Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – West Ham United (den bästa dagen)

11:59

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Eric Bailly och Manchester United i Premier League-premiären mot West Ham United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – West Ham United 4-0 (1-0)

Premier League, omgång 1 • 2017-08-13, 17.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 74 928 • domare: Martin Atkinson


 1-0 (33) Romelu Lukaku (Rashford)
     (43) Eric Bailly
     (51) Pablo Zabaleta
 2-0 (53) Romelu Lukaku (Mkhitaryan)
     (60) Antonio Valencia
     (66) Angelo Ogbonna
 3-0 (87) Anthony Martial (Mkhitaryan)
 4-0 (90) Paul Pogba (Martial)


Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Blind; Matic, Pogba; Mata (Fellaini 76), Mkhitaryan (Lingard 88), Rashford (Martial 80); Lukaku
Avbytare: Romero, Darmian, Smalling, Herrera

West Ham United: Hart; Zabaleta, Reid, Ogbonna, Masuaku (Cresswell 81); Noble (Rice 61), Obiang; Ayew, Fernandes (Sakho 60), Arnautovic; Chicharito
Avbytare: Adrian, Byram, Fonte, Collins

Mikael Österdahl | 20:06 Tack för idag

Det var en prestation som snabbt kan ge hybris. Och hybris ska vi förstås passa på att ha. Det gäller att njuta av framgångarna när de kommer. Vi kan givetvis hoppas att Eric Bailly och de andra ska se till att såna här prestationer återigen blir normen för Manchester United.

Det var bra defensivt, det var bra offensivt och det var bra däremellan. Det var bra kollektivt och det var bra individuellt.

Romelu Lukaku snackade med MUTV:

Nemanja Matic snackade också med MUTV:

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste!

Snackisarna är ute, läs dem! Betyg kommer. Mer matchreaktion imorgon. (Top of the league.)

Mikael Österdahl | 19:53 Några bilder från matchen

Vi ska givetvis också bjuda på några bilder från matchen. Låt oss börja med allas vår Eric Bailly:

Sen fortsätter vi med Lukaku:

Lukaku satte sedan 2-0 på nick:

Som belöning fick han bära på Pogba:

Anthony Martial byttes in och visade att han tänker vara bättre den här säsongen än förra:

Hade det inte varit för Matas, Rashfords och Mkhitaryans (framför allt i andra halvlek) insatser hade det varit omöjligt att bänka Martial till nästa match.

Pogba avslutade målskyttet men där har vi inte hittat nån bild än. Så vi tar en där Pogba och Martial firar 3-0 istället.

Nemanja Matic – som givetvis ska kallas Mata, då vi kallade Nemanja Vidic för Vida – gjorde en suverän insats i sin Premier League-debut för Manchester United. Det mest notabla givetvis hans aktion före 1-0 men totalt sett magnifik. Statistiksidan Whoscored.coms algoritmer ger Matic 8,4/10, vilket typ är omöjligt att uppnå som defensiv mittfältare (om du inte råkar sparka in bollen i mål eller spela fram till mål, förstås).

Mikael Österdahl | 19:38 Bilic: De var mycket bättre

West Hams manager Slaven Bilic var, föga förvånande, inte lika nöjd som José Mourinho efter matchen.

”Jag förväntade mig mer men jag måste medge att de var mycket bättre. På marken, i luften, i duellerna. Jag förväntade mig bättre. […] Det är svårt att hitta något positivt när du förlorar med 4-0.”

Bilic pratade också med Sky Sports och påpekade även att United har stor snabbhet offensivt.

I Bilics ögon utläste vi att han tycker att det är fusk att United får använda Eric Bailly, då Bailly uppenbarligen är omänskligt bra.

Mikael Österdahl | 19:34 Mourinho: Det handlar om självförtroende

Självförtroende, självförtroende, självförtroende. Det var ordet som José Mourinho återkom till när han sammanfattade dagens 4-0-seger mot West Ham i Sky Sports.

Dagens seger var Uniteds största på tre år. Mourinho såg det emellertid inte riktigt så.

”Jag tror inte det. Matchen var svår, öppen. Vid 2-0 hade de en chans. Jag tycker inte att det var 4-0. Sedan gjorde vi 3-0 och då öppnade det sig.”

Om matchen: ”Jag tycker inte att vi började bra, vi var nervösa. Men sedan en kvalitetsinsats. Laget hade självförtroende. Även vid 2-0, som är ett öppet resultat, hade laget självförtroende. En positiv insats.”

Om Lukaku: ”Det är alltid viktigt [att göra mål i början]. Folk förväntar sig mål av anfallarna.” Mourinho säger sedan att det var kul för Morata, Rooney och Lacazette (och eventuellt någon till) att inleda som målskyttar.

Ni hade problem att vinna såna här matcher förra säsongen: ”Sant. Det faktum att vi började vinna och toppar ligan spelar ingen roll. Förra året var det också så. Prestationen, självförtroendet är det som betyder något. Vi hade många matcher [förra säsongen] där vi dominerade utan att göra mål, idag gjorde vi mål.”

Mer: ”Det handlar om självförtroende. Om de gör 2-1 är det öppet, Slaven gör byten, då känner vi press och det skulle inte vara underhållande. I slutet gjorde vi det tredje och sedan var det öppet för att njuta. Det är en konsekvens av självförtroendenivåerna.”

Tyvärr fick Mourinho inga frågor om Eric Bailly.

Mikael Österdahl | 19:15 Lukaku: Nu måste vi fortsätta jobba hårt

Nemanja Matic och Romelu Lukaku gjorde Premier League-debut för Manchester United och fick som belöning prata med Sky Sports efter matchen.

Nemanja Matic:

”Jag tycker att det var en viktig match för oss, att starta bra med tre poäng mot ett väldigt bra lag. I första halvlek var de väldigt kompakta, tills vi gjorde det första målet. Därefter fick vi större ytor. Jag är väldig glad, vi startade bra och tog tre poäng. Nu har vi större självförtroende inför nästa match.”

Romelu Lukaku:

Var det en drömdebut? ”Ja, givetvis. Att spela inför en sådan här publik för en sådan fantastisk klubb är en dröm som blir sann. Det viktigaste var segern. En bra seger, fyra mål och en hållen nolla. Vi började bra, nu måste vi fortsätta jobba hårt.”

Var det lättnad att göra det första målet? ”Nej, bara glädje. När du spelar för United har du ett jobb, mitt är att göra mål och hålla bollen inom laget. Laget gjorde det bra idag, alla skapade chanser. Det är lovande.”

Hur vill managern att du ska spela? ”Han vill att jag ska skapa mål, vara en ledare för laget. Skapa så mycket jag kan.”

Det var inget de sa men vi förutsätter att de båda ser detta som den bästa dagen i livet. Det var ju trots allt första gången som de fick spela tävlingsmatch tillsammans med Eric Bailly.

Mikael Österdahl | 18:54 Manchester United – West Ham United 4-0 (1-0)

Manchester United stod för en formidabel insats i Premier League-premiären och vann lekande lätt med 4-0 mot West Ham på Old Trafford. Detta efter en insats som var längre sen vi såg, där egentligen alla spelare var bättre än godkända.

Romelu Lukaku skickade in 1-0 efter briljant förarbete från Rashford. Lukaku var inte nöjd där utan nickade in 2-0 på Mkhitaryans frispark. Mkhitaryan hittade sedan fram till inhoppare Anthony Martial som satte 3-0. Martial lade sedan upp för Paul Pogba som fick avsluta målskyttet med ett välplacerat långskott.

Eric Bailly och hans försvar höll givetvis nollan.

Klockrent!

Mikael Österdahl | 16:48 Mourinho: Vi ska slåss för tre poäng

José Mourinho har snackat med teve inför dagens match.

”Jag är nöjd att starta, vi gillar att spela, vi gillar Premier League, vi gillar premiären. Låt oss njuta. Som en åskådare har jag njutit av fredagsmatchen och några av matcherna jag kunde se igår.”

Har ni tillräckligt för att vinna ligan? ”Vi har tillräckligt för att gå in i den här matchen för att vinna. West Ham kommer att slåss. Men vi har tillräckligt för att i varje match slåss för tre poäng.”

Angående att Victor Lindelöf petas så ska Mourinho ha varit tydlig.

West Hams manager Slaven Bilic tror att nyckeln för West Ham är hur laget sköter sig utan boll och att hans lag är solida defensivt. Vi kan alltså räkna med att de parkerar bussen.

Från uppvärmningen sägs det att Rashford spelar centralt, med Mkhitaryan till vänster och Mata till höger. Snart vet vi…

Nu kör vi! Eric Bailly, Pogba, Lukaku, Matic och pojkarna ska slåss för tre poäng.

Mikael Österdahl | 16:36 United mot West Ham

Mål av David Beckham och Ashley Young samt en assist av Dimitar Berbatov, som var så snygg att till och med Eric Bailly skulle applådera, inkluderas när Manchester United plockar ut tre favoriter mot West Ham.

Vi tar Berbatov en gång till.

 

Mikael Österdahl | 16:25 Premiärseger för Tottenham

Nio av tio matcher i Premier Leagues premiäromgång har avslutats. Den viktigaste matchen återstår. Efter 2-0 borta mot Newcastle är Tottenham ett av sju lag på tre poäng.

För att Eric Bailly och hans lagkamrater ska skriva in sig som serieledare efter den första omgången krävs 4-1 eller bättre (Huddersfield toppar på 3-0 och är ju före United på bokstavsordning, vilket vi givetvis räknar så här års, men lika givet inte räknar på våren).

Mikael Österdahl | 16:17 4-2-3-1

Så José Mourinho väljer, får vi anta, ett offensivare 4-2-3-1-system mot West Ham. Ganska naturligt, trots allt.

Dagens stora överraskning är att Daley Blind tar vänsterbacksplatsen. Att Eric Bailly och Phil Jones skulle gå in i mittförsvaret var väntat och för mig är det ingen skräll att det blir Victor Lindelöf som får sätta sig på läktaren och inte Chris Smalling. Mourinho har varit tydlig med att Lindelöf ännu inte är redo. Det påminner lite om hur Mourinho pratade om Mkhitaryan i höstas.

Mer anmärkningsvärt då att lagkapten Michael Carrick inte ens får plats på bänken i säsongens första match. Jag kan ju tycka att Louis van Gaal överdrev kaptenens betydelse men jag vidhåller att kaptenen ska vara en spelare som i utgångsläget har en plats i startelvan.

Att Ander Herrera får sätta sig på bänken till förmån för Juan Mata är inte så mycket att orda om. Det är också naturligt att Nemanja Matic och Paul Pogba tar mittfältsplatserna före Herrera.

Offensivt antar jag att vi får Henrikh Mkhitaryan som nummer 10 med Marcus Rashford till vänster och Mata till höger.

Om tre kvart får vi se Eric Bailly lira fotboll igen. Det är fina grejer.

Mikael Österdahl | 16:02 Chicharito startar för West Ham

I West Hams startelva noterar vi att Chicharito som väntat startar på topp. Vi ska dock inte utesluta att han drar en hamstring på uppvärmningen för att slippa möta Eric Bailly.

Mikael Österdahl | 16:00 Bailly och Jones i mittförsvaret

Säsongens första startelva är här! Eric Bailly bildar mittbackspar med Phil Jones. Annars noterar vi att Blind och Mata startar, ingen Herrera.

 

(Sorry, Uefa Super Cup.)

Mikael Österdahl | 15:50 Fanzines

Ny säsong men Red News och United We Stand hänger fortfarande med. De båda fanzinen går givetvis att köpa på vägen till Old Trafford. Rekommenderas alltid!

Vi tvingas dock ge poängavdrag till båda, då ingen Eric Bailly återfinns på framsidan. Å andra sidan hade de väl behövt plöja ett dussintal regnskogar för att täcka behovet om Bailly hade varit på framsidan, så det kanske är klokt trots allt.

Mikael Österdahl | 15:22 Livet efter Sam Platt’s

Den klassiska puben Sam Platt’s finns inte mer. Därmed måste de som hade Sam Platt’s som favorit före matcherna hitta ett nytt hem. Ett möjligt alternativ är The Tollgate, som ligger precis vid hållplatsen Trafford Bar.

Ett annat alternativ är puben Robin Hood i Stretford, ungefär tre kilometer från Old Trafford.

Många av stamgästerna på Sam Platt’s försöker återskapa stämningen på Robin Hood. Hur det går får framtiden utvisa.

Närmare Old Trafford, bakom cricketarenan, kan Gorse Hill vara ett alternativ. Den klassiska puben The Quadrant, där Busby Babes ska ha hängt, är ännu ett alternativ, också relativt nära cricketarenan, men på andra sidan spårvagnen.

Vilken pub som Eric Bailly vet vi inte än, men det är förstås dit vi går.

 

Mikael Österdahl | 15:02 Mourinho: Jag brinner inför den nya säsongen

Inför dagens premiär mot West Ham är José Mourinho på gott humör.

”I slutet på säsongen får vi se resultaten men jag ser fram emot säsongen med optimism, med entusiasm,” säger Mourinho enligt Manutd.com.

”Jag vill spela mot West Ham, en svår match, sedan vill jag åka till Swansea, en svår match. Jag vill att Champions League ska börja. Jag vill, jag vill! Jag brinner!”

Klart att han gör det när han har Eric Bailly i laget. En annan spelare han har i laget är Nemanja Matic, som Mourinho ser som en perfekt värvning.

”När jag skrev på för Manchester United förra året tänkte jag omedelbart att vi behövde en slags Matic,” sa Mourinho enligt Manutd.com. ”Det finns inte många, bara ett par, men jag tänkte så.”

Förra säsongen tänkte managern att det var omöjligt men i sommar fick han veta att det kunde finnas ett sätt att ta Matic till United.

”Jag tycker att han är en av de här spelarna där det inte finns några frågetecken framför. Han behöver ingen tid för att anpassa sig.”

En sak som Mourinho uppskattar hos Matic är att han har en väldigt jämn nivå. ”Och det är något jag verkligen gillar hos spelare, kontinuitet. Det är sättet jag litar på att en spelare ska prestera, så jag tycker att det var en fantastisk värvning för oss.”

Känns ingen press, Nemanja Matic.

Mikael Österdahl | 14:47 Några rykten

Tottenham spelar just nu mot Newcastle och Tottenham rapporteras ha försökt värva Anthony Martial från Manchester United. Det ska United emellertid inte ha övervägt.

Över på Mirror påstås att Manchester United återigen förhandlar med Inter om Ivan Perisic.

Samtidigt påstår Don Balon att Antoine Griezmann har öppnat för att trots allt flytta till United i sommar. Anledningen ska vara att Griezmann är missnöjd med Atléticos arbete på transfermarknaden. Nonsens, förstås. Om Griezmann vill gå till Manchester United är det givetvis för att han vill spela i samma lag som Eric Bailly.

Mikael Österdahl | 14:19 Premiärerna

Manchester United gör det historiskt sett ganska bra i premiärer. Över de 30 senaste ligapremiärerna har United 19 segrar, 5 oavgjorda och sex förluster.

Längst till höger på den tredje raden hittar vi förra årets premiär. United vann bekvämt med 3-1 mot Bournemouth på bortaplan. Eric Bailly utsågs, givetvis, till matchens bästa spelare.

Mikael Österdahl | 13:45 Uppsnack i text och video

I den nystartade Muss-vloggen har Björn rankat säsongens nyförvärv. En högst beklaglig rankning, då Eric Bailly inte fick förstaplatsen. Jaja, formellt värvades Bailly inte inför den här säsongen men jag köper inte att det ska vara tillräckligt för att diskvalificera en spelare och människa som Eric Bailly.

Björn har även snackat upp dagens premiärmatch.

Föredrar du att läsa så har vi drösvis med alternativ:

Mikael Österdahl | 13:06 Lagnyheter

Jag såg något rykte om att Manchester Uniteds spelare inför dagens match inte bodde på Lowry Hotel. Om det stämmer så skulle spelarna istället ha sovit hemma inför matchen. Det är dock högst obekräftat.

Klart är hur som helst att vi inte har fått någon matchtrupp fotograferad inför dagens match. Men vi vet ganska mycket ändå. Utgår vi från matchtruppen mot Real Madrid så tillkommer Eric Bailly och Jones. Intressant då att se vilka som försvinner. Kanske en av mittbackarna? Sannolikt en offensiv spelare. Mata? Martial? Lingard?

I startelvan finns en del givna namn och några frågetecken. Det första och största frågetecknet är vilken formation det blir.

De Gea är given i mål. I backlinjen räknar jag med att Bailly och Jones går in i startelvan på Lindelöfs och Smallings bekostnad. Detta baserat på hur Mourinho har matchat spelarna under försäsongen och spelarnas kvalitet. Valencia given som högerback och det bör bli Darmian till vänster.

Ett tremannamittfält lär bestå av Herrera, Matic och Pogba. I ett 4-2-3-1-system får nog Herrera sätta sig på bänken.

Offensivt är Lukaku given. Sen tror jag Mkhitaryan och Rashford är först i kön. Om ytterligare en spelare ska in så är det inte lika givet. Men jag gissar att blir Mata med Lingard som främsta utmanare.

Personligen skulle jag starta med Martial, oavsett formation, men José Mourinho tycks ha en annan åsikt.

Mikael Österdahl | 12:02 Den bästa dagen

I Moskva sa Jamie något om att en semifinalseger är bättre än en finalseger. Där och då minns jag inte om jag höll med. Men det etsade fast sig i minnet. Sedan har jag tänkt på det då och då.

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Visst hade Jamie rätt. Jag skulle dock dra det längre än så. Det är inte semifinalen som är bäst. Den bästa dagen är idag, premiärdagen.

När vi vaknade idag fanns alla möjligheter kvar. Ovissheten är enorm. Vi kan ha en magkänsla, mer eller mindre initierad, men vi vet ingenting. Pusselbitarna ligger i asken men vi vet inte om de passar ihop och om de passar ihop vet vi inte om bilden de bildar är något att ha.

Nog finns det mål och mening i vår färd –
men det är vägen, som är mödan värd.

Om några timmar vet vi fortfarande väldigt lite men ändå mycket mer än nu.

Det är som dagen före julafton brukade vara. Vi vet att vi får se älskade Manchester United spela fotboll. Förhoppningsvis får vi även se Eric Bailly spela boll.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

Kanske får vi inte vad vi önskar i paketet. Vi har ju West Ham United där i rollen som Grinchen. Men även så, om det inte går som vi vill så har vi ju 37 omgångar på oss att rätta till det hela.

Just nu ser jag ändå framför mig att vi vinner. Typ 6-0 skulle jag absolut acceptera, jag är inte så girig. Ett hattrick av Bailly och så ett var av Paul Pogba, Marcus Rashford och Romelu Lukaku.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Sen blir det förmodligen bättre.

Jag föreställer mig att alla supportrar har samma drömmar inför premiären. För vissa grusas de tidigare än för andra. Men nog tänker Brighton och Huddersfield: ”Kunde Leicester så kan väl vi.”

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Kunde Leicester så kan definitivt Manchester United. Nu får det vara slut på skräpet vi har serverats de senaste åren. Det är dags för Manchester United att vara Manchester United.

Nu kör vi!