Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Burton Albion (José Mourinho Cup)

14:53

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds ligacupmatch mot Burton Albion. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Burton Albion 4-1 (3-0)

EFL Cup, omgång 3 • 2017-09-20, 21.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 54 256 • domare: Graham Scott


 1-0 (5)   Marcus Rashford (Lingard)
 2-0 (17)   Marcus Rashford (Blind)
 3-0 (36)   Jesse Lingard (Martial)
     (42)   Hope Akpan
 4-0 (60)   Anthony Martial (Rashford)
     (71)   Stephen Warnock
 4-1 (90+1) Lloyd Dyer


Manchester United: Romero (Pereira, 78); Darmian, Lindelöf, Smalling, Blind; Carrick (C), Herrera; Lingard, Mata (Shaw 46'), Martial; Rashford (McTominay 64').
Avbytare: Pereira, Jones, Shaw, Young, McTominay, Fellaini, Lukaku.

Burton Albion: Ripley, Allen (Murphy 46'), Turner (Warnock 46'), Lund, Dyer, Flanagan, Naylor, Varney (C), Palmer, Mason, Akpan (Akins, 78).
Avbytare: Campbell, Warnock, McFadzean, Murphy, Akins, Sordell, Scannell.

Mikael Österdahl | 23:38 Godnatt

Med detta stänger vi den här matchdagsbloggen. United är i åttondelsfinal i ligacupen efter en promenadseger mot Burton. Tack för visat intresse!

Snackisarna är ute, läs dem! Betygen kommer imorgon (torsdag).

En lottningsrapport har vi också producerat. Läs den också!

Mikael Österdahl | 23:30 Videointervjuer

Snabböversättning finns lite längre ner. För den som föredrar ljud och bild så kommer här intervjuerna med Jesse Lingard, Anthony Martial och José Mourinho i videoformat. Detta kan vara din första chans att få höra Martial snacka engelska.

Mikael Österdahl | 23:24 Mourinho: Vi spelade seriöst

José Mourinho var nöjd när han snackade med Sky Sports efter Uniteds bekväma seger. Han noterar också att laget klarade sig undan skador, ifall någon blev orolig av att se Marcus Rashford gå direkt till omklädningsrummet när han blev utbytt.

”En professionell insats. Vi spelade seriöst. Vi gav inte motståndaren någon chans. När du har 3-0 i halvtid är det dags att slå av på takten. De kämpade för ett resultat som kunde ge lite heder. Matchen till helgen är viktigare för dem.

”Alla är nöjda, inga skador, inga kort. Vi vann, vilket var vad vi ville. De förlorade med heder, de hade en positiv insats. Så jag tror att alla är nöjda.”

Lärde du dig något nytt om laget? ”Inget nytt, bara det jag redan visste. Alla vill spela, alla är redo att spela. Några fantastiska insatser och laget kollektivt njöt av matchen. Ibland är inte spelarna så angelägna att spela i de här matcherna, så jag är nöjd.”

Vad tycker du om Marcus Rashfords insats? ”Martial var bra, Mata var bra, Lingard var bra. Jag tycker att alla offensiva spelare gav laget bra dynamik och framför allt glädje. Vi ser glada ut när vi spelar fotboll för tillfället och det är vad jag vill.”

Så Mourinho väljer att inte nämna Rashford på frågan. Han gjorde nyligen likadant på en fråga Mkhitaryan (dvs. att Mkhitaryan inte nämndes).

Mikael Österdahl | 23:08 Lottat: United borta mot Swansea

Swansea City på bortaplan, det var vad som stod på Manchester Uniteds lott när ligacupens åttondelsfinaler togs fram alldeles nyss.

Vi återkommer med en fullständig lottningsrapport om en stund.

Mikael Österdahl | 23:04 Martial: Vi fortsätter så här

Jesse Lingard och Anthony Martial snackade med Sky Sports efter Uniteds seger.

Jesse Lingard:

”Det var väldigt bra. Det tidiga målet dödade dem. Vi började starkt och pressade dem högt.

”Jag tycker att vi spelade med intensitet och skapade dem problem hela kvällen.”

Ni vann cupen förra säsongen. Hoppas ni på repris? ”Givetvis har vi en hunger för fler titlar.”

Anthony Martial fick bara prata en gång men svarade på engelska, vilket förstås är bra. Martial utsågs också till matchens bästa spelare.

”Vi spelade bra idag. Jag hoppas att vi vinner igen på lördag. Vi fortsätter så här.”

Marcus Beijar | 22:50 Kassaskåpsäkert avancemang

Manchester United är klart för den fjärde omgången av ligacupen anno 2017-18 efter en utskåpning av Burton Albion hemma på Old Trafford. Tre mål före paus följdes av ett efter och det av Anthony Martial. Burton tilläts onödigt nog reducera på stopptid efter viss yrsel i försvaret och en direkt darrig insats av inhoppande Joel Pereira.

Tre spelare i behov av speltid fick hoppa in. Luke Shaw redan i halvtid, Scott McTominay halvvägs in i andra och Pereira något överraskande med 78 minuter spelade. Ingendera gjorde väl några större positiva avtryck samtidigt som den här typen av matcher knappt gör någon rättvisa.

Hur som, avancemanget är säkrat utan synbara skador på någon spelare. Det tackar vi för. Nu inväntar vi lottningen!

Marcus Beijar | 22:00 Half time. Home and dry.

Vi konstaterade före matchen att Marcus Rashford fick chansen i sin favoritposition. Efter 45 spelade minuter kan vi konstatera att han minsann tar chansen också. Två riktigt vackra mål inom loppet av tolv minuter gav Manchester United en 2-0-ledning redan innan de inledande 20 minuterna var avverkade. Rashford lyfter galant in 1-0 efter en läcker frampetning av Lingard. 2-0 kommer sedan med ett tungt och överraskande skott från drygt 18 meter.

3-0 målet i 36:e minuten får väl läggas på kontot turmål. Jesse Lingard avslutar och bollen går via en bortaförsvarare in i bortre hörnet. Samtidigt kan vi väl också säga att det är ett mål rätt synonymt för matchen. Burton bjuder på direkt svagt motstånd och har egentligen inte skapat mycket av värde på egen hand. Sergio Romero hade lite såpa i handskarna inledningsvis och Chris Smallings dåliga uppspel efter dryga halvtimmen höll på att bli farligt, men annars har det varit rätt tunnsått med försök från de gulklädda gästerna.

Matchbilden i andra halvlek beror, utgående från vad som skådats under de inledande 45 minuterna, på om United ids trumma på som i första. Gör man det så kan det bli rätt stygga siffror till slut. Gör man det inte så lär vi få minuter för McTominay och Shaw. Det här hade ju trots allt varit en fruktansvärt bra match för just Shaw. Det är liksom nu om någonsin i höst han ska spela a-lagsfotboll.

Annars noterar vi att José Mourinho väljer bort kostymen ikväll. Det är ju trots allt vardag och ligacup.

Marcus Beijar | 20:54 Klart för start!

Uppvärmningen är undanstökad. Dags för drabbning. Vi ses och hörs i paus!

Marcus Beijar | 20:25 Skyttekungen på bortabänken

Burton Albions manager Nigel Clough väljer att placera sin skyttekung Lucas Akins på bänken. Nu är det kanske att ta i en smula att utnämna Akins till skyttekung, men han leder den interna skytteligan med sina två gjorda mål på tio matcher. Akins har gjort ett mål i ligaspelet och ett på straff mot Oldham i den första omgången av Ligacupen. Startelvan i sig är som väntat tämligen anonym.

På bänken återfinns däremot Stephen Warnock som vi känner från Liverpool där det blev totalt 40 ligamatcher åren 2000-2007. Engelsmannen anslöt på fri transfer från Wigan inför årets säsong.

Mellan stolparna ställer Clough sitt svar på Sergio Romero. Connor Ripley har gjort två matcher för Burton i år, bägge i Ligacupen. Annars är det den mer rutinerade Stephen Bywater som vaktar målet i bortalaget.

Marcus Beijar | 20:15 Blind före Shaw, Rashford på favoritpositionen

Det vore väl en smärre överdrift att påstå att det var en oväntad startelva som José Mourinho och Manchester United presenterade så gott som minuten före avspark denna onsdagskväll. Den största överraskningen, om vi vill se det som en sådan, är att Daley Blind går före Luke Shaw på vänsterbacken. Oväntat om vi ser till att Shaw stod över reservlagsmatchen senast och ansågs redo för spel, väntat om vi ser till vilket förtroende José Mourinho visat för honom alltsedan förra hösten.

Michael Carrick går in på det defensiva mittfältet tillsammans med Herrera och gör därmed sin första match från start, ja faktiskt sina första minuter för United denna säsong. Det blir därmed också Carricks första minuter som ordinarie lagkapten för Manchester United.

Framåt så noterar vi att Marcus Rashford nu återfinns i det som nog kännetecknas som hans favoritposition. Rashford får ut sin snabbhet som ytter, men det är trots allt som renodlad anfallare han trivs allra bäst. Blir spännande att se om Lingard och Martial kan servera de bollar Rashford vill ha.

Bänken? Inte mycket att orda om, känns det som. Angel Gomes uteblev och Romelu Lukaku återfinns som alternativ framåt ifall den här matchen skulle behöva avgöras i andra halvlek. McTominay, som är en del av a-truppen numera, tar också en bänkplats.

Marcus Beijar | 20:02 Burtons elva män

Någon minut efter hemmalaget sköt kvällens motståndare ut sin elva. Dessa är de utvalda ikväll.

Marcus Beijar | 20:00 Kvällens startelva

Då är den släppt. Kvällens startelva. Så här ställer José Mourinho upp ikväll.

Marcus Beijar | 19:37 Burton is here

Kvällens motståndare Burton, som står inför säsongens i särklass häftigaste match, har anlänt till Old Trafford.

Om si sådär en kvart kan vi börja förvänta oss laguppställningar från bägge lagen. Manchester United brukar ha en egenhet att tuta ut elvan aningen tidigare än den traditionella timmen före avspark när det gäller ligacupen. Vi återkommer.

Marcus Beijar | 19:10 Ligacupens egenheter

Skulle kvällens möte mellan Manchester United och Burton Albion sluta oavgjort efter spelade 90 minuter plus stopptid väntar förlängning. Har vi ett oavgjort resultat även efter avverkad förlängning går vi till ett straffavgörande. Till skillnad från FA-cupen så spelas, tack och lov, inga omspelsmatcher. Däremot envisas man från EFL:s sida att ha kvar dubbelmötet i semifinalen, vilket som bekant spär på ett redan späckat spelschema till vintern. Ifjol tog vi oss till final utan vare sig förlängning eller straffläggningar (däremot förlorade vi som bekant en av semifinalerna). Vi ska hoppas på ett liknande scenario i år.

Mikael Österdahl | 18:19 Tidernas derby

Idag är det på dagen åtta år sedan Ryan Giggs avgjorde tidernas bästa derby, då Manchester United besegrade Manchester city med 4-3 på Old Trafford.

United tog ledningen genom Wayne Rooney. city kvitterade när Ben Foster fick hjärnsläpp. Darren Fletcher, på Giggs inlägg, nickade United till ledningen på nytt men city kom tillbaka till 2-2. Fletcher nickade in 3-2, igen efter inlägg (frispark) från Giggs.

Sen skulle United bara spela av matchen. Men Rio Ferdinand agerade som en boxare som har fått för många smällar mot huvudet och city kunde kvittera. Med det var matchen över…

…tänkte alla utom Ryan Giggs som med en ren magi såg till att United vann matchen på tilläggstidens tilläggstid. Eller Fergie Time, som det ju brukar kallas. Och ja, äkta Fergie Time, dessutom.

(Ja, det var ju nån annan som sparkade in bollen för 4-3. Minns inte vem. Spelar ingen roll. Det är ju Giggs passning som gör målet.)

Mikael Österdahl | 16:34 Lottning ikväll

Kvällens match utgör 16-delsfinal i ligacupen. Vinnaren (här kan det vara värt att påminna om att det ska avgöras ikväll, med förlängning och straffar om så behövs) går således till åttondelsfinal. Vem som möter vem i åttondelsfinalen får vi reda på efter Uniteds match. De tre första rundorna lottades i Asien men nu går vi tillbaka till traditionell efter matchen-lottning. Då Uniteds match visas på teve i England så är lottningen också efter Uniteds match.

I lottningen kommer United (eller Burton, men det är ju nästan uteslutet) att vara boll nummer 15.

Elva lag tog sig till åttondelsfinal igår och resterande fem bokar sin åttondelsfinalplats ikväll.

Vi fick ett par skrällar igår, då Bristol City vann mot Stoke och Leeds (ge oss Leeds borta, tack så mycket!) slog Burnley. Anmärkningsvärt var också att Crystal Palace gjorde mål och då Huddersfield inte gjorde det så gick Palace vidare. I övrigt inget att notera.

Arsenal och Chelsea torde gå vidare ikväll men Manchester city har en tuff bortamatch mot West Brom och kan förhoppningsvis åka ut. (Ja, det beror ju på vilka spelare som spelar. Om Tony Pulis väljer reservlaget är West Brom givetvis chanslösa.)

Mikael Österdahl | 15:30 Lagnyheter

José Mourinho har tagit ut en mycket stark trupp till dagens match. Kvartetten David de Gea, Antonio Valencia, Eric Bailly och Nemanja Matic har fått ledigt. Dessutom saknas Axel Tuanzebe, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo på grund av skador. I övrigt är alla a-lagsspelare uttagna till match och ingenting tyder på att någon reserv eller junior får chansen. Vi som hade hoppats på Angel Gomes blir alltså besvikna.

Mourinho meddelade detta redan på presskonferensen efter matchen mot Everton, även om informationen fick släppas först igår kväll. Gällande Axel Tuanzebe så handlar det om en ryggskada. Hur allvarligt det är vet vi inte men till Uniteds hemsida säger Tuanzebe att rehabiliteringen går bra.

Ander Herrera och Michael Carrick är två spelare som lär få chansen ikväll. Då Mourinho ombads förklara deras begränsade speltid hittills så svarade han att Nemanja Matic och Marouane Fellaini aldrig har varit i bättre form än de är nu.

Manchester Evening News var på plats när Uniteds spelare tidigare idag samlades på Lowry Hotel. Totalt var det 17 spelare som syntes till men allting tyder på att även Joel Pereira, Henrikh Mkhitaryan och Anthony Martial är med i truppen.

Målvakter: Romero, O’Hara, (Pereira)
Försvarare: Jones, Lindelöf, Smalling, Blind, Shaw, Darmian, Young
Mittfältare: Fellaini, Herrera, McTominay, Carrick, Lingard, Mata, (Mkhitaryan)
Anfallare: Rashford, Lukaku, (Martial)

Det ger 20 spelare totalt, vilket är brukligt för Mourinho. Med de åtta bekräftade frånvarande spelarna är det hela a-lagstruppen. Två uttagna spelare får nöja sig med en plats på läktaren. Fjärdemålvakt O’Hara förstås. Fick jag önska så vore Phil Jones den andra, ingen mening att riskera hans kropp i onödan. Ja, jag hade för all del kunnat önska in vila på några spelare till (Lukaku och Mkhitaryan framför allt), vi ska vinna mot Burton oavsett.

I införrapporten gissar Jacob på:

Romero
Darmian, Smalling, Lindelöf, Shaw
Carrick, Herrera
Lingard, Mata, Rashford
Martial

Jag skulle kanske klämma in McTominay istället för Mata eller Rashford, även om det kanske ger en onödigt defensiv balans. (Ja, egentligen McTominay och Gomes för Mata och Rashford men det kan vi glömma.) Men Mourinho bör passa på att vila spelare när chansen finns.

Mikael Österdahl | 14:55 José Mourinho Cup

Manchester United tar sig ikväll an Burton Albion på Old Trafford i ligacupens tredje omgång. Sportsligt är det givetvis en utmärkt lottning för United. Burton ska inte ha någonting att säga till om, oavsett vilken elva som United matchar.

Om fotbollslaget gillade lottningen så var Uniteds supportrar inte nödvändigtvis lika glada. De som går på bortamatcher hoppas nästan undantagslöst just på en bortamatch när det lottas cup. Uniteds bortamatcher i de engelska cuperna tenderar att ta fram de allra bästa bortaföljena.

Supportrarna som nöjer sig med hemmamatcherna (eller av någon anledning kanske inte har möjlighet att gå på bortamatcher) hade i många fall också föredragit en bortamatch. Ja, vissa bryr sig över huvud taget inte ens om att köpa biljett till ligacupmatcherna. Andra köper biljett bara för att ha möjlighet att köpa en bortabiljett eller en finalbiljett och dyker kanske inte ens upp ikväll (många säsongskortsinnehavare har långt till Old Trafford).

Burton Albion är på intet sätt det sexigaste motståndet. Manchesterborna kommer inte gå man ur huse för kvällens match.

José Mourinho däremot tar matchen på fullaste allvar. Det innebär inte att han matchar sitt absolut bästa lag. Att han skulle ställa upp utan en enda mittback – som Sir Alex Ferguson gjorde borta mot Leeds 2011 – är dock uteslutet.

Där många managers ser ligacupen som en cup för reserver och juniorer har Mourinho en annan hållning. Uniteds manager ser möjligheten att säkra en titel redan i februari eller mars.

Det ger resultat. Mourinho har vunnit ligacupen fyra gånger på, om jag räknar rätt, sju försök. Detta kan ställas i kontrast mot Arsène Wenger som har vunnit ligacupen 0 (noll) gånger på 22 försök.

Ja, tittar vi på alla managers i alla 92 ligalag (det vill säga lagen i Premier League, Championship, League One och League Two) så har de tillsammans fyra ligacuptitlar. Varav Mourinho har fyra.

Med fyra titlar är Mourinho bäst. Men bara delat bäst. Sir Alex Ferguson har också fyra titlar, liksom Brian Clough.

Den 25 februari 2018 kan José Mourinho bli första manager med fem ligacupsegrar. Historien visar att chansen för det är stor.

Ligacupen. Football League Cup. Milk Cup. Littlewoods Challenge Cup. Rumbelows Cup. Coca-Cola Cup. Worthington Cup. Carling Cup. Capital One Cup. EFL Cup. Carabao Cup.

Ja, ligacupen har haft många namn genom åren. Kanske är det dags att en gång för alla döpa cupen till José Mourinho Cup.

Res med oss till Manchester!