Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Derby County - Manchester United 1-1
Oavgjort mot Derby i svajig match

Manchester Uniteds U23-lag är tillbaka efter landslagsuppehållet. Under fredagen gästade man Derby County i en match som svajade fram och tillbaka, men som till slut slutade oavgjort.

Neill Wood ställde upp med ett lite annorlunda lag jämfört med matchen mot Leeds. Varken Amad eller Anthony Elanga fanns med i truppen, men någon som var tillbaka i startelvan var Hannibal, som missat en flertal matcher på grund av skada. Även Matej Kovar, Rhys Bennett och Kobbie Mainoo fick ge plats för Dermot Mee, Björn Hardley och just Hannibal.

Matchen startade lite trevande och de första 10 minuterna var ganska händelsefattiga. United var nära att skapa några chanser via kanterna, men lyckades inte nå rätt adress med inläggen.

Den farligaste chansen i den första halvleken kom i den 15:e minuten och tillhörde hemmalaget, som också tvingade fram en fantastisk räddning från Mee.

Fram till halvtidsvilan så hände det inte speciellt mycket åt något håll. United hade, fram till den 35:e minuten mycket boll men hemmalaget tog över de sista 10 minuterna, dock utan att direkt hota.

För Uniteds del så var det den sista touchen som saknades. Man tog sig fram i bra positioner men väl där så fick man varken till skotten eller de avgörande passningarna.

Det mest positiva från den första halvleken var hur pass bra Hannibal var. Det är alltid svårt att veta hur första matchen tillbaka från skada ska se ut, men Hannibal visade inte någon som helst ringrostighet utan istället så dominerade han på mittfältet.

Väl i den andra halvleken så dröjde det inte länge tills vi fick se det första målet i matchen. Tyvärr var det hemmalaget som tog ledningen i den 48:e minuten genom Bartosz Cybulski, som helt ostört kunde styra in bollen från två meters avstånd, helt otagbart för Mee. Försvarsspelet från United lämnade också en hel del att önska.

Efter baklängesmålet så var det United som tog tag i spelet genom att återigen ta sig in i farliga positioner där både McNeill och Garnacho skapade chanser, men slutprodukten fanns fortfarande inte där.

Den fanns dock där i den 70:e minuten när Charlie McNeill kvitterade till 1-1. Det hela började med en fin genomskärare från Hannibal som McNeill fick med sig perfekt i steget och kunde sedan avsluta läckert mellan benen på Derby-målvakten.

De sista 20 minuterna svajade fram och tillbaka där Derby tvingade fram ytterligare några bra räddningar från Mee, som tillsammans med Hannibal var Uniteds bästa spelare. United var inte helt ofarliga heller, men man skapade inte några jättechanser förutom precis i slutet när Garnacho hade en riktigt bra chans att säkra tre poäng.

Dock blev det inte så. Man får nöja sig med en poäng och sett till matchbilden så var det ett rättvist resultat.

Målet

Derby County – Manchester United 1-1 (0-0)

Premier League 2, Division 1, 19 november


1-0 (48) Cybulski

1-1 (70) Charlie McNeill (Hannibal)


Uniteds lag:

Mee; Jurado (Mather 71′), Mengi, Hardley, Fernandez; Svidersky, Hannibal (Savage 71′); Wellens, Hansen (Mainoo 78′), Garnacho; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK