Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Både bra och dåligt när säsongen sammanfattas

Säsongen börjar närma sig sitt slut, och för U23-laget så är det redan över. För juniorlagets del så har man dock en ligamatch kvar, och utöver det så återstår säsongens viktigaste match, nämligen Youth Cup-finalen.

Som sagt så har U23 spelat klart, och för att sammanfatta säsongen så var det en besvikelse. För tillfället ligger man på en femteplats i ligan, men kan sjunka så lågt som till en åttondeplats när alla matcher är spelade. För juniorernas del så skulle jag säga att det gått desto bättre. Det ser ut att som sämst bli en femteplats, men mer sannolikt är att man slutar antingen trea eller fyra. Utöver det så har man även imponerat i UEFA Youth League där det lite oförtjänt blev uttåg mot Borussia Dortmund, men även då som sagt i FA Youth Cup där man tagit sig hela vägen till final. 

Matcher sedan senast

Ett underpresterande reservlag

Om jag ska sammanfatta reservlagets säsong med ett ord så skulle det vara besvikelse. För tillfället ligger man på en femteplats i Premier League 2 med alla sina matcher spelade, men det finns en risk att man åker ner till en åttondeplats när alla lag har spelat klart. Med tanke på hur mycket talang som finns i detta lag så är det långt ifrån tillräckligt bra.

Trots den ganska mediokra säsongen så finns det en del spelare som jag vill lyfta fram, och vi kan väl börja med Álvaro Fernández som gjort ytterligare en bra och stabil säsong som belönades med en plats i A-lagstruppen i matcherna mot Chelsea och Brentford. Det har hittills blivit 32 matcher för spanjoren denna säsong, och på de matcherna har han gjort fyra mål och sju assist vilket är imponerande för en vänsterback.

Jag vill också lyfta fram Shola Shoretire som har stått för nio mål och tio assist på 29 matcher och verkligen etablerat sig som en riktigt bra spelfördelare.

Ett desto bättre juniorlag

Om reservlaget har underpresterat så har det gått desto bättre för juniorlaget. Som nämnt ovan så kommer man att ta i värsta fall en topp 5-placering i ligan denna säsongen, men det är i cuperna som man verkligen imponerat. I UEFA Youth League så gjorde man det riktigt bra i gruppspelet, och i FA Youth Cup så är man i final.

Vi har denna säsongen fått se ett antal spelare blomma ut till riktiga ämnen för framtida A-lagsspel. Två spelare som verkligen har tagit stora kliv framåt är Kobbie Mainoo och Alejandro Garnacho, där den sistnämnda fick göra sin A-lagsdebut mot Chelsea. Utöver det så blev Garnacho uttagen till Argentinas landslagstrupp tidigare i år. Totalt så har det blivit 17 mål och åtta assist för 17-åringen.

Mainoo har i sin tur inte fått chansen i A-laget än, och där betonar jag verkligen “än”. Det finns inte något som helst tvivel hos mig att Mainoo för eller senare kommer att få chansen i A-laget om han fortsätter att spela som han gör för tillfället.

Kobbie Mainoo har i mitt tycke varit juniorlagets bästa spelare denna säsongen.

Nytt publikrekord förväntas

Med dryga veckan kvar till Youth Cup-finalen så förväntar man sig rekordpublik. Man har redan sålt över 38 137 biljetter som än så länge är rekordet, men det verkar alltså som att det kommer att slås den 11 maj.

Efterlängtad debut för Collyer

Manchester Uniteds nyförvärv Toby Collyer har äntligen gjort sin debut för klubben när han fick hoppa in i matchen mot Wolverhampton i slutet på april. Därefter har det blivit ytterligare ett inhopp för Collyer när han fick spela den sista halvtimmen i segern över Derby. 18-åringen kom till klubben i mitten av mars från Brighton, men har på grund av skada inte varit tillgänglig för spel förrän nu.

Några korta

  •  U14 vann under gårdagen en miniturnering på The Cliff där Chelsea, Brighton, Manchester City och Maccabi var med.

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik