Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: En snygg avslutning men förmodligen tomhänta

Det ser ut att bli en titellös säsong för Manchester Uniteds ungdomslag. Både reserverna och juniorerna gör emellertid en bra avslutning på säsongen. Framför allt levererar de offensiva spelarna och ungdomslagen har nu gjort 23 mål på de 5 senaste matcherna.

För juniorerna ser det ut att bli en andraplats i serien, även om vi fortfarande har möjlighet att vinna serien. Reservernas säsong har varit upp och ner, med flera fantastiska matcher men också flera usla.

Elanga förtjänar en debut

Anthony Elanga satt på bänken mot Granada i Europa League. På torsdag reser han förhoppningsvis till Rom för returen mot Roma, även om skadeläget gör kampen om de tillgängliga platserna hårdare. Men med 6-2 i bagaget borde det finnas en plats för Elanga och inte bara det, jag tycker att han borde få debutera.

I veckan var han bäst på planen när U23 körde över Derby.

Annars blir det intressant att se vad Uniteds plan för Elanga är. Det kan dyka upp en möjlighet för debut i någon av de avslutande Premier League-matcherna, om United har säkrat andraplatsen. Nästa säsong är frågan om det blir lån eller en säsong där han kontinuerligt tränar och sporadiskt spelar med a-laget.

Fantastisk U23-debut av Forson

En spelare som har smugit under radarn den här säsongen är Omari Forson. Mycket till följd av skadeproblem. När han igår debuterade i U23 drog han emellertid åt sig allas blickar. Forson slog till med ett mål och två assists och var dessutom involverad i förarbetet till ytterligare ett mål.

Nu har Forson – som är junior nästa säsong också – 6 mål och 7 assists på 14 matcher (10 från start) under säsongen. Han behärskar spel på båda kanterna men trivs bäst i rollen bakom anfallaren.

Högerback Charlie Wellens

Med åtskilliga försvarare indisponibla har Charlie Wellens fått vikariera som högerback, både i U18 och U23. Det har han gjort med den äran och det blir intressant att se om högerbackspositionen blir mer permanent framöver.

https://twitter.com/ClipsMu/status/1388490977371955200

Håll ögonen på

Säsongen har knappast blivit vad Dillon Hoogewerf räknade med. Med spel i U23 redan hösten 2019 hade han förmodligen räknat med regelbunden speltid där i år. Så har det inte blivit. Inte bara det, under hösten var han inte ens given i juniorlaget.

Han har emellertid arbetat sig tillbaka in i laget. Under våren har han toppat formen och han har levererat 5 mål och 6 assists på hans 6 senaste starter i ligaspelet för juniorerna.

En hårt arbetande och energisk forward med intensiv spelstil går tankarna gärna till Wayne Rooney eller Carlos Tevez. När säsongen summeras kommer Hoogewerf mest troligt vara den som har stått för flest assists i ungdomslagen under säsongen.

Hoogewerf har bidragit med 9 mål och 11 assists, vilket måste sägas vara imponerande siffror. Allra helst som han bara har startat 14 matcher (10 inhopp). Flera av målen har kommit på nick, vilket är värt att notera med tanke på att han är tämligen kort i rocken.

Några korta

  • Iestyn Hughes har signerat för Leicester, rapporterar Laurie Whitwell. Det har inte bekräftats officiellt och vi får nog vänta tills listan på fria agenter publiceras.

  • Marc Jurado har signerat sitt första proffskontrakt. Detta var säkerligen överenskommet redan när han signerade för klubben i höstas.

  • Phoebe Hollin lämnar damernas U21 för collegelivet i USA.

  • Vi tog upp Jamahl Jarrett i senaste ungdomskollen. Nu är det definitivt klart att han ansluter till United som akademiscout, mest troligt med södra England som bas.

  • Jacob Carney kommer sannolikt att lämna United efter säsongen. Burnley och Sunderland rapporteras vara intresserade av målvaktens tjänster.

  • U15-spelaren James Nolan debuterade i juniorlaget i segern mot Wolves.
  • Omari Forson debuterade i U23 när han spelade från start mot Derby.
  • I samma match fick även Zidane Iqbal debutera i U23, då han blev inbytt för Forson.
  • Detta var säsongens sista ordinarie ungdomskoll. När säsongen har avslutats följer som brukligt en säsongssammanfattning.

Matcher

U23: Manchester United – Chelsea 4-2

U18: Manchester United – Wolverhampton Wanderers 5-1

U18: Sunderland – Manchester United 1-4

U18: Leeds United – Manchester United 2-4

U23: Derby County – Manchester United 6-2

Mer information