Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Derby County 3-0
Inhopparna säkrade bekväm seger

Manchester Uniteds juniorer städade av Derby County på hemmaplan. Mål från Manni Norkett, Charlie McNeill och Sam Mather gav en 3-0-seger.

Det var över 90 minuter spel mot ett mål, Med bättre effektivitet kunde United ha dubblat eller till och med tripplat segersiffrorna.

Travis Binnion fortsätter rotera sin startelva. Dagens startelva kan betraktas som reservbetonad. Av de som startade idag kan det tänkas att bara Kobbie Mainoo och Sam Murray startar i FA Youth Cup-finalen. Undertecknad oroas lite av att Tyler Fredricson saknades för tredje matchen i rad.

Notabelt idag var att Manni Norkett startade som högerytter medan Joe Hugill fick sin föredragna position som toppforward.

Det var redan från avspark tydligt att United är ett betydligt bättre lag än Derby. Jag räknade till tio kvalificerade målchanser för United i första halvlek och sex efter paus. Att United inte gjorde fler mål berodde dels på bristande skärpa i avsluten och dels en storspelande målvakt i motståndarlaget.

De få gånger Derby skapade någonting berodde det oftast på att United slarvat. Ett par gånger tog de sig runt på Uniteds högerkant för inlägg men då var vänsterbacken Sam Murray alert vid bortre stolpen. Gästerna hade också ett par frisparkar i bra läge. Den första gick tätt över ribban medan den andra blev plockpotatis för Uniteds målvakt Tom Wooster.

  • Kobbie Mainoo hade stundtals lekstuga och låg bakom en handfull målchanser, däribland 2-0-målet.
  • Ethan Ennis hade fyra avslut och kan inte vara nöjd med att han lämnade planen mållös.
  • Omari Forson gick ofta på egen hand, bland annat i en sekvens där han mer eller mindre dansade sig in i straffområdet för avslut. Hans avslut höll emellertid sämre klass och det blev oftast farligare de gånger han valde att passa.
  • Joe Hugill hade tre farliga avslut och även någon bra framspelning.
  • Manni Norkett hotade också flera gånger, även om han likt Forson blev för självisk vid något tillfälle.
  • Inhopparna Charlie McNeill och Sam Mather kombinerade för fyra kvalificerade målchanser, vilket bland annat resulterade i två mål.
Derby hade inget att sätta emot när Kobbie Mainoo stormade framåt.

United tog ledningen mitt i första halvlek, då Norkett höll sig framme på en retur. Målchansen skapas då Forson tar emot ett inkast och ger sig ut på en soloräd in i straffområdet.

När timmen var spelad gjorde United ett trippelbyte, då McNeill och Mather introduceras. De båda inhopparna visade varför det är de två – och inte Ennis, Hugill, Forson eller Norkett – som sannolikt kommer bilda fronttrio med Alejandro Garnacho i FA Youth Cup-finalen.

Även Toby Collyer blev inbytt, för hans andra match i Uniteds juniorlag. Collyers intåg såg Mainoo flytta upp som tia, vilket bidrog till Uniteds ökade effektivitet offensivt.

Inhopparna har bara varit på planen i fem minuter när McNeill rullar in 2-0. Mainoo visar klass på mittplan och hittar fram till Mather. Derbyförsvaret lyckas få stopp på Mather, men inte bättre än att bollen petas till McNeill, som får öppet mål.

Charlie McNeill rullar in bollen i öppet mål och säkrar segern för United.

Det är sedan Mather som får rulla in bollen i öppet för 3-0. Sam Murray hittar McNeill på vänsterkanten med en bra djupledsboll och McNeill spelar in till Mather.

Dagens seger ser United klättra upp som trea i den haltande tabellen. Sannolikt kommer Uniteds säsongsavslutning mot Nottingham om två veckor bli direktavgörande för vilket av lagen som slutar trea. Dessförinnan ska lagen emellertid mötas i en mycket viktigare match, nämligen finalen i FA Youth Cup. Den matchen, som spelas inför storpublik på Old Trafford den 11 maj (det rapporteras redan om närmare 40.000 sålda biljetter), kan faktiskt betraktas som säsongens viktigaste Manchester United-match på alla nivåer.

Uniteds mål

Manchester United – Derby County 3-0 (1-0)

U18 Premier League, 30 april


1-0 (21) Manni Norkett
2-0 (64) Charlie McNeill
3-0 (84) Sam Mather (McNeill)


Uniteds lag: Wooster; Lawrence, Jackson, Aljofree, Murray; Oyedele, Mainoo; Norkett (Mather 59), Forson (Collyer 59), Ennis; Hugill (McNeill 59)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK