Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda: Våra tankar inför säsongen 2017/18

Det är premiärhelg. Premier League tjuvstartade igår och fortsätter idag inför den riktiga premiären imorgon, då Manchester United ställs mot West Ham United på Old Trafford. Traditionsenligt snackar Manchester United Swedish Supporters upp den kommande säsongen i en lång frågelåda.

Om truppen och spelsystem

Att det kommer att variera har Mourinho varit tydlig med, men vilket spelsystem tror du kommer att vara det som används mest under säsongen?

Gustav Brinck-Larsen: Om det inte kommer någon ytterstjärna som blir självskriven tror jag att 4-3-3 blir det vanligaste systemet, där Pogba släpps friare än i fjol. Kommer en ytter till ”måste” man nästan köra 4-2-3-1 för att få plats med de spelare jag vill ska spela.

Jacob Brunt: 4-2-3-1

Marcus Beijar: Jag vill ju tro att det blir mer 4-3-3 än 5-3-2, men sett till hur det sett ut under avslutande del av försäsongen så är det ju troligt att han alternerar beroende på motstånd.

Mikael Österdahl: 4-2-3-1. I de tuffare matcherna tror jag dock att 4-3-3 och 3-5-2 kommer att föredras.

Björn Appelgren: Svårt att sätta siffror på det. Många kör med 3 centrala och 2 mer offensiva kantlöpande backar nu. 3-4-3 kan se ut som 3-5-2, 5-3-2 eller 5-4-1. Idén och spelarkvalitén bakom siffrorna är viktigare. Tycker personligen att vi blir för baktunga med 3 centrala backar eftersom alla tenderar att stanna hemma när vi anfaller. Samtidigt blir vi sårbara bakåt eftersom vi saknar spelare som har kompetensen att jobba både offensivt och defensivt i kantrollen.

Lee Sernehov: Tror 4-1-4-1 kommer att vara den vanligaste, med 3-5-2 som ett andra alternativ när alla mittbackar är hela

Simon Sani: 3-5-2

Kent Yxell: 4-3-3 med Pogba – Matic – Herrera och Micki fri med Romelu Rashford fram.

Mikael Krekula: Det blir fyrbackslinje mestadels tror jag. Någon variant av 4-3-3 tror jag då.

David Sundgren: 4-4-1-1

Lisa Larsson: Skulle gissa att det lutar åt det alltför statiska 5-3-2.

Mourinho har testat 3-5-2 (alternativt 5-3-2) under försäsongen. Är det ett spelsystem du vill se användas mer frekvent?

Gustav Brinck-Larsen: Egentligen inte. Tycker våra mittbackar ser osäkra ut när de är tre.

Jacob Brunt: Är ännu inte övertygad. Är istället av åsikten att 4-3-3 bör användas mer frekvent för att få ut maximalt av de spelare som finns i truppen.

Marcus Beijar: För mig är det rätt mycket van Gaal, och det är inget positivt. Vill hellre ha fyra spelare i backlinjen.

Mikael Österdahl: Inte med nuvarande trupp. Det är ett system som passar många spelarna i truppen men förutom Valencia (och, om alla bitar faller på plats, Shaw) har vi inga dugliga alternativ som vingbackar.

Björn Appelgren: Att köra med 2 anfallare köper jag, sedan beror det som sagt på vilka spelare som finns på övriga siffror. United är ett lag som ska kunna dominera de flesta matcher i PL. Hoppas mest att vi inte blir för baktunga, vilket jag tycker att vi var förra säsongen.

Lee Sernehov: Jag tror att Mou kommer köra det när alla mittbackar är hela och samspelta.

Simon Sani: Skulle vilja ha in ytterligare en mittback innan jag skulle känna mig helt bekväm i en 3-5-2. Med materialet som finns idag tycker jag ändå att en 4-3-3 ska spelas.

Rune Sørlie: Jag hoppas personligen på ett 4-4-2 eller en råoffensiv 3-4-3.

Kent Yxell: Ja, 3-5-2 men inte det mer defensiva med ”8 bak”

Mikael Krekula: Jag tycker inte det fallit så väl ut. Jag är okej med att det används då och då men i det stora hela vill jag inte se det.

David Sundgren: Hade vi haft bättre yttrar hade jag gärna sett det mer frekvent.

Lisa Larsson: Jag tycker nog inte det. Av någon anledning känns det alltid väldigt stelt och många spelare (Pogba, Mata, Martial…) har inte riktigt kommit till sin rätt på det sättet anser jag.

Duger truppen för att slåss om ligatiteln?

Gustav Brinck-Larsen: Ja. Den måste spela på topp, men möjligheten finns.

Jacob Brunt: Att slåss om titeln, ja, men inte riktigt ända fram.

Marcus Beijar: Nej.

Mikael Österdahl: Ja, men då krävs att en handfull spelare höjer sig markant jämfört med förra säsongen.

Björn Appelgren: Ja. Vi måste bara sluta behandla botten- och mittenlagen som om de vore Barcelona eller Real Madrid. Dominera de matcher som ska domineras. Spela defensivt och baktungt taktiskt när motståndet är bättre.

Lee Sernehov: Absolut, Tror det står mellan oss och city.

Simon Sani: Den duger för att hänga med, men saknar viss rutin för att stå som en toppkandidat tycker jag ändå.

Rune Sørlie: Jag tror det, det trodde jag förra året med. Om vi klarar att undvika alla dom onödiga förlorade poängen mot klart sämre motstånd så ska vi kriga om titeln.

Kent Yxell: Ja vi är ett av många lag som kan vara med i topp i maj om Lukaku levererar och Pogba lämnar boll i tid och gör poäng! Men hade gärna sett en vänsterflankare som kan slänga in inlägg som Giggs kunde.

Mikael Krekula: Truppen är inte sämre än vad Chelsea hade ifjol och som vann ligan på ett komfortabelt sätt. Så ja, absolut, däremot tror jag ju inte United vinner dock.

David Sundgren: Ja, det tycker jag.

Lisa Larsson: Njae. Jag tror absolut att vi kan vara med up there och utmana, men vi kommer nog inte på allvar kunna slåss om titeln i år. För att undvika fjolårets onödiga poängtapp behöver vi en mer stabil backlinje, och som det ser ut nu har vi fortfarande flera frågetecken där.

Embed from Getty Images

Många räknar med att Pogba ska göra en stor säsong. Någon annan etablerad spelare som du tror kommer höja sig markant den här säsongen?

Gustav Brinck-Larsen: Jag räknar med att Mkhitaryan gör en bra mycket bättre säsong än förra året. Jag hoppas också att Shaw kommer tillbaka från skadan och gör vänsterbacken till sin.

Marcus Beijar: Martial, Mkhitaryan och faktiskt Smalling.

Mikael Österdahl: Min första tanke är Mkhitaryan men hans insats mot Real Madrid får mig att tvivla. Martial borde kunna göra det men då måste han få chansen. Finns dock stor förbättringspotential hos ganska många spelare.

Björn Appelgren: Om Pogba slutar upp med sitt defensiva juniorspel och tillåts lägga mer krut framåt blir han grym. Mata hade såklart höjt sig markant om han hade fått spela. Tror Herrera kommer bli lite av en besvikelse efter den (kan jag tycka) något överdrivna superhypen som infann sig gällande honom efter Chelsea-matchen. Fellaini kommer plocka poäng hos fansen med sina inhopp, eftersom folk inte orkar hata mer. Han håller på att bli lite kult.

Lee Sernehov: Hoppas att Micki får chansen och återfår självförtroendet som han hade i Dortmund

Simon Sani: Den som kommer att höja sig mest tror , och hoppas, jag är Mkhitaryan. Bailly kommer även förhoppningsvis höja sig ett snäpp.

Rune Sørlie: Jag tror Bailly kommer att visa sig som en riktig stödig spelare. Annars hoppas jag på att Rashford får bra med speltid och visar fram att han är framtidens man.

Kent Yxell: Mest potential att höja sig har Martial men men… Viktigast bak blir Bailly – han måste bli generalen! så jag sticker ut och tror på honom.

Mikael Krekula: Mkhitaryan framför allt tror jag kommer vara bättre. Martial bör också vara bättre.

David Sundgren: Tror att Henrikh Mkhitaryan kommer ta ett ytterligare kliv, och Rashford kommer att fortsätta utvecklas.

Lisa Larsson: Jag tror (och hoppas) på Mkhitaryan. Sen får Pogba såklart också gärna leverera om han vill, det är hög tid nu.

Embed from Getty Images

Någon mindre etablerad som får sitt genombrott den här säsongen?

Gustav Brinck-Larsen: Nej. Andreas Pereira ser jag som närmast, men jag tror han är för långt ner i rangordningen för att kunna få ett rejält genombrott.

Marcus Beijar: Av de som är kvar är det väl Tuanzebe och Pereira som kan tänkas få speltid, och då kanske det lutar mer åt den senare som såg vass ut under försäsongen. Stundtals.

Mikael Österdahl: Tvivlar på det. Är samtidigt övertygad om att Tuanzebe skulle få det om han bara fick chansen.

Björn Appelgren: Det är möjligt att Pereira får visa sin kvalitet om han får spela, men genombrottet dröjer nog. Att han ska peta någon på innermittfältet känns långt bort. Tuanzebe skulle nog hålla också, men han behöver ”tur” med skador på konkurrenter om samma plats för att få speltid. Gillar det jag har sett av McTominay men han ligger för långt bak i hackordningen för att klara genombrott i år.

Lee Sernehov: A Pereira hoppas jag på, sett lovande ut på försäsongen och han är inte utlånad (än i alla fall) det måste betyda att Mou vill ha honom i A-lagstruppen

Simon Sani: Genombrott är nog en bra bit ifrån från alla ungdomar. Mitchell kan säkerligen få täcka upp vänsterflanken några matcher och Andreas Pereira kommer nog att få spela en del i cuperna.

Rune Sørlie: Möjligen vi får se ett genombrott hos Andreas Pereira denna säsong.

Kent Yxell: Hoppas innerligt att Tuanzebe får tillräckligt många chanser för att slå igenom – han är ett råämne av stora mått. Rio, Rio, Rio!!!

Mikael Krekula: Tuanzebe om han skulle få chansen men jag tror inte han kommer få så mycket speltid. Känner samma med Mitchell. Så jag säger ingen.

David Sundgren: Viss skepsis att någon breakar även om jag alltid hoppas, jag tror att Andreas Pereira är den med störst möjligheter.

Lisa Larsson: Har höga förväntningar på Tuanzebe, tror han har grym potential.

Embed from Getty Images

Målsättning och Champions League

Vad utgör en godkänd säsong?

Gustav Brinck-Larsen: Topp två i ligan. Tar vi oss till semi i Champions League kan jag acceptera en tredjeplats i ligan. Men det är dags att vara med och fajtas om titeln.

Jacob Brunt: Titelstrid, slutspel i CL och satsning på en inhemsk cup.

Marcus Beijar: En inhemsk cuptitel, en topp 4-placering och avancemang från gruppen i CL.

Mikael Österdahl: Titelstrid i ligan och slutspel i Champions League.

Björn Appelgren: CL-plats och kamp om titeln. Slutspel i CL. Minst en inhemsk cuptitel.

Lee Sernehov: 1-2 PL, semi i CL

Simon Sani: Jag skulle vilja påstå att en topp 3-placering i ligan samt kvartsfinal i CL och minst semifinal i de andra cuperna utgör en godkänd säsong rent sportsligt.

Rune Sørlie: Att vi gör det bra i CL vilket betyder att om vi åker ut så är det mot ett annat topplag som är med bland förhandsfavoriterna där. Sen måste vi verkligen vara med och kriga om ligatiteln, sämst tvåa är godkänt.

Kent Yxell: Att det står klart tidigt att vi är ett CL-lag och att vi med andra ord slåss om titeln. Samt att vi går långt i CL tills allt kan hända-delen börjar (minst kvart)

Mikael Krekula: Slåss om ligatiteln och åtminstone en titel.

David Sundgren: Topp tre, en inhemsk cuptitel

Lisa Larsson: En godkänd säsong skulle väl kunna vara en topp 3-placering, bland annat. För mig är det nästan inte antalet titlar eller placeringar som betyder något i det här läget, utan sättet vi gör det på. Jag vill att vi ska vara med i hetluften och slåss om ligaseger. Gör vi det men slutar trea efter ett tätt race har jag lättare att godkänna det än att kryssa oss fram och precis lyckas nå en fjärdeplats. Men självklart väger titlar alltid tungt, och jag tror dessutom besvikelsen skulle bli enorm om vi tvingas lämna CL i ett tidigt skede, så hur långt vi tar oss där spelar också in.

Vad krävs för att säsongen ska ses som bättre än den förra säsongen?

Gustav Brinck-Larsen: Samma som gör den godkänd. Men visst, kommer vi fyra efter att ha varit med i guldstriden in till det sista kan det vara godkänt. Men det beror på omständigheter.

Jacob Brunt: En rejäl förbättring i ligaspelet samt att göra fler mål!

Marcus Beijar: För det första att vi spelar bättre, då kommer också poängen och en mer framskjuten placering. För det andra en plats bland de fyra bästa.

Mikael Österdahl: Inte så mycket om vi ser till prestationerna, förra säsongen var ju rätt dålig. Gör fler mål, vinn fler matcher, spela bättre fotboll. Däremot var förra säsongen mycket framgångsrik: ska vi toppa det krävs en ligatitel eller Champions League-vinst.

Björn Appelgren: Svår fråga. EL-titeln är stor enligt mig. Och för att trumfa det måste vi antingen vinna PL eller CL. Eller båda.

Lee Sernehov: 1-2 i ligan och visa i CL att vi skall vara med och slåss om titeln, tror det blir tufft nu första säsongen men nästa år med en ännu mer samspelt trupp då jävlar 

Simon Sani: Ett ganska markant lyft i ligan. Minst topp 4 som nu är direktplats till Champions League.

Rune Sørlie: Att vi blir bättre än 6:a och att vi kommer till kvartsfinal i CL.

Kent Yxell: Att vi verkligen utmanar topplaceringen och spelar roligare fotboll!!!

Mikael Krekula: Att man slåss om ligatiteln samt tar en titel.

David Sundgren: Topp tre i ligaspelet, minst kvart i Champions League och en inhemsk cuptitel.

Lisa Larsson: Bättre ligaplacering än förra säsongen och en bra prestation i CL.

Embed from Getty Images

Vi är tillbaka i Champions League. Kommer du att sakna Europa League?

Gustav Brinck-Larsen: Nej.

Jacob Brunt: Hahaha, nej!

Marcus Beijar: Ungefär lika mycket som jag saknar vattkoppor och påssjuka.

Mikael Österdahl: Nej, jag är trött på torsdagsmatcher. Men jag skulle ju hellre vinna Europa League igen än att ryka i åttondelsfinal i Champions League.

Björn Appelgren: Nej. Torsdagar med D-Play var ingen hit.

Lee Sernehov: Absolut inte, ogillade starkt torsdagsmatcherna som i sin tur innebar söndagsmatcher i PL

Simon Sani: Nope. Det är fortfarande en Kalle Anka-turnering för lag som inte är tillräckligt bra.

Rune Sørlie: Varför ska man sakna Europe League när man spelar i Champions League?

Kent Yxell: Nej inte nu när vi har mitt i veckan-matcher hela tiden, annars var det ett kul äventyr som jag inte vill vara utan.

Mikael Krekula: Jag tycker Europa League är en rolig turnering och jag irriterar mig på folk som ser ner på turneringen. Men klart jag hellre vill att United ska spela mot de bästa lagen, spela i Champions League. Det är där man hör hemma.

David Sundgren: Nej, inte ett dugg.

Lisa Larsson: Gud nej. Aldrig mer.

Är det realistiskt att United ska slåss om Champions League-titeln?

Gustav Brinck-Larsen: Realistiskt nej, men inte heller omöjligt. Realistiskt är väl en kvartsfinal, väl där beror mycket på lottning

Jacob Brunt: Nej, det finns ett antal lag som befinner sig på en ytterligare nivå över Uniteds. Realistiskt är att ta sig fram till slutspelet och där ge något av dessa bättre lag en rejäl omgång för avancemang!

Marcus Beijar: Absolut inte. Går United till kvartsfinal i år är det riktigt bra.

Mikael Österdahl: Allt kan ju hända i cuper och så vidare men det finns en handfull klubbar jag inte kan se oss besegra över två matcher. Realistiskt är nog åttondelsfinal eller kvartsfinal beroende på lottning.

Björn Appelgren: Mourinhos taktik har förvånat förut, men nej. Semifinal är godkänt. Kvartsfinal ok. Slutspel ett måste.

Lee Sernehov: Nej, med en ok lottning så kanske semi, känns som truppen är för ”ny”. Men vem vet klickar det mellan spelarna och lite flyt med studsarna så

Simon Sani: Nej, inte alls. Med tanke på den rutin som finns i laget idag skulle jag säga att en kvartsfinal är realistiskt.

Rune Sørlie: Om vi har lite tur så kan vi det, men jag tror att Barcelona och Real Madrid är lag som vi inte rår på i dagsläget. Kanske samma med Bayern München och Juventus, men där har jag dålig koll på hur det ser ut just nu. Men undviker vi åtminstone dom två första så ska vi vara med och kämpa om titeln.

Kent Yxell: Nej men att gå till kvarten är realistiskt och då kan allt hända beroende på motstånd och form…

Mikael Krekula: Det är cup och allt kan hända brukar man säga, men det är sällan det händer. Det är nästan alltid de bästa lagen som är där framme. Uniteds faktor är Mourinho men jag tycker inte laget har försvararna eller försvarsspelet för att ta sig så långt. Det skulle ju annars vara Uniteds och Mourinhos chans, att backa hem och vara svårslagna. Jag tror på max kvartsfinal, det är väl hyfsat realistiskt ändå.

David Sundgren: Vi har en bred trupp men kanske inte storstjärnorna som vissa av de andra lagen har.

Lisa Larsson: Nej, det tycker jag väl inte. Jag tror absolut vi kan våga hoppas på att ta oss långt i turneringen, och då Mourinho är en av världens bästa managers på att ta sina lag långt i cuper tror jag vi har goda chanser. Men just nu är det inte realistiskt att tänka att vi kan ta en finalplats.

Om silly season

Lindelöf, Lukaku och Matic in. Zlatan, Rooney och Fosu-Mensah (på lån) ut. Vad är ditt helhetsintryck av Uniteds silly season?

Gustav Brinck-Larsen: Den har varit bra, så länge nyförvärven når den potential vi förväntar oss. Jag hade gärna behållit Fosu-Mensah, men ser värdet i att han får en säsongs PL-spel också. Efter Real-matchen tycker jag dock klasskillnaden mot de allra bästa i Europa blev tydlig, jag skulle därför vilja se en riktig offensiv världsstjärna in. Griezmann/Bale-klass, tyvärr lär ingen av dessa komma. Att Rooney lämnade var korrekt, Zlatan får vi ju se om han kommer tillbaka eller.

Jacob Brunt: Önskar en ytterligare förstärkning i defensiven men utöver detta tycker jag att Mourinho har agerat och gjort de förstärkningar som behövdes göras. Hoppas och tror att utlåning till en PL-klubb är rätt för TFM och det var helt korrekt att låta Rooney lämna, något som borde ha skett för länge sedan.

Marcus Beijar: Lindelöf kan bli bra om han får tid. Lukaku kommer att vara bra. Matic kommer att vara nyttig. Zlatan har inte spelat klart på Old Trafford. Rooney var för dyr att ha kvar. Fosu-Mensah behöver minuter. Sammanfattat känns det som ett en okej Silly Season men inte mer.

Mikael Österdahl: Underkänt. Lukaku är inte en uppgradering mot Zlatan och Lindelöf kommer inte att förstärka försvaret den här säsongen men förhoppningsvis i framtiden. Därmed är Matic den enda omedelbara förstärkningen. Jag skulle ha föredragit att Lindelöf var mittfältsvärvningen och Matic försvarsvärvningen, om ni förstår vad jag menar. Gör vi det bättre än förra säsongen är det för att ett antal spelare som redan finns i klubben höjer sig.

Björn Appelgren: Okej, men inget wow. Matic bästa värvningen (om Pogba frigörs från balansrollen). Klokt fönster, men det har inte riktigt nått hela vägen.

Simon Sani: Man har värvat smart på ett sätt jag har hoppats på de tidigare säsongerna. Man tar in två spelare med stor rutin från ligan sedan tidigare, vilket vi inte har varit bra på post-Fergie. Lindelöf är spännande han med, men jag tror att det är en längre väg för honom att acklimatisera sig i Premier League.

Mikael Krekula: Den känns helt klart godkänd. Lukaku och Matic kommer göra nytta. Förhoppningsvis Lindelöf också men kanske främst i framtiden i det fallet. En ytter av hög klass in så är jag väldigt nöjd.

David Sundgren: Tycker det är tre spännande spelare som kommit in och alla kommer tillföra något till truppen. Av spelarna ut så hade jag gärna behållit Fosu-Mensah men med tanke på hans sparsamma speltid är det bra att han får matchas mer regelbundet.

Lisa Larsson: Det känns bra. Vi har gjort det vi behöver i det här transferfönstret, rensat och ersatt. Spelare ut, spelare in. Inga konstigheter. Är för övrigt glad att Mourinho ser var det behövs förstärkningar mer än Moyes och LvG gjorde, och (förhoppningsvis) inte spenderat en förmögenhet på ingenting.

Embed from Getty Images

Tror och hoppas du på fler nyförvärv?

Gustav Brinck-Larsen: Tror inte på det, men hoppas som sagt på en offensiv världsklasspelare. Dit räknas inte Perisic.

Jacob Brunt: Tror att något mer kommer att ske. T.ex. Aurier, utifrån rykten etc. i takt med att transferfönstret stänger.

Marcus Beijar: Nej och ja.

Mikael Österdahl: Räknar med att en ytter ansluter till slut, men kanske inte av den kalibern som behövs. Skulle önska ganska mycket mer än så…

Björn Appelgren: En renodlad kantspelare. Enligt mitt sätt att se på truppen är det idag bara Young och Valencia som klarar av en mittfältskant på rätt sätt. Alla andra gör sig bättre centralt.

Lee Sernehov: Hade varit bra med en offensiv spelare till, men tror inte på det längre

Simon Sani: Spelar vi 3-5-2 så saknar vi mittback av kvalitet. Offensivt tycker jag att vi har det bra täckt. Vänsterbacken är (och kommer säkerligen vara ett tag framöver) ett stort frågetecken med Shaw.

Rune Sørlie: Hoppas Zlatan signerar på nytt när skadeläget är lite mer avklarat och då är det kanske någon i försvaret som vi behöver hitta. Tror det är där vi tränger förstärkningar framöver.

Kent Yxell: Nej det är nog kört nu. Men Rose eller Bertrand eller liknade som orkar göra hela vänstersidan till sin egen korridor hade varit nyttigt. Ingen jävla Aurier från PSG!!!

Mikael Krekula: Jag tror inte, men jag hoppas på få se en ytter av hög klass. En ytter som är en kreativ spelare vad gäller framspelningar men också en målskytt som kan avlasta.

David Sundgren: Skulle mer än gärna få in en ytterback och en renodlad yttermittfältare, då jag tycker att det saknas spets där.

Lisa Larsson: Inte i nuläget, men mycket beror på vad som händer med försvarsspelarna. Samtliga behöver höja sig prestationsmässigt och vissa måste bli skadefria typ nu. Om inte kommer vi behöva förstärka truppen bakåt och eventuellt göra oss av med en och annan som tyvärr inte håller måttet.

Embed from Getty Images

Vilket av Uniteds nyförvärv har du störst förhoppningar på?

Gustav Brinck-Larsen: Tight mellan Lukaku och Matic, men får nog säga Matic. Han har all potential att ge laget den trygghet som är så nödvändig.

Jacob Brunt: Matic. Övertygad om att han kommer att bidra med egenskaper till mittfältet som vi länge har saknat!

Marcus Beijar: Romelu Lukaku. Han kan ligan. Han får bättre spelare kring sig. Ska göra 20 ligamål. Minst.

Mikael Österdahl: Lukaku. En spelare som kan göra 26 mål för Everton borde kunna göra 35 för Manchester United!

Björn Appelgren: Matic. Han ersätter Carrick och det måste klaffa. Annars kan vi lika gärna köra Carrick ett år till. Det är bättre än alla alternativ nu när TFM inte finns tillgänglig att skola in.

Lee Sernehov: Lukaku måste leverera direkt, Matic och VNL finns det ändå ersättare för. Matic kommer göra skillnad på mittfältet.

Simon Sani: Lukaku definitivt. Det vi har saknat de senaste säsongerna är stabila målgörare. Lukaku har bevisat att han är stabil i flera säsonger nu.

Rune Sørlie: Matic utan tvekan. Tror han kan bli den spelare som gör att vi får lite lugn i bakre led och sen en spelare som gör att Pogba för en mer offensiv roll där han kan briljera på ett annat sätt än förra säsongen.

Kent Yxell: Att Lukaku ska ersätta Zlatans mål och lite därtill…

Mikael Krekula: Lukaku. Att han ska bli en ledande spelare offensivt och som förstås vinner den interna skytteligan och kanske hela Premier Leagues.

David Sundgren: Lukaku, då vi hade fasligt svårt med målgörandet förra säsongen vissa stunder hoppas vi att han kan komma att göra en hel del ”enkla” mål.

Lisa Larsson: Lukaku, lätt! Jag vill ha MASSA mål. Lätta, svåra, tidiga, sena, rättvisa, orättvisa, snygga, fula MÅL. Mål i ALLA former.

Nymodigheter

ABBA-straffar kommer att används åtminstone i ligacupen. Vad tycker du om det påfundet?

Gustav Brinck-Larsen: Jag är beredd att ge det en chans, även om det tar emot i det fotbollskonservativa hjärtat. Men om det tar bort fördelen som nu finns med att få börja skjuta är jag positiv.

Jacob Brunt: Frisk fläkt!

Marcus Beijar: Säkert något som kommer att debatteras då folk inte förstår dem, men försiktigt positiv.

Mikael Österdahl: Om det de facto är rättvisare än det gamla systemet (det får framtiden utvisa) så kan jag inte se någon nedsida. Mycket bra förändring!

Björn Appelgren: Låter väl bra.

Lee Sernehov: Nej, bättre med det gamla systemet

Simon Sani: Helt fair, med tanke på att en myntsingling direkt ger ett 60-40 övertag som det ser ut idag. Så länge vi inte går över till de gamla amerikanska straffläggningsreglerna.

Rune Sørlie: Tror detta kan göra att det blir lite mer oförutsägbart och på så sätt även göra det mer spännande att se på.

Kent Yxell: Intressant idé

Mikael Krekula: Jag vet inte. Jag har ingen åsikt.

David Sundgren: Jag är gammaldags och föredrar det gamla systemet med varannan gång.

Lisa Larsson: Jag vet faktiskt inte hur stor effekt det skulle ha. Tydligen vinner laget som slår första straffen i en straffläggning ca 60 % av gångerna, vilket inte känns som någon extremt talande statistik för att det skulle vara pressen att ”jaga” som knäcker spelare. Men värt att testa klart, om det nu upplevs som mer rättvist.

Filmare kan numer straffas i efterhand. Är det en positiv förändring?

Gustav Brinck-Larsen: Naturligtvis, att det inte funnits tidigare är ett skämt. Nu väntar jag bara på att domarna skall börja varna folk som omringar dem för att protestera. Alla som omringar dem, oavsett hur många de är eller om de har gult sedan innan.

Jacob Brunt: Ja, absolut! En förbättring som förhoppningsvis minskar otyget filmningar.

Marcus Beijar: Absolut. Det kommer att stävja filmandet på sikt.

Mikael Österdahl: Fullständigt värdelöst! Filmningar är så klart ett problem men defensivt fusk (tröjdragningar, fasthållningar, maskning och så vidare) är ett mycket, mycket större problem. Tittar vi på Uniteds matcher förra säsongen är det kanske en handfull situationer eller färre som skulle beröras. Medan vi har en handfull tröjdragningar på varenda jävla hörna. Lägg tid och energi på rätt saker!

Björn Appelgren: Bra, men vanskligt. Vad är kriterierna? Slow motion kan ibland vara förrädisk och leda till fel slutsatser. Hoppas att bara solklara filmning leder till straff, men vad är en solklar filmning? Och är överdrivet ligga-länge-och-ha-ont-på-låtsas lika mycket filming som ett simulerat fall? Många frågor blir det…

Lee Sernehov: Absolut, det får förhoppningsvis spelarna att tänka efter en extra gång

Simon Sani: Absolut! Filmning ska försvinna ur fotboll. Sen så bör man på något sätt också hitta ett system för att få bort alla filmningar, och inte bara vid matchavgörande situationer som utvisning och straff.

Rune Sørlie: Detta är ett av dom bästa förändringar som är införd. Filmare är just vad dom är och inte sportsliga atleter. Får vi dom bort så är det det bästa för fotbollen.

Kent Yxell: Javisst, skönt när Young med flera kan lära sig att stå på benen… Kul att se fram mot en kavalkad med bästa filmare på Youtube när säsongen är över

Mikael Krekula: Det är inte negativt i sig att filmare straffas. Däremot blir det extremt skevt när en spelare som filmar dåligt under match får gult kort medan en som filmar bra och blir granskad i efterhand blir avstängd i två matcher.

David Sundgren: Positivt på pappret men tycker det är lite godtyckligt med bedömningarna, ska renodlade filmningar eller förstärkningar av förseelser dömas lika? Ska sägas att jag är dåligt insatt.

Lisa Larsson: Det är positivt om man kan straffa spelare med avstängning. Böter känns som ett meningslöst straff för någon som drar in hundratusentals kronor i veckan.

Manchester United-tipset

Var slutar United i ligan?

Gustav Brinck-Larsen: Tvåa.

Jacob Brunt: Tvåa.

Marcus Beijar: Trea.

Mikael Österdahl: Brukar alltid tippa United som mästare. Men har inte den känslan nu. Fyra?

Björn Appelgren: Tippar alltid vinst!

Lee Sernehov: Första plats

Simon Sani: 3

Rune Sørlie: Sämst tvåa, men jag har tro på att vi vinner.

Kent Yxell: 2:a!

Mikael Krekula: 2:a!

David Sundgren: Etta, denna säsong är det vår tur!

Lisa Larsson: Fyra.

Förra året trodde fem av nio på en förstaplats, två tippade en andraplats och sedan en ospecificerad topp 3 och en ospecificerad topp 4. Så inte tu tal om att vi är mästerliga tippare!

Oavsett vad du tippade. Hur stor tror du chansen är att United vinner ligan den här säsongen?

Gustav Brinck-Larsen: Den är okej, 10 % kanske?

Jacob Brunt: Har i nuläget relativt stora förhoppningar, tror att det står mellan klubbarna från Manchester om att ta hem ligatiteln. 65-35 till Citys favör.

Marcus Beijar: 10 procent.

Mikael Österdahl: Runt 10-15 procent kanske.

Björn Appelgren: 80-90%

Lee Sernehov: Den är stor, Tror det står mellan United och city

Simon Sani: Fem gånger på 100.

Rune Sørlie: Den är 50 procent. Antingen vinner vi eller så gör vi det inte.

Kent Yxell: Om Lukaku, Pogba, Bailly samt de Gea är på TOPP så finns chansen (33 % chans)

Mikael Krekula: Det finns en chans såklart, men det är inget jag tror på. Hur stor chansen är vet jag inte.

David Sundgren: Svårt att uppskatta i procent men tror det kommer stå mellan oss, våra ljusblå grannar, Tottenham och Chelsea..

Lisa Larsson: Väldigt liten.

Hur går det i de inhemska cuperna?

Gustav Brinck-Larsen: Vi har en bred trupp, så en av dessa bör kunna vinnas tycker jag. Men precis som i Champions League handlar mycket om lottning.

Jacob Brunt: Varför inte en FA-cup? Mourinho tycker om sina troféer.

Marcus Beijar: Ut i semi i Ligacupen, vinst i FA-cupen.

Mikael Österdahl: Vi halkar oss hela vägen i en av dem.

Björn Appelgren: En titel.

Lee Sernehov: Hoppas på FA-cupen, men ligacupen tycker jag inte vi skall riskera spelare nu när vi slåss om ligan och CL

Simon Sani: Jag tror inte att det kommer att satsas där, och därför kommer man att åka ur FA-cupen innan semifinal. Ligacupen tycker jag inte ens är värd att spekulera i.

Rune Sørlie: Jag hoppas vi satsar i alla, men jag tror inte vi går långt i Ligacupen, FA-cupen tror jag vi kommer antingen ryka tidigt eller så går vi till final.

Kent Yxell: Tidigt uttåg ur Ligacupen och så går vi och vinner FA-cupen.

Mikael Krekula: Kvartsfinal i ligacupen och vinst i FA-cupen.

David Sundgren: Vi vinner FA-cupen men får respass i kvarten av ligacupen.

Lisa Larsson: Jag hoppas ju som alltid att vi vinner FA-cupen, som är min absoluta favoritturnering bortsett från Kommunmästerskapet hemma i Karlshamn. I övrigt är jag relativt obrydd.

http://gty.im/827808836

Hur många ligamål gör Lukaku? Vinner han den interna skytteligan?

Gustav Brinck-Larsen: Han gör 23 ligamål och vinner den interna skytteligan.

Jacob Brunt: 26 mål och vinst i interna skytteligan.

Marcus Beijar: 23

Mikael Österdahl: 20 är rund, fin och realistisk siffra. Då han är centralfiguren i offensiven är det också naturligt att han gör flest mål. Ska vi vinna liga behöver han vara närmare 30 än 20.

Björn Appelgren: Han vinner den interna på 19 mål. Han vinner inte totalt i PL. United spelar för defensivt för det.

Lee Sernehov: Han vinner med 20-22 mål

Simon Sani: Han vinner den interna skytteligan med 24 mål i ligan.

Rune Sørlie: Lukaku gör 29 mål och vinner skytteligaen.

Kent Yxell: Han gör 29 mål och vinner PL:s skytteliga före Lacazette. Rashford blir näst bäst i United och Micki och Pogba därefter…

Mikael Krekula: 20. Ja han vinner den!

David Sundgren: Romelu stänker in 23 ligamål, det vinner han interna skytteligan på.

Lisa Larsson: Hoppas på uppåt 20. 18 för att vara exakt. Han bör ju definitivt göra flest mål i United i alla fall.

Vem blir årets spelare i United?

Gustav Brinck-Larsen: Paul Pogba.

Jacob Brunt: Paul Pogba.

Marcus Beijar: Eric Bailly.

Mikael Österdahl: Då Eric Bailly är en övermänniska så är han utom tävlan. Därmed Paul Pogba.

Björn Appelgren: Matic. Eller Lukaku.

Lee Sernehov: Herrera

Simon Sani: Mkhitaryan, assistkung.

Rune Sørlie: Matic

Kent Yxell: Pogba

Mikael Krekula: Paul Pogba.

David Sundgren: Paul Pogba

Lisa Larsson: Mkhitaryan tror och hoppas jag!

Premier League-tipset

Vilka åker ur?

Gustav Brinck-Larsen: Huddersfield, Newcastle och Brighton.

Jacob Brunt: Swansea, Huddersfield och Burnley.

Marcus Beijar: Brighton, Huddersfield, Swansea.

Mikael Österdahl: Brighton, Huddersfield och… tja, Swansea?

Björn Appelgren: Brighton. Huddersfield. Watford.

Lee Sernehov: Svårt, BHA? Burnley? Watford?

Simon Sani: Swansea, Brighton och Hudderfield.

Rune Sørlie: Swansea, Brighton och Burnley

Kent Yxell: Brighton, Huddersfield och Swansea

Mikael Krekula: Newcastle, Huddersfield och Burnley.

David Sundgren: Brighton, Burnley och Huddersfield.

Lisa Larsson: Liverpool givetvis. Utöver det tror jag det kan bli tufft för Huddersfield och Brighton.

Sju av åtta satte Hull förra året, Sunderland fick fyra röster men Middlesbrough bara två.

Vilka blir engelska mästare?

Gustav Brinck-Larsen: Vill inte jinxa United, så jag säger Tottenham.

Jacob Brunt: Manchester City.

Marcus Beijar: Manchester city.

Mikael Österdahl: Vill inte svara Manchester city så tänker inte svara på frågan.

Björn Appelgren: United. Tippar alltid så.

Lee Sernehov: Manchester United

Simon Sani: Chelsea.

Rune Sørlie: Om det inte blir vi så blir det Chelsea.

Kent Yxell: Arsenal

Mikael Krekula: Manchester city

David Sundgren: Vi

Lisa Larsson: Chelsea.

Vilka lag tar de återstående Champions League-platserna? Och vilka lag kommer närmast bakom?

Gustav Brinck-Larsen: United, City och Liverpool. Chelsea femma och Arsenal sexa.

Jacob Brunt: City, Spurs, Chelsea.

Marcus Beijar: Tottenham, United, Chelsea.

Mikael Österdahl: Min känsla säger att United, city, Chelsea och Tottenham tar Champions League-platserna. Hoppas att Everton slutar femma!

Björn Appelgren: Chelsea, City och Tottenham.

Lee Sernehov: Shitty, Spurs, Chelsea (får Liverpool behålla Coutinho så är det Liverpool istället för Chelsea)

Simon Sani: Tottenham och Everton (hoppas!). Sedan kommer city och Arsenal.

Rune Sørlie: Manchester City, Liverpool, Chelsea och Manchester United

Kent Yxell: United, city, Spurs

Mikael Krekula: 2. United, 3. Chelsea, 4. Spurs

David Sundgren: Manchester city, Tottenham och Chelsea. Strax bakom kommer Liverpool, Arsenal och West Ham.

Lisa Larsson: United, Tottenham och City, inte nödvändigtvis i den ordningen. Tror Everton kan bli intressanta, sen lär väl Arsenal ligga där och nosa.