Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Burnley - Manchester United 2-2
Två bortkastade poäng

Manchester Uniteds U18-lag har rest upp i landet för att ta sig an tabellåttan Burnley. Detta var en match som man skulle vinna, och såg länge ut att göra det. Istället fick man nöja sig med ett kryss efter ett sent kvitteringsmål.

Travis Binnion ställde upp med ett liknande lag som i matchen mot Nottingham, dock utan Sam Murray och Omari Forson som ersattes utav Rhys Bennett och Ethan Ennis.

Redan från start så tog United tag i taktpinnen, dock utan att skapa allt för många chanser. Man tog sig fram i bra lägen, men precis som för U23-laget igår så saknade man slutprodukt. Man fortsatte dock att trycka på, främst genom Ethan Ennis, Sam Mather och Manni Norkett, som också fick till en bra chans och tvingade fram en bra räddning från Burnley-målvakten.

Dock så gav man bort initiativet mer och mer ju längre halvleken gick. Det började slarvas i passningsspelet vilket gav hemmalaget en väg in i matchen, men de lyckades inte heller skapa några direkt farliga chanser. Efter det så svajade det lite fram och tillbaka, och vi fick också se ett mål innan halvtidsvilan.

Det var i den 40:e matchminuten som United tog ledningen genom Jack Moorehouse, vilket också var han första mål för U18-laget. Det kom efter lite flipperspel i Burnleys straffområde där Moorehouse stod perfekt placerad och kunde enkelt trycka in bollen i nät.

Jack Moorhouse gjorde under dagen sitt första mål på U18-nivå. Här firar han målet tillammans med bland annat Manni Norkett, Sam Mather och Daniel Gore.

Uniteds ledning stod sig in i halvtidsvilan, och det var inte direkt orättvist. Man hade varit det bättre laget under stora delar av matchen, men samtidigt så gjorde man inte någon jättebra halvlek.

Den andra halvleken började sedan på sämsta tänkbara sätt för United. Redan i den 48:e minuten så kvitterade Burnley efter slarvigt försvarsspel där Fredricson går bort sig i förstaläget, och där Ogunneye sedan tappar sin spelare, som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål.

United började trycka på för att ta tillbaka ledningen och skapade några farliga chanser bland annat från inhopparen Kobbie Mainoo som tvingade fram en räddning från Burnley-målvakten. Även Manni Norkett hade ett skott rensat på mållinjen, men 1-1 stod sig fram till den 75:e minuten.

Då fick man dock betalt när Norkett nådde sist på ett inlägg från Sam Mather som betydde 2-1 till United, och det såg länge ut som att Norkett skulle bli matchvinnare.

Då kvitterade Burnley genom en frispark i den 89:e matchminuten. United tappade helt markeringen vid förstastolpen, och Joe Bauress kunde enkelt kunde styra in inlägget i mål.

2-2 blev alltså slutresultatet och denna gång så kastade man verkligen bort segern. Det var på det stora hela ingen bra insats från United, men detta är en match som man skulle ha vunnit ändå.

Målen

Burnley – Manchester United 2-2 (0-1)

U18 Premier League, 20 november


0-1 (40) Jack Moorehouse

1-1 (48) Ratchford

1-2 (75) Manni Norkett (Mather)

2-2 (89) Bauress


Uniteds lag:

Vitek; Ogunneye, Fredriscson, Aljofree, Bennett; Gore, Oyedele; Ennis, Moorhouse (Mainoo 61′), Mather; Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK