Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Mycket att fundera på i och runt United

Ännu en jobbig vecka för Manchester United och alla fans därute är förbi. På ungdomssidan har vi sett en del ljusglimtar men för seniorlaget fortsätter det vara jobbigt. I övrigt har mycket under veckan handlat om ny tränare. Erik ten Hag har förts fram som aktuell kandidat nästan dagligen och det återstår nu att se om det blir klart under den närmaste tiden. Oavsett, så blir den närmaste framtiden en fortsatt utmaning. Det enda vägen framåt är att jobba på, förändra och göra saker rätt inför nästa säsong. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Everton – Manchester United 1-0

Som vi alla vet blev det en mörk lördag på Goodison Park. Efter en ok start där Marcus Rashford såg lite nytänd ut så lyckades vi inte behålla pressen, istället fick Gordon och Everton in ledningsmålet via en oturlig Harry Maguire. Därefter gick det mesta i lås. Trots stort bollinnehav blev det få chanser framåt och ingen vidare forcering. Everton däremot lyckades ta tre mycket viktiga poäng.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

Inga matcher förra veckan.

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL2: Leicester City – Manchester United 3-2

Reservlaget  fick en riktig dålig start och låg under med 3-0  i paus. I andra lyckades laget lyfta sig men kom tyvärr aldrig ikapp. Man hade behövt poäng i kampen om andraplatsen och har nu dessutom två tuffa matcher kvar på säsongen, Arsenal och Liverpool. Laget lyckades dock komma tillbaka i matchen mot Chelsea (se nedan).

Matchrapport

P18: Manchester United – Sunderland 1-1

Uniteds U18 spelade lika hemma mot Sunderland. Trots flest och bäst chanser i matchen och ett fint ledningsmål av Ethan Ennis kunde inte laget hålla hela vägen. I andra halvlek kvitterade Sunderland. Travis Binnion fortsätter att rotera sin startelva och har en del att jobba på efter tre oavgjorda matcher. Plus på Kobbie Mainoo i vår matchrapport. Matchrapport

PL2: Manchester United – Chelsea 1-0

Reservlaget lyckades studsa tillbaka efter förlusten mot Leicester och dominerade matchen mot Chelsea på fredagskvällen. De borde gjort fler mål. Stort plus på hete Alejandro Garnacho som också gjorde matchens mål, och även mittfältarna Shola Shoretire och Zidane Iqbal får plus i matchrapporten. Det är nog läge att pröva någon/några av dessa herrar även i seniorlaget snart.
Matchrapport

P18: Stoke City – Manchester United 2-3

Även juniorlaget P18 lyckades komma tillbaka och tog en skön vinst mot Stoke City på bortaplan. Efter ett jobbigt underläge med 2-0 lyckades laget komma tillbaka på ett fint sätt. Segern gör att United kryper närmare en tredjeplats. Åter igen fick vi se ett mål av Ethan Ennis medan Maxi Oyedeles nickade in segermålet.

Nyheter och annat

Rice och Kane – Nej tack

Klubben är redo att fullborda anställningen

Final mot gammal bekant

 

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

18.45 / U18 / P18: Manchester United – Wolverhampton Wanderers

Muss.se: Unitedsvepet, Resultatrapport U18

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Norwich

Lördag

16.00 / HERR / PL: Manchester United – Norwich City

Muss.se: Matchdag, Snackisar, Betyg

Söndag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter