Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: Sämst när det gällde som mest

Säsongen lider så sakteliga mot sitt slut. Manchester Uniteds ungdomslag ser ut att lämna säsongen tomhänta. Detta sedan juniorerna presterat som sämst när det gällde som mest.

April har i största allmänhet varit en trist månad för ungdomslagen. U23 förlorade två matcher av två. Förlusten mot West Ham var pinsam för att vi kastade bort en given seger mot seriens dåvarande bottenlag. Förlusten mot Manchester city var pinsam för att vi blev utspelade.

Men det är juniorlagets förluster som svider på riktigt. För de förlorade matcher som faktiskt betydde nåt. Först mot Liverpool i FA Youth Cup, som alltid är säsongens viktigaste turnering för juniorerna. Du kan förlora mot Liverpool, de är ett bra lag. Men det var svårt att inte känna att vi förlorade mot ett för dagen betydligt sämre lag. Dessutom var min bestämda känsla att vi hade en väldigt bra chans att vinna cupen den här säsongen, allra helst som flera topplag redan slagits ut.

Vi spolar förbi en utklassningsseger mot Stoke och ramlar in i en förlust mot Newcastle. Den förlusten kan mycket väl bli det som kostar oss seriesegern. Åtminstone var det matchen som såg oss tappa greppet om serien.

Nu handlar säsongsavslutningen om att undvika misstag och samtidigt hoppas på misstag från Manchester city. För en andraplats i serien skulle, från utgångspositionen vi hade, vara en besvikelse.

Framspelaren Charlie McNeill

Charlie McNeill har vi primärt lärt känna som en målskytt. De senaste matcherna har han istället framför allt agerat framspelare, med fem assists på de tre senaste ligamatcherna. Det är samtliga assists han har på säsongen.

Tre av McNeills assists var till Alejandro Garnacho i 6-1-segern mot Stoke.

McNeill har nu 17 mål och 5 assists på 19 matcher i juniorlaget.

Håll ögonen på

Alejandro Garnacho anslöt från Atlético Madrid i oktober. Hans säsong har varit ryckig och sex av hans fjorton matcher har kommit som inhoppare. Med det beaktat får sex mål och två assists ses som god utdelning.

Han är en högerfotad anfallare som oftast används som vänsterytter, även om han också har spelat på högerkanten. Garnacho är bra på att driva bollen och han har förmågan att ta sig förbi sin försvarare.

Några korta

 • Jamahl Jarrett rapporteras bli klubbens nya akademiscout i södra England. Han kommer närmast från en liknande roll hos Crystal Palace.

 • U15-spelarna James Nolan och Ethan Wheatley har redan blivit erbjudna scholarkontrakt av United, ett år tidigare än brukligt (kontraktet får träda i kraft först nästa sommar, när spelarna blir U17-spelare, detta enligt regelverket).

 • Zidane Iqbal har signerat sitt första proffskontrakt.

 • Så även Charlie Savage.

 • Exeter Citys anfallare Sonny Cox har varit på provspel i United.

 • Ethan Laidlaw från Hibernian har också varit på provspel i United.

https://twitter.com/LeahSmith_/status/1384921450360999941

 • United scoutar AFC Wimbledons målvakt Matthew Cox. Detta enligt Telegraph.
 • Värt att komma ihåg är att United efter brexit inte längre får signera utländska U18-spelare (skotska spelare räknas inte som utländska).
 • Louis Jackson var lagkapten för Englands U16 i en 4-1-seger,

 • U15-spelaren Jack Kingdon debuterade i juniorlaget mot Newcastle. Han spelade hela matchen som mittback.
 • Marc Jurado och Charlie Savage debuterade i U23 mot West Ham.
 • Noam Emeran gjorde i samma match sin första start i U23.
 • Nästa ungdomskoll är planerad till den 4 maj.

Matcher

U18: Manchester United – Liverpool 0-1

U23: Manchester United – West Ham Untied 2-3

U18: Manchester United – Stoke City 6-1

U23: Manchester city – Manchester United 3-0

U18: Newcastle United – Manchester United 3-2

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik