Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Blandade resultat, men mestadels positivt

Sedan den förra ungdomskollen så har det varit lite blandade resultat för ungdomarna, men för det mesta har det varit bra. U18 tog sig till exempel vidare till den femte rundan i FA Youth Cup, och tog också en 4-2 seger över Everton i helgen. För U23 så har det gått lite sämre. På de tre matcher som man spelat sedan den förra ungdomskollen så har det blivit en vinst, en förlust och ett kryss.

Matcher sedan senast

Vidare i FA Youth Cup

Manchester United är vidare till den femte rundan i FA Youth Cup. Detta efter en övertygande 3-1 seger över Reading där Kobbie Mainoo, Sam Mather och Charlie McNeill stod för målen. Även om U18-tränaren Travis Binnion var mestadels nöjd med prestationen, så menar han på att den finns saker att förbättra.

”Den stora inlärningskurvan för den här gruppen spelare är att ha kontroll längre och förstå att man har det genom att dominera bollen, göra ditt arbete tidigt, vara på rätt ställe på planen, ständigt göra sig spelbar och fatta rätt beslut.”

”Som sagt, målvakten, de två mittbackarna och de två centrala mittfältarna var enastående. Vi pratade innan matchen om de anfallshot som vi har och som visade, men de spelarna måste också vara mycket bättre än de var.”

”Det finns förmåga i det här laget, som vi alla vet, förmåga att göra mål. Det är där de briljerar, men när det gäller att dominera spelet med bollinnehav och vara riktigt svåra att spela mot under hela tiden, har vi mycket arbete att göra.”

I den femte omgången kommer man att möta Everton, men datum för matchen är fortfarande obekräftat. Mötet ska dock ta plats senast den 5 februari.

Wood lovordar Mellor

U23-lagets tränare Neill Wood pratade sedan med klubbmedia efter matchen, och hade mycket gott och säga om Mellor.

”Han leder med gott exempel när det kommer till ansträngning, energi och intensitet.”

”När man ser någon sådan i längst upp i planen så tror jag att det smittar av sig.”

”Han föregår med gott exempel för de yngre spelarna här. Det är vad han tillför laget och det är bra för hans självförtroende att få göra två mål.”

Mellor är med sina 21 år en utav de äldsta spelarna i laget och verkar vara en mycket omtyckt spelare, men när det kommer till Mellor som spelare så är jag lite tudelad.

Det är tydligt att han sticker ut när han spelar ungdomsfotboll, och på de fem matcher han spelat för United denna säsongen så har det blivit tre mål och en assist.

När han sedan gick ut på lån till Salford så förväntade iallafall jag mig att han skulle få speltid och bidra med några mål. Istället fick Mellor spela totalt tjugo minuter i ligan.

Iqbal landslagsuttagen

Zidane Iqbal har för första gången blivit uttagen till Iraks a-landslag, och för oss som följt Iqbal ett tag så kommer detta inte som någon överraskning.

Mittfältaren har inte bara imponerat på oss, men även på Ralf Rangnick som gav honom sin Champions League-debut. Iqbal har tidigare gjort ett antal landskamper med Iraks U23-lag, och att han redan blivit uppkallad till a-laget är otroligt positivt.

Som vi pratade om i halvtidsrapporten så har Iqbal inte gjort speciellt mycket poäng, utan det har bara blivit tre mål denna säsongen.

Samtidigt så skulle man kunna vända det till något positivt då han har lyckats utmärka sig utan att ha bidragit poängmässigt. Eventuellt så tror jag att det kommer släppa för Iqbal på den fronten, och då kan vi ha en framtida stjärna i klubben.

Håll ögonen på

Charlie Wellens gör sin första hela säsong som högerback. Han sadlade om till en mer defensiv roll halvvägs in i förra säsongen och har gjort det bra. Att spelare gör en sådan positionsändring är inte ovanligt, men det är inte heller säkert att det funkar.

Det defensiva ansvaret är mycket större men om det lyckas så kan man skapa ett riktigt hot då den moderna ytterbacken egentligen måste vara bra framåt, och hittills har Wellens gjort det bra.

Den offensiva biten har han ju redan, där han i U23-laget bidragit med hela fem assist vilket, tillsammans med Shola Shoretire är flest i laget. Men för Wellens del så är det absolut viktigaste är att han är inte heller varit en stor belastning defensivt.

Några korta

  • Manchester United har värvat U14-spelaren Majid Balogun från Lambeth Tigers.
  • Ethan Williams och Marcus Lawrence var båda med i U18-truppen för första gången i den inställda matchen mot Blackburn.
  • Tom Wooster gjorde sin U18-debut när han fick förtroendet mellan stolparna i 4-2 segern mot Everton.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 22 februari.

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik