Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Blackburn Rovers 2-2
Slarvigt United fick nöja sig med oavgjort

Manchester Uniteds U18 spelade under kvällen sin första av hela tre matcher denna vecka när Blackburn Rovers gästade. Det blev en match som innehöll två målvaktstavlor och mycket slarv från United, och slutresultatet skrivs 2-2.

Efter att man utklassade Newcastle i helgen så ville Travis Binnions mannar sannolikt bygga vidare på det inför Youth Cup-finalen som spelas om cirka två veckor. Det var också ett starkt lag som man ställde upp med. Bland annat fanns Alejandro Garnacho med i startelvan för första gången på länge då han tillbringat den senaste tiden med A-laget och innan det reservlaget.

Manchester United startade matchen i full kontroll där man hade i stort sett allt bollinnehav, dock utan att skapa några alltför farliga chanser. I den elfte minuten skulle man dock bjudas på ett ledningsmål av Blackburn-målvakten Aidan Dowling. Sekvensen började med att Garnacho vek in från sin vänsterkant, där han sedan lämnade över bollen till Omari Forson som skickade ut bollen till Habeeb Ogunneye. Ogunneye slog sedan ett ganska dåligt inlägg som enkelt borde plockats av målvakten, men på något sätt så tappade han in bollen i eget mål.

United skulle bara få ha ledningen i sådär åtta minuter när Blackburn kvitterade, och som många gånger tidigare så var försvarsspelet inte vad man önskat. Efter ett antal missade tacklingar så kunde nämligen Leo Duru stöta in bollen i ett helt öppet mål. Efter målet så växte Blackburn mer och mer in i matchen och skapade några hyfsade chanser dock utan resultat.

För Uniteds del så hade man en riktigt bra chans genom Garnacho som precis vid 1-0 målet vek in från sin vänsterkant och kyligt höll i bollen innan han avlossade ett avslut som tvingade fram en bra räddning från Blackburn-målvakten Dowling.

Alejandro Garnacho gjorde under kvällen sin första U18-start på länge.

Utöver det så hände inte speciellt mycket utan 1-1 stod sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek inleddes på samma sätt som den första, nämligen med mycket boll för United utan att skapa de farliga chanserna. Manni Norkett hade dock en boll i nät tidigt, som tyvärr dömdes bort för offside. Man försökte att hitta lägen, men bortalaget stod upp bra försvarsmässigt samtidigt som man var lite för slarviga med bollen.

United skapade några halvchanser runt 70-minutersstrecket där Dan Gore hade ett bra skottläge precis utanför Blackburns straffområde, men hans skott gick rakt på målvakten. Även Manni Norkett hade en hyfsad chans när han fick en touch på James Nolans inlägg. Tyvärr så fick Norkett inte tillräckligt bra träff på bollen för att få den på mål.

Det kändes som att om något av lagen skulle ta ledningen, så var det Manchester United. Tyvärr så blev det inte fallet. Istället var det bortalaget som tog ledningen, och denna gång var det efter en liknande tavla som vi fick se från Blackburns målvakt i första halvlek. Faktiskt så var situationen väldigt lik den vid 1-0 målet. Alltså kom det genom ett dåligt inlägg från vänsterkanten som gick rakt mot Vitek, och i nio fall av tio så plockar Vitek ned den bollen, men denna gång så tappar han tyvärr in den i eget mål.

Som tur var så var inte matchen över där. Bara några minuter senare så visar Gore prov på fin teknik när han tog sig in i Blackburns straffområde. Väl där så blir han fälld och fixar straff till United. Den tog Omari Forson hand om och han gjorde inget misstag när han säkert slog in kvitteringen.

United fortsatte att trycka på för ett segermål, men tyvärr så kom det aldrig. Matchen slutade 2-2 vilket får ses som ett rättvist resultat. Man slarvade alldeles för mycket med boll och gjorde inte tillräckligt för att vinna. Nu gäller det dock snabbt att gå vidare och fokusera på nästa match som spelas redan imorgon.

Manchester United – Blackburn Rovers 2-2 (1-1)

U18 Premier League, 26 april


1-0 (10) Dowling (Självmål)

1-1 (18) Duru

1-2 (82) Olson

2-2 (86) Forson (Straff)


Uniteds lag: Vitek; Ogunneye (Berry 62′), Jackson, Bennett, Murray; Mainoo, Gore; Forson, Hugill, Garnacho (Nolan 62′); Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK