Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Ett steg närmare gruppsegern

I dagens ungdomskoll fokuserar på Willy Kambwala och Charlie McNeill. Vidare så tar vi ytterligare en titt på läget i Uefa Youth League, där man ser ut att gå mot gruppsegern.

Manchester Uniteds ungdomslag fortsätter att blanda och ge. Sedan den senaste ungdomskollen så har man, på U23-sidan har det blivit ett kryss och en förlust, medan U18/U19 fick med sig ett kryss och en vinst.

Matcher sedan senast

Ett steg närmare gruppsegern

När man tog sig ned till Spanien för mötet mot Villarreal så visste man att det skulle bli en tuff match. När de båda lagen möttes på Leigh Sports Village så blev United helt utklassade. Den här gången så var man dock ute efter revansch, vilket man också skulle få. En oerhört imponerande och viktig 2-1 seger gjorde att man tog sig upp till första plats i gruppen, två poäng före just Villarreal.

Man är dock redan vidare från gruppen, men en förstaplats hade betytt att man varit klar direkt för åttondelsfinal, utan att behöva kvala. För att helt säkra en förstaplats i gruppen så behöver man vinna mot Young Boys i den sista omgången. Men om Villarreal inte vinner mot Atalanta så är man klara oavsett resultat mot det schweiziska laget.

McNeill har hittat målformen

Charlie McNeill verkar under den senaste tiden hittat tillbaka till den målform som han visade under den förra säsongen. Den unga forwarden har nu gjort mål i fyra raka matcher, och om vi ska vara ärliga så var det bara en tidsfråga.

Det finns såklart saker att jobba på för McNeill då han fortfarande är relativt oslipad, men när det kommer till att hitta målet så är han en av de bästa på ungdomsnivå.

Håll ögonen på

Willy Kambwala (toppbilden) kom till klubben på deadline day 2020 men har sedan dess haft en del skadetrubbel, och därför har den unge fransmannen bara spelat sex matcher i Unitedtröjan. Mittbacken värvades från Sochaux för en övergångssumma på runt fyra miljoner euro, och hade därför höga förväntningar på sig när han kom till England.

Som nämnt tidigare så har Kambwala inte nått upp till de förväntningarna, inte ens nära faktiskt. Men det finns ändå mycket som tyder på att han kan bli en riktigt bra mittback i framtiden. För det första så är han bara 17 år gammal, och det är något som jag tycker att man bör ha i åtanke när man pratar om unga spelare.

Han är också extremt lång, närmare bestämt 192 centimeter så spelet i luftrummet är något som han har relativt lätt för. Vanligtvis så har han också hyfsade kvalitéer med bollen, något som han dock inte riktigt visat under den senaste tiden. Förhoppningsvis så är det bara lite rost som kommer att försvinna när han får fler matcher under bältet.

Videon är från Kambwalas debut förra säsongen.

Några korta

  • Tom Wooster (U18) har lånats ut till Bradford City på ett så kallat ungdomslån.

  • Kristian Fletcher, en 16-årig amerikan har varit på provspel med klubbens U19-lag.

  • Målvakten Dermot Mee (U18) har anslutit till Runcorn Linnets på ett korttidslån.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 21 december.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik