Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Stoke City 6-1

Manchester Uniteds juniorer körde över Stoke och befäster därmed serieledningen. Alejandro Garnacho var matchens frontfigur med ett hattrick, samtliga efter assist från Charlie McNeill. Till slut vann United med 6-1.

United har fortsatt defensiva problem och ställde idag upp med Charlie Wellens som högerback och Martin Sviderský som mittback. Det skulle visa sig spela mindre roll, då United var överlägsna den här lördagen.

Redan i den tredje matchminuten öppnades målskyttet, då Alejandro Garnacho är hetast på Charlie McNeills inspel.

Stoke får en kvitteringschans men Dermot Mee gör en utmärkt enhandsräddning på en nick från nära håll. Mee kunde emellertid inte rädda då Verma fick friläge efter en halvtimme och rundade målvakten. Så dags hade United utökat ledningen och Mee skulle sedan vara sysslolös till matchens slutskede, då han fick göra en vass räddning.

Isak Hansen gör Uniteds andra mål efter ett fint anfall där han väggspelar med Omari Forson och driver fram för avslut.

Om Stoke möjligen kände ett visst hopp när de reducerade till 2-1 så försvann det omgående när Forson gjorde 3-1, med matchens snyggaste mål. Forson, som var en av lagets främsta, väggspelar först med Marc Jurado och sedan med Dillon Hoogewerf för att därefter lura en försvarare och lägga in bollen vid målvaktens första stolpe. Hoogewerfs klackpassning ska vi också uppmärksamma.

Omari Forson jublar efter sitt 3-1-mål. Han var en av lagets bästa spelare för dagen. Forson är tillbaka i spel efter en längre skadefrånvaro och imponerar för det mesta.

Kort därefter gör Garnacho sitt andra mål för dagen. Han får tursamt bollen till vänster, driver fram och väggspelar med McNeill för att sedan göra mål.

Så långt var United överlägsna spelmässigt och väldigt effektiva framför mål. I andra halvlek var det enklare för laget att komma till klara chanser men effektiviteten var inte lika bra som i första halvlek. Bland annat missade McNeill framför öppet mål medan Garnacho hade en boll i ribban.

McNeill lämnar matchen med ett mål och tre assists men är nog besviken på att han inte gör fler mål. Hans mål kommer sedan Hoogewerf vunnit bollen högt och spelat fram anfallskollegan.

Tre assists och dessutom ett mål för Charlie McNeill idag. Ändå kan det tänkas att är aningen missnöjd, då han bland annat missade framför öppet mål.

Garnacho ska få det sista ordet. Daniel Gore driver upp anfallet och Garnacho får göra mål efter inspel från McNeill.

Sammantaget en överlägsen seger för United och laget har nu fem poäng ner till tabelltvåan Manchester city, som har en match mindre spelad och bättre målskillnad. Vi har fem matcher kvar att spela och det ser onekligen bra ut. Framför allt som tre av de fem matcherna är mot seriens tre bottenlag Newcastle, Leeds och Sunderland. Allt annat än nio poäng på de matcherna måste ses som ett misslyckande. Bananskalen är tabellfyran Wolves den 24 april och tabellfemman Middlesbrough i den sista omgången. Manchester city har ett något tuffare spelschema men vi ska nog förutsätta att vi måste avsluta med fem vinster för att ta hem serien.

Uniteds mål

Garnachos tre mål:

Isak Hansens mål:

Omari Forsons mål:

Charlie McNeills mål:

Manchester United – Stoke City x-x (4-1)

U18 Premier League, 10 april


1-0 ( 3) Alejandro Garnacho (McNeill)
2-0 (23) Isak Hansen (Forson)
2-1 (30) Verma
3-1 (37) Omari Forson (Hoogewerf)
4-1 (39) Alejandro Garnacho (McNeill)
5-1 (65) Charlie McNeill (Hoogewerf)
6-1 (71) Alejandro Garnacho (McNeill)


Uniteds lag: Mee; Wellens, Bennett, Sviderský, Jurado (Murray 46); Hansen, Savage; Garnacho, Forson, Hoogewerf (Gore 70); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK