Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda inför säsongen 2016/17: Manchester United vinner ligan

Om bara några timmar drar det igång. Premier League är äntligen tillbaka! Traditionsenligt snackar Manchester United Swedish Supporters upp säsongen i en frågelåda.

Om Mourinho och truppen

Intrycket av Mourinho hittills?

Åke Karlsson: Tar nog liten tid innan vi märker hans prägel på laget

Björn Appelgren: Samma gamla Mourinho, fast i rätt lag. Roliga presskonferenser hittills. Spelmässigt har han inte imponerat än. Ogillade även bytet av Mata mot Leicester, oavsett centimeterförklaringar. Larvigt beteende.

Johannes Johansson: Varit en del märkliga beslut och plumpa uttalanden. Hittills ligger han på betyget 5,5 av 10.

Mikael Österdahl: Än så länge är det smekmånad. Han håller upp dörren, han drar fram stolen, han lagar mat, städar och diskar. Hittills har jag inget att klaga på. Det intressanta är emellertid vad som sker i motgång.

David Selini: Varierat. Riktigt bra värvningar, dålig behandling av vissa spelare och tveksamt att se något nytt i spelet. Väldigt kort tid men det ser väldigt likt ut fjolåret.

Sarah Svensson: Svårt att känna annat än fascination inför Mourinho. Han är tydlig med att han kommit till Manchester för att skapa ett vinnande lag och det visar han genom riktigt triumferande värvningar.

Mikael Krekula: Han har gjort ett gott intryck, ett vinnande intryck, och imponerade redan på sin första presskonferens med listor och grejer!

Kent Yxell: Lugnare än tidigare, annars som förväntat. Lite uttalanden här och där som rör runt hos media.

David Sundgren: Kul med en aktiv manager på matcherna men gillade inte bytet på Mata i Community Shield. Verkar ha en övertro på Rooney även han, ska bli intressant om den övertron fortsätter om han fortsätter vara lika blek som han varit.

Embed from Getty Images

En försäsong senare, hur kommer Mourinhos United att se ut?

Åke Karlsson: Tror han behöver fler träningsmatcher och alla spelare på plats.

Björn Appelgren: Det har väl inte sett helt annorlunda ut än vad det gjorde under LVG än. Hoppas och tror dock på lite direktare/snabbare omställningar i offensiven och lite ettrigare/aggressivare spel i defensiven. Tror inte vi kommer att se lika mycket meningslöst bollinnehav, men tror att organisation och disciplin i defensiven kommer att prioriteras.

Johannes Johansson: I nuläget spelas det 4-2-3-1, men frågan är om Pogba kommer bidra till att det blir ett mer 4-3-3. Tror dock inte det. Tydligt är hur som helst att ytterbackarna ska involveras mycket i spelet och det högt upp. Antonio Valencia har fått en revival tack vare det. Resten är svårt att säga då det spelats får matcher, där många olika spelare involverats.

Mikael Österdahl: Vad Mourinho vill göra är tydligare när han pratar än när United spelar fotboll. Fortfarande är det en stark prägel av Louis van Gaal över Uniteds spel, men det är naturligt. På någon månads sikt kommer vi att få se ett rakare anfallsspel samt ett kompaktare och lägre försvar.

David Selini: Förvånad över att han verkar ställa upp ett så långsamt lag. Rooney-Zlatan på topp kommer inte funka. Rooney måste bort och Rashford in för att ge speeden att kontra som är ett signum för Mou’s lag. Pogba förbättrar dynamiken rejält, men Rash, Mkhi och Martial runt Zlatan vore mumma.

Sarah Svensson: Han kommer att satsa på att driva upp tempot i laget. Han har värvat in snabba spelare och jag tror att han vill se ett United med en hög passningsprocent och ett stort bollinnehav i matcherna.

Mikael Krekula: Ett lite rakare spel, och mindre possesionspel än vi blivit vana vid de senaste säsongerna.

Kent Yxell: Har inte sett någon större ändring än, ibland lite rakare och ibland som ifjol med dattande bakåtspel och samma försvarsproblem…

Duger truppen för att slåss om ligatiteln?

Åke Karlsson: Det hoppas man ju, absolut topp fyra

Björn Appelgren: Ja. Men vi måste bli snabbare framåt och hårdare bakåt än vad laget visat hittills. Det ska inte räcka med ett anfall för att göra mål mot United.

Johannes Johansson: Det bör den göra!

Mikael Österdahl: Definitivt!

David Selini: Ja.

Sarah Svensson: Absolut! Det är lätt att dra för stora växlar efter den sommaren som vi haft och alla värvningar som den inneburit. Men jag tror att med den truppen och med José vid rodret så är vi med i toppskiktet.

Mikael Krekula: Det borde den göra, även om det kommer bli mycket tuffare att vinna den här säsongen än den förra. Men det finns inget lag som är helt komplett så god chans finns.

Kent Yxell: Ja, men det är det där med försvarsgeneral… Hmm.

David Sundgren: Det tycker jag absolut att den gör.

Vad utgör en godkänd säsong?

Åke Karlsson: Att vi vinner minst 1-2 titlar till

Björn Appelgren: Att ordentligt utmana om titeln, eller vinna. CL-kvalifikation ett absolut krav.

Johannes Johansson: Topp 3!

Mikael Österdahl: Titelstrid åtminstone in i mars/april och som sämst en tredjeplats som slutplacering. Kanske ska vi också kräva en trofé (utöver Community Shield).

David Selini: Ligavinst.

Sarah Svensson: En godkänd säsong för United generellt är en topp tre-placering. Hela världen har höga förväntningar på klubben och på det laget som nu finns. Personligen finns det många andra aspekter som för mig är viktigare. Jag vill se ett lag på plan där det finns disciplin i spelet och där man ser en kontinuitet i prestationerna.

Mikael Krekula: Minst topp 3 i ligan och en titel.

Kent Yxell: Topp 3, falla på målsnöret och en titel i någon av cuperna.

David Sundgren: Håller vi oss tillräckligt skadefria – Direktplats till Champions League, seger i inhemsk cup och långt i Europa league.

Europa League och David Moyes

United deltar i Europa League, vilket ofta ger match torsdag och söndag. Är det något du uppskattar?

Åke Karlsson: Tycker det är bra att vi deltager även utanför England, vilket lag man än kommer att satsa på

Björn Appelgren: Uppskatta Europa League? Nej, United spelar inte i allsvenskan.

Johannes Johansson: Är alltid trevligt med fler United-matcher, även om det känns som ett hån att delta i Europa League.

Mikael Österdahl: Nej, onsdag och lördag är optimalt.

David Selini: Ja, bra med europeisk rutin på de yngre spelarna!

Sarah Svensson: Ju fler matcher desto bättre!

Mikael Krekula: Jag tycker alltid det ska vara lördagsmatcher!

Kent Yxell: Nej, men alltid kul med lite vardags-tv-godis, haha.

David Sundgren: Det bästa med söndagsmatcher i min värld är att man kan köra tipslördag med polarna och bara vara nervös för stryktipset och slippa vara orolig för Uniteds match, och att det blir något att se framemot att ägna sig åt på söndagarna. Vardagarna, sak samma dag, bara de inte får för sig att lägga matcherna så tidigt som kl 18.

Ska United satsa på Europa League?

Åke Karlsson: Vi skall satsa där vi deltager

Björn Appelgren: Ja, men med bra trupprotation. Ett utmärkt tillfälle att ge mycket speltid åt avbytare och ungdomar. Kommer dock inte att ligga sömnlös om det blir ett tidigt uttåg. PL och FA-cupen rankas högre. EL för mig är ungefär som Ligacupen, fast lite tråkigare faktiskt.

Johannes Johansson: Det tycker jag absolut!

Mikael Österdahl: Ja, men på ett smart sätt. Vi ska klara gruppspelet och sextondelsfinalen med rotationsspelarna. Sen får spelschemat diktera fortsättningen, måste vi offra Europa League för att vinna ligan ska vi såklart göra det.

David Selini: Kanske inte bästa elvan varje match, ligatiteln bör vara målet och allt annat får rätta in sig efter det men man ska inte kasta bort turneringen som kommer vara bra för att kunna rotera spelare och hålla igång samtliga.

Sarah Svensson: Svårt att avgöra hur Mourinho ser på Europa League. Han är i United för att återigen få visa sin storhet och vinna titlar, ett eko som han även vill ska sprida sig ut i världen. Självklart finns det en prestige i att prestera väl även här men jag tror att detta blir matcher där vi kan få se dem inte alltid självklara startspelarna få speltid. För mig är det primära fokuset för säsongen att spela bra som lag och prestera i ligan där vi ska säkra en CL-plats.

Mikael Krekula: Det beror på hur läget är i ligan, men jag tycker United ska satsa på att vinna alla matcher som spelas!

Kent Yxell: Självklart ska de vinna men kanske med de spelare som inte är i första-linen…

David Sundgren: Självklart, vi är med från start i den turneringen i fjol och vi kan om vi sköter oss lira final i den turneringen maj i staden där jag bor, ca 15-20 minuter från mitt jobb!

David Moyes är tillbaka i Premier League som manager för Sunderland. Önskar du honom lycka till?

Åke Karlsson: Tror att han får ta steget neråt har inga känslor för eller emot honom

Björn Appelgren: Ja. Han är en bra manager och förtjänar att träna ett lag i högsta ligan.

Johannes Johansson: Klart jag hoppas det går bra för honom, men det lär det dessvärre inte göra. Truppen är helt enkelt för dålig och Sunderland lär förmodligen ligga i botten även denna säsong.

Mikael Österdahl: Jag har ändå ganska stor sympati för Moyes. Han var en usel Manchester United-manager men verkar annars vara en hyvens kille. Men Sunderland är en osympatisk klubb som jag inte unnar någon framgång.

David Selini: Ja.

Sarah Svensson: Jag känner mig rätt likgiltig egentligen. Att han misslyckades med sitt försök i United var väl ingen jättestor överraskning egentligen. Han är en tränare som är duktig på att prestera på mellannivå i PL där han får bygga en solid trupp. Jag tror att Sunderland kommer att återhämta sig något från förra säsongen under hans ledning och få dem att landa på en plats mellan 10-14.

Mikael Krekula: Kunde inte bry mig mindre, men tror att hans lag åker ut.

Kent Yxell: Likgiltig men gillar ej Sunderland (minns sista matchen) så hoppas de åker…

David Sundgren: Jag gillar inte hans nya klubb speciellt mycket men det handlar inte om honom, hyfsat likgiltig vad det gäller honom som tränare.

Om silly season

Mourinho har förstärkt med Bailly, Zlatan, Mkhitaryan och Pogba. Helhetsintryck av Uniteds silly season?

Åke Karlsson: Bailly känns som en framtidsman. Mkhitaryan har säkert mer att visa men just nu ser det ut som han har prestationsångest- Zlatan är bara 80 % ännu så vad månde det bliva? Pogba får vi vänta och se.

Björn Appelgren: Ett mycket bra fönster och förstärkningarna känns rätt prioriterade. Men snabbheten får nog befintliga ungdomar stå för. Och den kommer att behövas…

Johannes Johansson: Ett sinnessjukt transferfönster! Nämnde det i mina snackisar; men det är alltså de överlägset mest upphaussade spelarna i den italienska respektive den franska ligan, tyska ligans bästa spelare under fjolåret samt en råtalang i försvaret som värvats in. Kvaliteten är det inget fel på, nu återstår det att se ifall Mourinho kan förvalta all denna talang.

Mikael Österdahl: På pappret nära nog perfekt, även om jag hade en mittfältare till före en mittback på min personliga önskelista (dock baserat på 4-3-3) och jag hade föredragit en mer erfaren mittback (det finns extremt mycket mittbackstalang i klubben). Men det är hårklyveri, när vi summerar kan det visa sig vara United bästa fönster någonsin. Det ska bara fungera i praktiken också.

David Selini: Mycket bra. Bailly ser ut att kunna bli en jätte med tiden, Pogba är en sanslös förstärkning, Mkhi är briljant och Zlatan är Zlatan. Intressant med storleken på alla utom armeniern, de är stora fysiska killar som plockats in till en något lättviktig trupp.

Sarah Svensson: Jag tycker att alla värvningarna är smarta värvningar. Det är rejäla förstärkningar där ett lag som United, som strävar efter segrar och att ligga i toppskiktet, behövde förbättras. Känns som att vi nu fått in nyckelspelare över alla delar på planen.

