Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Tottenham Hotspur 1-1
Sena mål gav delad poäng

Efter drygt en månads uppehåll var det äntligen dags för reservlaget att lira fotboll igen. Tottenham Hotspur stod för motståndet hemma på Leigh Sports Village igår kväll och det blev en match där poängen till slut delades lagen emellan, detta efter två sena mål. 

Störst fokus i Manchester under gårdagskvällen var givetvis på det som försiggick på Old Trafford, när Aston Villa besegrades i FA-cupen.

Några mil bort spelade emellertid reservlaget sin första match på en dryg månad. Senaste gången man spelade var mot Blackburn Rovers den 5 december. En 4-0-seger för United blev det den gången.

Igår blev det desto mer tillknäppt.

I en match som länge såg ut att bli mållös började grejer hända mot slutet. Shola Soretire gav United ledningen på straff i den 81 minuten men bara ett par minuter senare kunde gästerna kvittera genom Dilan Markandy.

United ställde ut ett förhållandevis starkt lag på banan och hade bland annat ett nygammalt tillskott tillbaka i backlinjen, detta i form av Will Fish. Mittbacken har varit utlånad till Stockport County under hösten men var alltså ikväll tillbaka i reservlaget.

Knapphändig information från matchen gör att det inte finns särskilt mycket innehållsmässigt att skriva ner. Måhända saknade man Hannibals flärd och kreativitet på mittfältet? 18-åringen är för närvarande iväg på de Afrikanska mästerskapen med sitt Tunisien och finns således inte tillgänglig i Neil Woods trupp.

Noterbart är i alla fall att Spurs missad en straff i första halvlek. Huruvida det var Uniteds kapten Matej Kovar som räddade eller ej, förtäljer ännu inga rapporter.

En seger under igår kväll hade givetvis varit det allra bästa, då man åtminstone hade hakat på en aning bland topplagen. United befinner sig nu på sjätte plats i ligan med 22 inspelade poäng. Upp till ettan West Ham United är det tolv poäng.

Härnäst väntar derby mot Manchester City på bortaplan för reserverna. Lördag är det som gäller då.

Manchester United – Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)

Premier League 2, Division 1, 10 januari


1-0 (81) Shola Shoretire (straff)

1-1 (85) Dilan Markandy


Uniteds lag: Kovar; Jurado, Fish, Hardley, Fernandez; Svidersky, Hansen (Savage 61); Shoretire, Iqbal, Garnacho (Garnacho 61); McNeill (Hugill 70)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK