Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Wolverhampton Wanderers - Manchester United 2-2
McNeilldubbel gav juniorerna en poäng

Med två mål sista kvarten gav Charlie McNeill Manchester United en poäng borta mot Wolverhampton Wanderers i juniorserien. Därmed spelade juniorerna 2-2 för andra gången på 18 timmar.

Delad poäng över 90 minuter får anses vara rättvist. United var spelförande i första halvlek men kunde inte förvalta spelövertaget. Istället skulle Wolves gå ifrån till 2-0 i början av andra halvlek, då Uniteds försvarsspel var rent horribelt.

Det såg sedan ut som att Wolves skulle spela av matchen för en stabil seger. McNeill ville emellertid annorlunda, då han slog till två gånger om, framspelad av inhopparna James Nolan och Adam Berry. United hade sedan ett par lägen för 3-2 men något segermål blev det inte.

Bara 16 timmar efter slutsignalen löd i gårdagens 2-2-match mot Blackburn var det dags igen för Manchester Uniteds juniorlag. Den här gången borta mot Wolverhampton Wanderers. Föga överraskande innebar den korta tiden mellan matcherna att Travis Binnion valde en helt ny startelva idag. Detta till trots var det en stark startelva även idag, med högerbacken Marcus Lawrence och mittfältaren Ruben Curley som de enda i laget med begränsad erfarenhet av U18-spel. I dagens startelva har spelare som Charlie McNeill, Isak Hansen, Marc Jurado och Sam Mather redan ett antal U23-matcer på meritlistan.

Mittbackarna Tyler Fredricson och Willy Kambwala saknades både igår och idag. Kambwala blev utbytt skadad i början av april och har inte spelat sedan dess. Fredricson spelade i lördags, så förhoppningsvis blev han bara bortroterad den här veckan. För han behövs till FA Youth Cup-finalen.

Gårdagens inhoppare Adam Berry och James Nolan var tillbaka på bänken idag, som de enda överlevarna från gårdagens matchtrupp. Precis som igår blev de inbytta efter en timme, vilket sannolikt var planerat. Som tredje och sista spelare på bänken återfanns Toby Collyer, som signerade för United i mars. För Collyer var det första gången han var med i en matchtrupp för Uniteds juniorlag. Han fick debutera sista kvarten.

I första halvlek var det United som låg på för ett segermål, även om Wolves faktiskt hade större bollinnehav. McNeill fick den första chansen i matchen, då målvakten räddade till hörna. Ethan Ennis fick sedan tre bra chanser att ge United ledningen men han hade inte siktet inställt idag. Ofta var Sam Mather involverad i förarbetet.

När Wolves hotade var det på kontring eller från fasta situationer. Lawrence kunde avvärja på mållinjen vid ett tillfälle medan mittbackarna Marc Jurado och Sonny Aljofree båda bidrog med viktiga brytningar.

Kort före paus har Ennis en boll i mål, då han är alert på en retur. Målet underkändes på grund av offside. Om det var ett korrekt domslut gick inte att bedöma men det såg inte självklart ut.

Efter pausvilan tycktes Uniteds försvar befinna sig någon annanstans än på Aggborough Stadium i Kidderminster, där dagens match spelades. Owen Jeys-Farmer misslyckas med att spela in bollen i öppet mål från någon meter men revanscherar sig med två framspelningar till Nathan Fraser.

Wolves 1-0-mål kommer sedan Uniteds målvakt Tom Wooster varit ute på vift. Horribelt målvaktsspel och han är aldrig nära att vinna bollen mot Jeys-Farmer, som från kanten kan spela in till Fraser i straffområdet och anfallaren vinner duellen mot Aljofree.

Några minuter senare spelar Wolves sig igenom Uniteds höga press. Jeys-Farmer friställer Fraser och Wooster lämnas chanslös.

Kort därefter är det Fraser som spelar fram till Jeys-Farmer. Nu får Wooster viss upprättelse för agerandet på 1-0 med en superb räddning.

Wolves har sedan kontroll på tillställningen och det kändes långsökt att United ska få med sig någon poäng.

Uniteds reducering uppstår egentligen från ingenting, då vi vinner bollen högt. Via Curley och Mather får Nolan bollen på överlapp och hans inspel hittar McNeill i boxen. Anfallaren vänder elegant bort sin försvarare och lämnar sedan målvakten chanslös.

Charlie McNeill räddade en poäng med två mål i matchens slutskede. På bilden hans första mål.

Något större tryck för en kvittering lyckas United inte skapa men kvitteringen kommer ändå, precis när klockan tickar in på tilläggstiden. Hansen gör det fantastiskt på mittplan och via Berry får McNeill friläge och där gör han förstås inget misstag.

United har sedan ett par lägen för ett segermål och det hade säkerligen kommit om vi hade fått mer tid på oss.

I United imponerar de tre inhopparna. Toby Collyer tar stor plats direkt och gör sig ständigt spelbar, även om han slarvade vid något tillfälle. Det syns att han är mycket erfaren på den här nivån. För även om det var hans Uniteddebut så är det mer än tre år sedan han spelade sin första juniorlagsmatch. Nu är han inne på sina sista dagar som junior. Dagens inhopp indikerar att han kan bli en ledande spelare för U23 nästa säsong.

James Nolan – som blir förstaårsjunior först nästa säsong – imponerar som högerback. Av dagens insats att döma vill jag påstå att han är favorit att vara ordinarie högerback nästa säsong.

Som vikarierande mittback gör Marc Jurado det bra och poängräddaren Charlie McNeill måste förstås framhållas efter de två målen. Vidare vill jag nämna Isak Hansen och Sam Mather, som Uniteds mest kreativa spelare för dagen.

Dagens match lämnar United som fyra i tabellen, på sämre målskillnad än Blackburn men med bättre målskillnad än Nottingham. Med två matcher kvar att spela, mot en för Blackburn, har United tredjeplatsen i egna händer men vi kan också sluta så lågt som åtta.

Juniorerna är tillbaka i spel på lördag, för den här veckans tredje match. Då hemma mot Derby (MUTV, 13.00).

Uniteds mål

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 2-2 (0-0)

U18 Premier League, 27 april


1-0 (49  ) Fraser
2-0 (53  ) Fraser
2-1 (77  ) Charlie McNeill (Nolan)
2-2 (90+1) Charlie McNeill (Berry)


Uniteds lag: Wooster; Lawrence (Nolan 62), Jurado, Aljofree, Pye; Oyedele (Collyer 75), Curley, Mather, Hansen, Ennis (Berry 62); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK