eller tvåa när den här dagen är över. Liverpool däremot, de har faktiskt redan tappat andraplatsen efter Leicesters seger igår, och skulle de inte vinna ikväll är risken stor att de tappar ytterligare en placering då vi väl får räkna med att Manchester City slår Crystal Palace i kvällens sista match.

I grund och botten är det bara ytterligare en match, en stor sådan måhända, men det handlar till syvende och sist bara om tre poäng i ligaspelet. Och vid förlust, ja då stannar det nog där ändå. United ”ska” ju inte slå Liverpool borta om man ser till trupperna och hur långt de olika ”projekten” kommit, så om man inte gör det kan Ole Gunnar Solskjaer tämligen enkelt spinna ett narrativ som gör att man kan gå vidare och fokusera på nästa match, den mot Fulham som vi verkligen ska vinna.

Seger för United däremot, ja då är det potentiellt en förändring i maktbalansen. En förändring som Solskjaer från sin position så klart kommer spela ner, men som ändå är en markant sådan. Då ligger United sex poäng före Liverpool efter 18 matcher, ett lag man förra säsongen slutade 33 poäng efter. Att City då med vinst i hängmatch kan gå upp till blott en poäng efter United, det är i sammanhanget inte så viktigt.

17.30 är det avspark, fram tills dess händer en del andra roliga saker som jag kommer nämna om en liten stund. Här på matchdagsbloggen håller vi igång från nu och försöker stilla våra nerver. Häng med på den resan.

 • 81
 • Share