Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku: Låt oss gå vidare tillsammans

Manchester United tog sig igår vidare till åttondelsfinal i ligacupen, detta via en enkel 4-1-seger hemma mot Burton Albion. Marcus Rashford två gånger, Anthony Martial och Jesse Lingard gjorde Uniteds mål. I åttondelsfinalen väntar Swansea City.

Snackisar efter Manchester United – Burton 4-1

Spelarbetyg: Manchester United – Burton Albion 4-1

Lukaku: Respektera varandra

En ny sång om Romelu Lukaku har blivit kontroversiell, vilket vi tog upp tidigare i veckan. Frågan blev snabbt infekterad. Många, däribland jag själv, tycker att sången anspelar på rasistiska stereotyper. Många andra ser inga problem med sången.

Romelu Lukaku har nu för första gången kommenterat sången och han gör det i ett kort uttalande på Uniteds Twitter.

“Fantastiskt stöd sedan jag skrev på för United. Fansen menar väl med sina sånger men låt oss gå vidare tillsammans. Respektera varandra,” säger Lukaku.

Så där har vi det. Lukaku vill att vi ska sjunga något annat. Låt oss gå vidare.

https://twitter.com/PeteBoyle70/status/910904002556112896

https://twitter.com/PeteBoyle70/status/910904306475442182

Mourinho tycker att ligacupen kan skrotas

I ligacupen finns inga krav på att managerna ska hålla presskonferens efter matcherna. Därmed ont om kommentarer efter matchen. José Mourinho pratade med Sky Sports efter Uniteds seger, något vi tog upp i matchdagsbloggen igår.

Uniteds manager pratade också med BBC Radio 5 live:

“Du vet, om turneringen är en officiell turnering är den viktig för Manchester United och för mig som manager och jag vill att spelarna ska känna likadant,” säger Mourinho på en fråga om ligacupen.

Han antyder dock att han helst skulle skrota turneringen.

“Om du frågar mig om engelsk fotboll skulle överleva eller till och med bli bättre utan den här turneringen. Kanske, kanske skulle vi vara fräschare inför Europamatcher, till exempel. Men vi har den turneringen, vi måste respektera, vi måste respektera sponsorerna, motståndarna, professionalismen hos oss alla som försöker göra vårt bästa. Så om vi kan vinna den så vinner vi den. Om vi inte vinner den är det för att motståndarna var bättre än oss.”

Video: Martials fina insats

Anthony Martial utsågs till matchens lirare igår. Huruvida han verkligen var det kan förstås diskuteras men här är ett videoklipp som visar lite av vad fransmannen hittade på igår.

Statistiken visar att Martial lyckades med tio av tio dribblingar, vilket var mer än dubbelt så många som övriga Unitedspelare tillsammans. Å andra sidan kan väl Martials effektivitet ifrågasättas, hans fina spel borde kanske ha resulterat i mer än ett mål och en assist.

Glada miner på träningen

Trots regn var det glada miner när United idag tränade inför matchen mot Southampton på lördag.

Pogba dansar

Paul Pogba postar ett klipp på sin Instagram där han dansar. Positiva besked i väntan på mittfältarens comeback, även om vi fortfarande inte har fått någon officiell prognos för när han kan vara tillbaka i spel.

Lindegaard till Burnley

Den förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard har skrivit på för Burnley på fri transfer.

Burnley behövde en ny målvakt, då ordinarie förstamålvakt Tom Heaton – också med förflutet i United – har dragit axeln ur led. Lindegaard får rimligtvis ställa in sig på att vara backup.

Sex Unitedspelare nominerade

Den internationella spelarföreningen Fifpro har släppt nomineringarna till världslaget. Totalt är 55 spelare nominerade och de kommer att fördelas på fem lag.

Manchester United har sex spelare bland de nominerade: David de Gea, Antonio Valencia, Paul Pogba, Nemanja Matic, Romelu Lukaku och Zlatan Ibrahimovic. Detta är givetvis bäst bland de engelska klubbarna men långt ifrån Real Madrid, som har 13 nominerade spelare.

Till skillnad från Real Madrid kan Manchester United emellertid vinna ligamatcher på hemmaplan.

23 år sedan Scholes debut

Idag firar vi att det är 23 år sedan som Paul Scholes debuterade för Manchester United!

Scholes slog till med två mål i debuten, då Port Vale besegrades med 2-1 i ligacupen.