Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Leeds United – Manchester United 2-4

Manchester Uniteds juniorer fortsätter att pressa Manchester city i kampen om seriesegern. Idag vann laget mot Leeds United på bortaplan efter en fantastisk tiominutersperiod i början på andra halvlek. Charlie McNeill var segerorganisatör med två mål och en assist medan Dillon Hoogewerf var involverad i två av målen när United vänder underläge till seger.

Matchinledningen var inte vidare bra från Uniteds sida. Alejandro Garnacho hade ett avslut ur snäv vinkel men annars var Leeds det bättre laget första halvan av första halvlek. Leeds har en riktigt bra period efter en kvart, då de har en lång press sedan Johan Guadagno tappat en hörna.

United reder ut den situationen men Leeds kommer igen och den här gången hittar de en öppning i Uniteds försvar och Dean kan näta.

Leeds har nya chanser på hörna medan deras målvakt räddar ett givet mål när han precis får fingrarna på bollen. Efter 25 minuter tar United över allt mer. Dillon Hoogewerf inledde till höger men bytte till vänsterkanten och hotar gång på gång. Hemmalaget är samtidigt inte ofarliga på kontringar.

I slutet av halvleken är United fullständigt dominanta och vi har åtskilliga stora chanser för ett kvitteringsmål. Leeds står emellertid emot och går till pausvila i förarsätet.

Inledningen på andra halvlek tar vid där första slutade och till slut kan inte Leeds längre stå emot. United vänder underläge till tvåmålsledning på tio minuter.

Charlie McNeill är den som organiserar vändningen. För kvitteringen fångar han upp en lös boll i straffområdet efter ett långt anfall. Han drar sig sedan ut mot kanten och lyfter ett inlägg som Hoogewerf når högst på. Hoogewerf är kortväxt men har förmågan att vara på rätt plats med huvudet.

United har en omedelbar chans för ett ledningsmål innan Leeds får chansen att återta ledningen. Guadagno kommer emellertid ut och skär av vinkeln och kan rädda. En mycket viktig räddning från den svenska målvakten.

Uniteds andra mål kommer efter en frispark från distans. Will Fish vinner nickduellen och får bollen mot mål men utan kraft. Det spelar mindre roll för McNeill är kvicktänkt och trycker in bollen i nät.

Charlie McNeill ger United ledningen. Med två mål och en assist var han, som så ofta, Uniteds galjonsfigur. Anfallaren har nu 22 mål och 6 assists på 22 matcher i Uniteds juniorlag.

Sedan blir McNeill frispelad av Hoogewerf för 3-1. Nederländaren lyfter över backlinjen och McNeill låter bollen studsa ett par gånger innan han trycker in bollen i nät.

United ser ut att ha full kontroll på matchen och hotar bland annat på en frispark från McNeill och en nick från Rhys Bennett.

Det blir emellertid en nervös avslutning, då Snowdon reducerar på frispark.

Någon stor kvitteringschans får hemmalaget inte. Istället borde Omari Forson ha dödat matchen men han misslyckas med att få bollen på mål. Forson revanscherar sig då han spelar fram till Charlie Wellens för matchens sista mål. Vikarierande högerback Wellens driver på framåt och när han tappar bollen snappar Forson upp den. Forson visar prov på bra spelförståelse då han på ett tillslag friställer Wellens, som med sitt avslut visar att han är en offensiv spelare i grunden.

Sammantaget en fullt rättvis seger som borde ha varit betydligt större för United. Avslutsstatistiken visar 32-11 i Uniteds favör, med 12-5 i avslut på mål.

Förutom McNeill var framför allt Dillon Hoogewerf aktiv i Uniteds offensiv. Han nickade in kvitteringsmålet och spelade fram McNeill till det matchvinnande mål.

United har nu åtta poäng ner till Manchester city men city har tre matcher till godo och därmed avgörandet i egna händer. United avslutar serien med en hemmamatch mot Middlesbrough om en vecka. Vårt hopp är nu att Blackburn (idag, mållöst efter en halvtimme men city förefaller vara dominanta), Everton (tisdag), Stoke (lördag) eller Burnley (onsdag 12 maj) gör oss en tjänst mot Manchester city. Där kan vi ta med oss att city på tre matcher mot Blackburn och Everton under säsongen har noll vinster, så poängtapp är ingalunda uteslutet.

Uniteds mål

Leeds United – Manchester United 2-4 (1-0)

U18 Premier League, 1 maj


1-0 (20) Dean
1-1 (49) Dillon Hoogewerf (McNeill)
1-2 (55) Charlie McNeill (Fish)
1-3 (58) Charlie McNeill (Hoogewerf)
2-3 (82) Snowdon
2-4 (90) Charlie Wellens (Forson)


Uniteds lag: Guadagno; Wellens, Bennett, Fish, Fernández (Oyedele 90+1); Sviderský, Savage; Hoogewerf, Iqbal (Forson 74), Garnacho (Mainoo 83); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK