Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Leicester City - Manchester United 3-2
En match som förlorades redan i första halvlek

Manchester Uniteds reserver var ikväll tillbaka i spel efter ett par veckors uppehåll och ställdes mot Leicester City på bortaplan. Det blev en bedrövlig inledning där United hamnade i ett hopplöst 3-0-underläge i paus men där man kom ut i andra och var nära på att stå för en remarkabel upphämtning. Det ville sig dock inte hela vägen och matchen slutade 3-2 till hemmalaget. 

Senaste matchen Uniteds reserver spelade var mot Everton i mitten av mars, en match man vann med 3-0. Kanske var det lite extra inspirerande att matchen spelades på Old Trafford?

Ikväll var man tillbaka i action igen men den här gången på bortagräs i Leicester. En viktigt match i kampen om att hålla sig kvar i toppen och utmana om andra- och tredjeplatsen mot Arsenal och West Ham United. Förstaplatsen känns ganska långt borta, då Manchester City har ett försprång på tolv poäng i skrivande stund.

Över till kvällens batalj så var det ett United som inledde på sämsta tänkbara vis genom att efter en dryg kvart släppa in matchen första mål via straffpunkten. Hemmalagets kapten Lewis Brunt var säker från elva meter och skickade Ondrej Mastny åt fel håll. United fick därmed jobba i uppförsbacke.

Och värre skulle det bli.

Första halvlek kan summeras genom att säga att United inte hade en suck. Tjugo minuter efter Leicester ledningsmål kom ytterligare två snabba från hemmalaget. Detta inom loppet av två minuter.

Ett annars namnstarkt bortalag med spelare som Shola Shoretire, Hannibal, och Garnacho kom inte alls till sin rätt framåt, även om de största problemen uppenbarades bakåt.

I andra halvlek skulle hemmalaget göra ännu ett mål men på resultattavlan ändrades siffrorna till 3-1. Brunt, som skickade in straffen, gjorde nämligen självmål och gav United lite av en biljett in i matchen.

Det sägs ju ibland att tidiga 3-0-ledningar är den värsta sortens ledning man kan ha. Den sägningen fick verkligen vatten på sin kvarn efter att United i mitten av andra halvlek även gjort 3-2.

Shoretire höll sig framme i matchminut 70 och gav United hopp, i en match som tidigare kändes avgjord.

Trots att det fanns ganska mycket tid kvar en slutforcering blev det aldrig någon kvittering och heroisk upphämtning. En rejäl uppryckning blev det i alla fall och lite putsade siffror men detta var givetvis en match man förlorade efter en dålig första halvlek.

För tabelläget innebär förlusten att man inte tog chansen att haka på i kampen om andraplatsen. Nu återstår dessutom bara tre matcher för United och det är inte vilka motstånd som helst som stundar, nämligen Chelsea, Arsenal, och Liverpool. De två förstnämnda motstånden tar man emellertid emot på Old Trafford, vilket vi hoppas kan vara en morot och bidra till en bättre prestation än den ikväll.

Toppbilden är en arkivbild. 

Leicester City – Manchester United 3-2 (3-0)

Premier League 2, 4 april


1-0 (17) Brunt (straff)

2-0 (37) Marcal-Madivadua

3-0 (39) Braybrooke

3-1 (49) självmål

3-2 (70) Shola Shoretire


Uniteds lag: Mastny; Wellens, Fish, Hardley, Fernández; Savage, Emeran (Gore 77′), Shoretire; Hannibal, Garnacho, Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK