Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Newcastle United – Manchester United 3-2

Borta mot svaga Newcastle United kastade Manchester Uniteds juniorer bort initiativet i juniorserien. Laget såg ut att stå för en imponerande comeback men i slutskedet kontrade istället Newcastle in 3-2.

United presenterade en debutant i form av U15-spelaren Jack Kingdon i mittförsvaret. Kingdon signerade från Morecambe i november men det blev ingen rolig debut för försvararen.

Defensivt har United ont om tillgängliga spelare, illustrerat av att anfallaren Noam Emeran spelade vänsterback. Emeran klev av skadad i slutskedet av första halvlek. Även ersättaren Sam Murray lämnade planen skadad.

Matchen var tämligen ensidig, då Newcastle försvarade lågt och lät United rulla boll på mittfältet. Bollinnehavet mynnade inte i många chanser alls och istället var det betydligt farligare när Newcastle kontrade.

United kunde ha tagit ledningen när målvakten drällde med bollen efter ett avslut från Charlie Savage. Målvakten revanscherade sig ett par minuter senare, då han gör en utmärkt räddning på Charlie McNeills avslut.

Annars hotade Newcastle som sagt på kontringar. En farlig boll in i straffområdet gick precis förbi alla andra medan Johan Guadagno räddade ett givet mål när han får handen på ett inspel precis framför anfallaren.

Hemmalagets ledningsmål kommer i slutet av första halvlek, då Uniteds ytterbackar Emeran och Marc Jurado misslyckas med chansbrytningar och Scott kan trycka in bollen bakom Guadagno.

Före paus gör Newcastles målvakt igen en bra räddning på avslut från McNeill medan Newcastle bränner ett öppet läge för 2-0 med ett svagt avslut.

Andra halvleken fortsätter i samma stil. United har bollen, Newcastle kontrar. Igen är kontringarna farligare och efter dryga timmen dubblar Crossley ledningen när han får bollen i en yta mellan Uniteds mittbackar.

Mitt i andra halvlek gör Zidane Iqbal comeback efter skada och han är Uniteds bästa spelare för dagen. En mycket imponerande insats av den offensiva mittfältaren och det är i mångt och mycket hans förtjänst att United hämtar upp till 2-2.

Det är just Iqbal som ska göra reduceringsmålet. Jurado, vänsterback sedan Murray klivit av, driver upp ett anfall och spelar fram bollen till Dillon Hoogewerf som i sin tur lägger upp för Iqbal. Mittfältaren avlossar ett lågt och välplacerat avslut som lämnar målvakten chanslös.

Bara sex minuter senare ska United kvittera efter ett långt anfall. Först räddas ett givet mål då Hoogewerfs skott blockeras men United behåller trycket. Via Omari Forson letas bollen ut till McNeill till höger och anfallaren måttar inlägg som Hoogewerf nickar i mål.

Då kändes som en självklarhet att United skulle ta segern. Men Newcastle försvarar sig bra och närmare än en sekvens med flera hörnor och några blockerade skott kommer inte United.

Istället kopplar försvaret av och Newcastle kontrar in segermålet.

Sammantaget en stor besvikelse, då United förlorar mot ett lag som normalt sett ska besegras enkelt. United gör inte tillräckligt av bollinnehavet och försvarsspelet är stundom undermåligt.

Därmed lämnas initiativet i serien över till Manchester city. Vi är förvisso fortfarande tabelletta men city är bara två poäng bakom med en match till godo. Så seriesegern är nu inte längre i våra egna händer. En säsong som länge lovade så mycket ser nu ut att sluta med idel besvikelse. En jobbig läxa för juniorerna att lära av.

Newcastle United – Manchester United 3-2 (1-0)

U18 Premier League, 17 april


1-0 (37) Scott
2-0 (62) Crossley
2-1 (75) Zidane Iqbal (Hoogewerf)
2-2 (81) Dillon Hoogewerf (McNeill)
3-2 (89) Huntley


Uniteds lag: Guadagno; Jurado, Kingdon, Bennett, Emeran (Murray 46, Mainoo 73); Hansen, Savage; Hoogewerf, Forson, Garnacho (Iqbal 65); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK