Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Brighton & Hove Albion - Manchester United 1-2
Mellor matchvinnare i comebacken

Manchester Uniteds U23 gästade under fredagseftermiddagen Brighton i vad som till slut skulle bli lite av en rysare, speciellt i slutminuterna. Man lyckades dock ta tre poäng i en match som slutade 2-1 till Neil Woods mannar.

Mest noterbart var att D’mani Mellor var tillbaka i startelvan efter att han blivit återkallad från sitt lån hos Salford, och det blev en blev en nästintill perfekt comeback för Mellor som stod för två mål.

Under de första tio minuterna var det dock Brighton som såg piggast ut. Man var otroligt aggressiva och satte hög press, något som United till en början hade svårt att hantera. Man lyckades dock hantera den relativt snabbt vilket skapade stora ytor för Shola Shoretire och Zidane Iqbal som båda stod för mycket av Uniteds anfallsspel till en början.

I den 12:e minuten fick United också utdelning genom Mellor, som enkelt kunde göra 1-0 efter en fin djupledsboll från Charlie Wellens. Därefter var det United för hela slanten. Man spelade med hög intensitet utan boll vilket gjorde Brighton osäkra, något som sedan skulle leda till 2-0 målet.

Innan det så hade man dock en chans att göra 2-0 tidigare, denna gång genom Hansen som dock avslutade tätt utanför den högra stolpen. En väldigt fin sekvens där förarbetet från Shoretire och Mellor förtjänar att nämnas.

2-0 målet skulle ändå komma, bara lite senare. I den 25:e minuten utnyttjade Mellor en felpass från en Brighton-försvarare och kunde kyligt kunde placera in bollen i det vänstra hörnet. Målet kom från Uniteds höga presspel, och i denna situationen så var det Isak Hansen som satte press på bollhållaren, som sedan bjöd Mellor på friläget.

United fortsatte att skapa chanser. Först genom Zidane Iqbal vars distansskott gick någon meter över ribban, och sedan genom Hansen som stod för en fin prestation, men hans avslut prickade stolpen.

Ställningen i halvtid var alltså 2-0 till United, och sett till matchbilden så var det välförtjänt.

I andra halvlek så inledde Brighton starkt och skapade en del chanser. United spelade lite mer konservativt men stod för några otroligt farliga kontringar där bland annat Iqbal hade ett skott i stolpen.

Fortsättningsvis så var det ganska händelsefattigt från båda sidor, fram till den 80:e minuten. Då fick hemmalaget in en reducering efter att man ganska enkelt tagit sig igenom United, där Marc Leonard sedan stod för ett mycket fint avslut som var nästintill otagbart för Mastny.

Brighton tryckte på för en kvittering och hade en del chanser, speciellt en i den 94:e minuten men skottet gick rakt på Mastny.

Närmare än så kom hemmalaget dock inte. United tog tre poäng, och tog sig därmed förbi just Brighton och upp på en sjätteplats i ligan.

Målen

Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-2 (0-2)

Premier League 2, Division 1, 21 januari


0-1 (12) D’mani Mellor (Wellens)

0-2 (25) D’mani Mellor

1-2 (80) Leonard


Uniteds lag:

Mastny; Wellens, Fish, Hardley, Fernandez; Savage, Iqbal; Shoretire (Svidersky 70′), Hansen, Emeran (Mather 77′); Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK