Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Sunderland – Manchester United 1-4

Manchester Uniteds juniorer fick slita oväntat hårt borta mot bottenlaget Sunderland. Mitt i andra halvlek kvitterade hemmalaget men United hittade tillbaka med tre mål sista kvarten. Álvaro Fernández var inblandad i Uniteds tre första mål men det var framför allt Isak Hansen som styrde Uniteds offensiv.

Om det länge var jämnt målmässigt så var det, föga överraskande, United som styrde spelet. Startelvan förstärktes inför matchen med Will Fish, som kunde gästspela i juniorlaget eftersom U23 är spellediga den här veckan. Fish stod för flera brytningar i matchen.

Efter en överraskande jämn start på matchen skulle United ta ledningen efter en kvart. Isak Hansen driver upp ett anfall och väggspelar med Álvaro Fernández för ett jätteläge. En försvarare stoppar ett givet mål men Charlie McNeill är på plats och trycker in returen.

Isak Hansen spelade idag tia och han var den som styrde Uniteds offensiv.

United har ett antal chanser för att utöka ledningen före pausvilan, med lägen för Charlie Savage, Hansen, Omari Forson och Martin Sviderský. Forson har även en boll i mål men han blir avvinkad för offside.

I Uniteds mål får Dermot Mee sträcka på sig ordentligt för att peta ett långskott till hörna.

Inledningen på andra halvlek är lite av ett ställningskrig. United dominerar men Sunderland är inte ofarliga på kontring. McNeill och Hansen har bra avslutslägen utan att få till det medan Sunderland har ett avslut i bra position.

Hemmalagets kvittering kommer efter en hörna, då Baggs når högst.

United reagerar mycket bra på målet och Fernández trycker in segermålet bara fem minuter efter kvitteringen. Målet kommer efter en hörna där bollen studsar fram och tillbaka i straffområdet.

Álvaro Fernández trycker in det matchvinnande målet. Den spanska vänsterbacken var dessförinnan involverad i förarbetet till Uniteds första mål och efter hans mål stod han även för framspelningen till Dillon Hoogewerfs 3-1-mål.

Kort efter hans mål agerar Fernández framspelare med ett välriktat inlägg till Dillon Hoogewerf och anfallaren säkrar segern med ett nickmål.

Matchavslutningen är öppen med åtskilliga stora chanser för United och enstaka för Sunderland.

Till slut ska Hansen – Uniteds bästa spelare för dagen – få det sista ordet med Uniteds fjärde mål. Han får bollen av Savage och gör bort några motståndare då han letar sig in i straffområdet för avslut.

Segern innebär att United fortsatt pressar Manchester city i tabelltoppen. Vi är tabelletta med fem poäng ner till city. Kruxet är emellertid att city (som faktiskt ligger trea i tabellen) har två matcher till godo (tvåan Liverpool har lika många poäng som United men har bara en match kvar att spela, så de kan inte gå förbi oss).

Nästa match för juniorerna är på lördag förmiddag, då vi möter Leeds på bortaplan. En vecka senare avslutar vi serien mot Middlesbrough. För United handlar det om att ta full pott och hoppas att city tappar poäng i någon match.

Uniteds mål

Sunderland – Manchester United 1-4 (0-1)

U18 Premier League, 27 april


0-1 (14  ) Charlie McNeill
1-1 (70  ) Baggs
1-2 (75  ) Álvaro Fernández
1-3 (78  ) Dillon Hoogewerf (Fernández)
1-4 (90+3) Isak Hansen (Savage)


Uniteds lag: Mee; Wellens (Garnacho 80), Bennett, Fish, Fernández; Sviderský, Savage; Hoogewerf, Hansen, Forson (Iqbal 67); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK