Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Sunderland 1-1
Nytt poängtapp för juniorerna

Manchester Uniteds juniorer har det fortsatt tungt i ligaspelet. Idag fick laget nöja sig med 1-1 hemma mot Sunderland. United tog en tidig ledning genom Ethan Ennis men kunde inte förvalta övertaget. Gästerna kvitterade kort efter paus.

Länge var det en spelmässigt svag match av United, den tidiga ledningen till trots. Först den sista kvarten dominerade United som laget ska göra mot ett motstånd av Sunderlands kaliber. Då var det för lite, för sent.

United hade flest och bäst chanser i matchen men jag förväntar mig mer av det här laget.

Travis Binnion fortsätter att rotera sin startelva. Idag blev det sju förändringar jämfört med senast. Marc Jurado och Omari Forson fick fortsatt förtroende på högerkanten medan formstarke Ethan Ennis behöll sin plats som vänsterytter. Fjärde spelare att behålla sin plats i startelvan var Daniel Gore på mittfältet. Gores plats i startelvan överraskar, då han igår kväll debuterade i U23 med ett kort inhopp.

Eric Hanbury fick chansen i mål medan Willy Kambwala, Sonny Aljofree och Logan Pye roterades in i backlinjen. Maxi Oyedele tog platsen bredvid Gore på mittfältet och framför dem hittade vi Sam Mather, som annars mest har spelat på kanten. På topp var Manni Norkett tillbaka i laget. Charlie McNeill är fortsatt frånvarande.

United får en drömstart på matchen, då Ennis mycket snyggt skruvar in bollen från distans. Ennis får bollen på vänsterkanten, bryter in, skaffar sig skottläge och avslutar perfekt.

Ethan Ennis avslutar för matchens första mål.

Strax därefter är det Forson som viker in från kanten för avslut. Till skillnad från Ennis får han inte avslutet på mål. Då var min tanke att United skulle vinna enkelt och stort.

Så blev det inte alls. Det var faktiskt Sunderland som därefter dominerade spelet före paus. De hotade flera gånger på fasta situationer. Deras bästa chanser har Tom Watson. Först då han kliver förbi Aljofree och Pye, som båda är passiva, in i straffområdet och avslutar tätt utanför. Strax därefter får han stor yta på mittplan och han avancerar för ett avslut som vållar Hanbury problem. Will Dowling får avsluta i straffområdet men han gör det svagt och det är inget stort problem för Hanbury att rädda den gången.

För United borde Ennis ha utökat till 2-0 strax före paus. Han friställs briljant av Mather men drar avslutet utanför.

Inför andra halvlek gör United ett märkligt byte, då mittbacken Kambwala ersätts av Joe Hugill. Förmodligen en försiktighetsåtgärd, då Kambwala varit skadedrabbad. Högst oklart varför det är Hugill och inte mittbacken Tyler Fredricson som byts in. Bytet medför åtskilliga förändringar. Jurado kliver in som mittback och Oyedele flyttar ner som högerback. Det medför att Forson flyttar ner på det centrala mittfältet medan Mather flyttar ut på kanten, då Hugill tar platsen som tia.

Pye har hyggligt avslut kort efter paus, sedan United vunnit tillbaka bollen efter en fast situation.

Istället är det Sunderland som ska kvittera. Jurado bryter en passning, men inte bättre än att bollen faller till Watson. Sunderlandspelaren avancerar för enkelt förbi Oyedele och sätter bollen i nät från svår vinkel. Där borde nog Hanbury ha kunnat göra det bättre.

Knappa timmen är spelad när både Ennis och Forson kliver av med skadekänning. Båda hade försökt spela vidare, vilket indikerar att det inte är något allvarligt. Nu kommer Fredricson in, vilket innebär att Jurado och Oyedele återgår tillbaka till sina utgångspositioner. Även Kobbie Mainoo blir inbytt. Det medför att United skiftar till ett diamantformat mittfält, med Gore defensivt och Mather offensivt, medan Hugill flyttar upp bredvid Norkett.

Kobbie Mainoo blev inbytt med en halvtimme kvar att spela. Föga överraskande höjdes nivån på Uniteds spel efter mittfältarens inträde.

Watson får en ny chans efter 70 minuter, då Sunderland får slå en enkel boll genom Uniteds backlinje. Lite oklart om Watson går på skott eller inlägg, oavsett så går bollen utanför.

Sista fjärdedelen av matchen tar United äntligen över spelet, då den nya formationen har satt sig. Mather serverar Oyedele och Aljofree men målvakten gör en bra räddning på Oyedeles avslut medan Aljofrees nick från nära håll går i ribban.

Mather får ett läge själv efter förarbete av Mainoo men drar skottet över. Mainoo försöker sedan på egen hand, bara för att se en försvarare blockera skottet.

Utöver det hade United flera möjligheter med avslut som blockeras eller går utanför. Något segermål lyckas vi emellertid inte hitta.

För juniorerna är det tredje matchen i rad utan vinst.

Tränaren Travis Binnion var märkbart missnöjd när han snackade med MUTV efter matchen. Han menar att laget måste bli bättre på att förvandla sådana här matcher till vinster och reflekterar även tillbaka till helgens 1-1-match mot Middlesbrough. United är inte tillräckligt kliniska just nu och det krävs exceptionella prestationer, individuellt eller som lag, för att United ska få in bollen i mål. United behöver göra det bättre på sista tredjedelen av planen.

Binnion tycker vidare att United började och avslutade matchen bra, medan perioden före och efter paus var bedrövlig.

Jag tycker att Ethan Ennis var bäst i United för dagen. Kobbie Mainoo gör ett mycket bra inhopp och det är så tydligt hur mycket bättre laget är med Mainoo på planen. Daniel Gore och Sam Mather gör det stundtals mycket bra idag.

Uniteds mål

Manchester United – Sunderland 1-1 (1-0)

U18 Premier League, 5 april


1-0 ( 4) Ethan Ennis (Aljofree)
1-1 (50) Watson


Uniteds lag: Hanbury; Jurado, Kambwala (Hugill 46), Aljofree, Pye; Oyedele, Gore; Forson (Fredricson 59), Mather, Ennis (Mainoo 59); Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK