Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Mannion långtidsskadad / Collyer har skrivit på

I dagens nyhetssvep har vi en tråkig skadenyhet från damerna, men ett roligt nyförvärv in på juniorsidan. Utöver detta säger vi också grattis till en galen mittback.

Aoife Mannion långtidsskadad

Manchester United gick på sin hemsida idag ut med att Aoife Mannion har ådragit sig en korsbandsskada, vilken hon nu rehabiliterar sig ifrån.

Mannion själv säger att hon är mer bestämd än någonsin på att ta sig tillbaka till laget, samt att hon hade en lyckad operation för några veckor sedan återhämtar sig väl.

Mannion värvades i somras och har hittills spelat 19 matcher för klubben. Vi önskar henne ett så snabbt tillfrisknande som möjligt.

Toby Collyer har skrivit på

Den defensive mittfältaren Toby Collyer har skrivit på för Manchester United, och kommer ta klivit in i akademien. Den 18-åriga innermittfältaren ville inte förlänga med Brighton utan se sig om efter andra alternativ, och efter att ha imponerat under ett provspel med United för några veckor sedan är han nu klar för klubben. Enligt Manchester Evening News har han skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre och ett halvt år.

Collyer är i första hand en defensiv mittfältare som också vikarierat som mittback, och ser ut att ha tydliga ledaregenskaper då han varit lagkapten för Englands U16- och U17-landslag.

Den här säsongen har hans speltid i Brighton dock varit begränsad till endast en halvlek i U18-laget, detta enligt uppgift på grund av att han inte ville skriva på ett nytt kontrakt med klubben.

Vi säger varmt välkommen till United, Toby.

Grattis Rojo

Den gamle Unitedförsvararen Marcos Rojo fyller idag 33, något som United uppmärksammar på Twitter genom att visas Rojos första mål för United. Vi lägger med det här för att dels säga grattis till rojo, men minst lika mycket för att det är värt att titta på Robin van Persies yttersidesframspelning till målet. En delikatess i det lilla, men härliga, formatet.