Mikael Krekula: Det är svårt att inte vara nöjd med lagets silly season. Offensiv kraft har hämtats in och äntligen en mittfältare värd namnet. Viktigt också att få in stora namn.

Kent Yxell: Mycket bra – insett och bestämt var man behöver förstärkas och fixat det i god tid.

David Sundgren: Känns riktigt bra på pappret såklart. Bailly som var mitt största frågetecken (mest på grund av att jag typ bara hört namnet och knappt sett honom spela) har imponerat storligen, och de andra känns på förhand som klockrena tillskott även om Mkhitaryan ännu inte riktigt har kommit tillrätta, så kommer han garanterat att göra det.

Fortfarande inga stora spelarförluster. Kommer någon av spelarna som ingår i den förmodade a-lagstruppen lämna?

Åke Karlsson: Jones, Januzaj, Pereira, Wilson och Memphis är nog borta inom en månad (hoppas jag)

Björn Appelgren: Tror att Fellaini hänger löst. Kanske även någon av Mata och Herrera. Hoppas på att de flest stannar och att truppen finner harmoni. Vill inte se en alltför tunn trupp i år också. Det kostade säkerligen några poäng förra året.

Johannes Johansson: Känns som att någon av Rojo, Jones eller Darmian kommer säljas. Sen blir det förmodligen ett par utlåningar. Varför inte låna ut Memphis ett halvår?

Mikael Österdahl: Det är nästan garanterat att någon eller några kommer lämna. Jones, Darmian och Memphis antar jag är de första att fundera över framtiden. Även Rojo och möjligen Mata eller Herrera.

David Selini: Oklart. Fosu-Mensah, Smalling, Jones och Darmian drar inte. Johnstone är bättre än Romero. Memphis och Young konkurrerar om samma reservplats så inte omöjligt att nån av dem försvinner.

Sarah Svensson: Smalling, Jones och Young tror jag absolut sitter lugnt i båten. Darmian känner jag mig osäker på hur Mourinho ser på. Däremot tror jag att han är sugen på speltid, vilket ät tveksamt om han kommer att få och därför är det inte omöjligt att han lämnar eller kanske snarare lånas ut. En annan som jag tror kan gå på lån är Johnstone, ung spelare som behöver speltid för att utvecklas. Kanske han hamnar i en Championshipklubb?

Mikael Krekula: Jag hoppas att Rojo lämnar. Tror det kan ske om någon klubb är villig att betala en liten summa… Kanske att Young också försvinner. Resten stannar nog.

Kent Yxell: Tror att Bastian försvinner och säkerligen att Januzaj utlånas och att någon mer av de yngre lånas ut annars säljs nog bara någon ur truppen om de själva begär det.

David Sundgren: Ashley Young ryktades till Crystal Palace såg jag, lite synd om han drar då han varit med dagens mått mätt varit i klubben hyggligt länge. Fosu-Mensah hoppas jag innerligt blir kvar, men kan tänka mig en utlåning på honom så att han får kontinuerligt med speltid. Att den grabben har en stor framtid som spelare är jag helt övertygad om, vore förbannat synd om han blev storstjärna i en annan klubb än hos oss.

Ungtuppar som Borthwick-Jackson, Januzaj, Pereira och Wilson är utanför truppen. Tankar om det?

Åke Karlsson: Hoppas Borthwick bara blir utlånad, resten blir sålda

Björn Appelgren: Det är alltid kul när unga kan ta steget upp i a-truppen och lyckas. Men det känns inte helt orimligt att dessa lämnats utanför.

Johannes Johansson: Hoppas samtliga lånas ut. Åtminstone ett halvår till en början. Risken finns att Januzaj tvingas lämna permanent.

Mikael Österdahl: Jag hade gärna sett Borthwick-Jackson som backup till Shaw men lån och regelbunden speltid behöver inte vara fel. Pereira och Wilson måste gå på lån. Kanske att Pereira hade kunnat fylla en funktion i truppen, men bättre att han får skaffa sig erfarenhet. Januzaj tror jag försvinner, får inga bra vibbar där. Spelare som Keane, McNair och Blackett har ingen framtid i United.

David Selini: Jag tycker Januzaj och Pereira bör vara med i truppen. CBJ gjorde det bra i höstas och skrev nyss på nytt kontrakt, men hade nog gynnats av ett lån. Wilson har dessvärre stagnerat kraftigt sen debuten och bör för egen del lämna och spela regelbundet, liksom Adnan och Pereira nu när de är till synes borta.

Sarah Svensson: Inte förvånande. Mourinho är inte direkt den tränaren som satsar på unga talanger, han vill hellre se rutin. Jag tror däremot att han kommer att vilja ha en del spelare att rotera med och som kan stoppas in vid mindre betydelsefulla matcher. Januzaj tror jag kan vara en sån spelare som Mourinho kan tänka sig att ha kvar i truppen. Frågan är om Januzaj själv vill vara den typen av spelare. Borthwick-Jackson kan också tänkas hänga kvar med respekt för att han är engelsman och akademispelare. De andra två, tveksamt.

Mikael Krekula: CBJ borde vara med i truppen, som reserv till Shaw. Jag är inte beredd att ge upp någon av de tre sistnämnda och hoppas de lånas ut. Med Mourinhos lilla trupp så är det nog rätt att de inte är med dock.

Kent Yxell: Kanske Januzaj borde fått plats men samtidigt har han inte gått framåt och behöver speltid. BJ behöver oxå speltid för att ta ett steg till men Pereira och Wilson tror jag inte på längre. Bra spelare men inte Uniteklass tyvärr. De får en bra karriär annorstädes och kan säljas tycker jag.

David Sundgren: Borthwick-Jackson tycker jag skulle haft en plats i truppen, så givet lån för min del på honom. Januzaj är jag riktigt kluven till, tror han säljs permanent nu. Hans karriär verkar ha stannat upp lite, kanske bäst för bägge parter att han lämnar? Går ju alltid att försöka köpa tillbaka om han blommar ut för fullt. Pereira har jag sett för lite, Wilson kan jag tänka mig att låna ut en säsong till.

Schweinsteiger tränar med reserverna, vilket har fått stor uppmärksamhet. Vad tycker du om det?

Åke Karlsson: Vi får tro att allt som skrivs inte är sant och att det sköts på ett proffsigt sätt genom en försäljning

Björn Appelgren: Självklart så står Schweinsteigers familj på hans sida, men chefen bestämmer. Inget konstigt med det. Är han inte tilltänkt att utföra något arbete i a-truppen ska han inte heller vara med där (OBS därmed inte sagt att jag personligen ser honom en reservlagsspelare). Tycker inte jättesynd om Schweinsteiger märker jag. Trivs han inte med reserverna finns det säkert andra klubbar som vill ha honom. Och ska vi vara ärliga tillförde han inte speciellt mycket förra säsongen.

Embed from Getty Images

Johannes Johansson: Det är illa. Riktigt illa!

Mikael Österdahl: Storm i ett vattenglas. Jag hade behållit tysken ett år till men förstår att Mourinho inte har någon plats för honom.

David Selini: Ovärdigt. Givetvis ska Mourinho jobba med de han tror på, men att inte låta tysken träna är ju väldigt underligt.

Sarah Svensson: Det har varit svårt att få en komplett bild av vad som egentligen händer där. Mycket spekulationer, så klart! Men självklart, Schweinsteiger är inte en spelare som ska spela med reserverna och jag tycker att det är synd att han behandlats så som han gjort. Han förtjänar bättre!

Mikael Krekula: Det är svårt när man har alla detaljer framför sig, men jag kan tycka att han borde få träna med a-laget i alla fall.

Kent Yxell: Mycket skriverier för ingenting, så är det överallt när någon inte får plats i truppen. Men när det händer i United måste ju alla så kallade journalister förstora upp frågan. Helt normalt – låt de hata på bara…

David Sundgren: Då han inte ingår i Mourinhos planer är det inte jättemärkligt tycker jag, dock synd då jag alltid har hållit honom väldigt högt. Konkurrensen på innermittfältet är stenhård så ser det inte som ett större avbräck att han till största sannolikhet försvinner men hoppas innerligt att han hittar en ny klubb där han kan visa att han fortfarande håller måttet.

Manchester United-tipset

Var slutar United i ligan?

Åke Karlsson: Bland de fyra första (är jag feg nu eller bara realist?)

Björn Appelgren: Tippar alltid United som vinnare.

Johannes Johansson: Topp 3!

Mikael Österdahl: Etta.

David Selini: Etta.

Sarah Svensson: Jag tror att United lever upp till betyget godkänt och slutar topp tre. Jag fegar och säger att vi hamnar i mitten av dem tre lagen.

Mikael Krekula: 2:a…

Kent Yxell: ETTA!

David Sundgren: Etta.

Hur går det i de inhemska cuperna?

Åke Karlsson: FA-cupen absolut, Ligacupen för de som behöver matchträning

Björn Appelgren: Vi vinner båda!

Johannes Johansson: Det blir garanterat flopp i någon av cuperna, men det är alltid svårt att sia om. Spelarna kommer garanterat att vilas här.

Mikael Österdahl: Beror förstås på lottningen men i början på augusti säger magkänslan att vi spelar final i ligacupen. Mourinho brukar vara bra där.

David Selini: Vinst i Ligacupen, kvartsfinal i FA.

Sarah Svensson: Jag tror att det kommer att kunna gå bra i FA-cupen. Där finns mycket prestige att hämta och som nyblivna segrare finns det mycket att försvara. En FA-cuptitel är ett viktigt steg i att visa klubbens återtåg.

Mikael Krekula: Ryker i semi i båda.

Kent Yxell: Vi försvarar FA-cupen men åker ut innan jul i ligacupen.

David Sundgren: Kvartsfinal i ligacupen, vi försvarar FA-cuptiteln.

Hur många ligamål gör Zlatan den här säsongen? Vinner han den interna skytteligan?

Åke Karlsson: Han gör 15 mål. Vinner skytteligan gör Aguero

Björn Appelgren: 15 mål i PL känns väl rimligt. Jag tror att han vinner den interna skytteligan eftersom att han kommer att få spela mest.

Johannes Johansson: Tror han gör runt 20 mål och det innebär vinst i den interna skytteligan.

Mikael Österdahl: Det blir 23 ligamål och självklart kommer han vara lagets bästa målskytt.

David Selini: 19. Ja, det gör han.

Sarah Svensson: Zlatan blir Uniteds meste målgörare nästa säsong och, även fast oddsen verkar tala emot mig, är det inte otroligt att han även kan bli ligans meste målgörare. Håller sig Aguero hel, vilket alltid är svårt att säga om han gör, blir han dock en farlig utmanare.

Mikael Krekula: Han vinner den på 18 mål!

Kent Yxell: 25, japp

David Sundgren: 19 stycken

David de Gea har utsetts till årets spelare i United tre år i rad. Vinner han igen?

Åke Karlsson: LUKE SHAW

Björn Appelgren: Tokchansar på att Bailly får utmärkelsen. Kommer inte må dåligt om DDG får den igen. Hoppas dock (på det orimliga) att Rashford vinner!

Johannes Johansson: Vill och hoppas såklart att Zlatan gör en praktsäsong! David De Gea ska inte behöva bli utsedd till det igen.

Mikael Österdahl: Nej, nu får det vara nog. Det är dags att de offensiva levererar. Roligast skulle vara om Rashford tog hem priset men jag håller Zlatan som favorit.

David Selini: Nej, jag tror Paul Pogba kommer dominera den här säsongen #pogback

Sarah Svensson: de Gea kan mycket väl bli årets spelare ytterligare en gång, vilket hade glatt mig. Han är en stor favorit för mig och att se honom prestera på hög nivå skänker motivation till alla, både supportrar och spelare. Han har dock en tuff utmanare i Zlatan denna säsong.

Mikael Krekula: De Gea i all ära, men nu är det fan dags för en offensiv spelare. Zlatan vinner den och det vore väl kul!

Kent Yxell: Nej. Pogba. Men hoppas på Rashford!

David Sundgren: Tror det är dags för ett skifte på tronen och Pogba kommer att bli det i vår. Vill? Rashford eller Luke Shaw om man får välja helt fritt.

Premier League-tipset

Leicester chockade alla förra säsongen. Hur går det för de regerande mästarna den här säsongen?

Åke Karlsson: Tror dom dansade en säsong, blir nog 6-7 nu

Björn Appelgren: Strax över mitten. Före Liverpool.

Johannes Johansson: Skulle tippa på en placering runt 7-8.

Mikael Österdahl: Utesluter sistaplatsen (den ägs av Hull), inget annat. Fortsätter de vara skadefria kan de utmana om en Europa League-plats. Försvarar de titeln bättre än Chelsea behöver de åtminstone inte ställa sig i skamvrån.

David Selini: Precis under Europaplatserna. No Kanté, no party!

Sarah Svensson: Förra säsongen var en rekorddålig säsong generellt i PL. Detta innebar att uppstickare som Leicester kunde ta chansen och dem tog verkligen tillvara på den chansen. De höll sig skadefria och kunder verkligen prestera i sin roll som underdogs. Nu väntar högre press på laget och även fler matcher då dem b la spelar CL. Jag tror inte att laget håller för denna press i längden men jag tror ändå att de håller sig topp tio.

Mikael Krekula: Blir nog topp 10, men det är också allt.

Kent Yxell: Lagen har lärt sig deras spel och de är inte fruktade på samma sätt så får svårt att bli bättre än 5-7, speciellt med tanke på deras CL-spel.

David Sundgren: Tror som de flesta andra på en reaktion. Sjua?

Vilka åker ur?

Åke Karlsson: Sunderland, Crystal P och Middlesbrough

Björn Appelgren: Hull, Burnley, Middlesbrough

Johannes Johansson: Burnley, Hull och Sunderland.

Mikael Österdahl: Om inte Hull åker ut är det nästan en skräll i paritet med att Leicester vann ligan. De får sällskap av Burnley och Bournemouth i Championship nästa säsong.

David Selini: Trodde ju Leicester förra året så vill inte tippa!

Sarah Svensson: Jag tror att Hull kommer att få det svårt tillsammans med ett Burnley som inte investerat i den utsträckning som krävs. Sen tror jag även att det blir svårt för Watford att hänga kvar.

Mikael Krekula: Hull känns given. Sedan drar jag till med Sunderland och Bournemouth.

Kent Yxell: – De som kom upp utom Middlesbrough. Så sätt Sunderland på den sista platsen.

David Sundgren: Burnley, Bournemouth och Hull.

Vilka blir engelska mästare?

Åke Karlsson: Om inte United så kan det bli Tottenham

Björn Appelgren: United!

Johannes Johansson: United om jag tippar med hjärtat! Men det är fruktansvärt ovisst inför denna säsong, så varför inte!

Mikael Österdahl: Manchester United.

David Selini: Manchester United

Sarah Svensson: Väldigt svårt att säga! Mycket har hänt under sommaren och jag tror att det kan bli svallvågor som kastar lagen mellan placeringarna i tabellen. I slutänden kanske det ändå kan bli så att den gode Wenger tar den där titeln och sen säger tack och hej.

Mikael Krekula: city.

Kent Yxell: Står mellan United och city. Så då blir det UNITED, lika bra att sticka ut hakan direkt. Vinner vi de 4 första så blir det att lyfta pokalen i maj.

David Sundgren: Vi!

Vilka tar de återstående Champions League-platserna? Och vilka lag kommer närmast bakom?

Åke Karlsson: United, Tottenham, Arsenal och city

Björn Appelgren: city, Arsenal och Chelsea.

Johannes Johansson: Arsenal, City och Chelsea.

Mikael Österdahl: Spurs och city tar direktplatserna, sen tror jag Chelsea kniper fjärdeplatsen före Arsenal. Övriga en bra bit efter.

David Selini: Tottenham, Manchester City och Chelsea.

Sarah Svensson: United kommer tvåa framför City. I övrigt tror jag att Tottenham har en bra chans att prestera även denna säsong. Kanske att de placerar sig på plats fem efter Chelsea.

Mikael Krekula: city, United, Spurs och Arsenal. Bakom kommer Chelsea, Liverpool och West Ham.

Kent Yxell: city och Chelski samt Spurs

David Sundgren: Tror en del på Chelsea, så jag säger dom och city. Svårare sen men säger Arsenal som fyra, Tottenham femma och Liverpool sexa.