Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Intensiv cupvecka väntar

Det blev en mastig vecka för Manchester United. Vinster för dam och akademilagen åtföljdes av en enda poäng för herrarna tyvärr. Arsenal blev numret för stora och mot Crystal Palace slarvades en poäng bort i slutet av matchen eller var det kanske två, med tanke på att Casemiros avstämning kan ha varit avgörande för att ta poäng även mot Arsenal. Vi tar ändå med oss damlagets serieledning och fina vinster för U18 och U21.

Nya tag gäller till veckan då flera cupmatcher väntar som trots allt kan innebära fortsatt jakt på en titel i år. Även damerna har cupmatch till helgen och i akademin väntar nya matcher.  

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Crystal Palace – Manchester United 1-1

Matchen på Selhurst Park blev ungefär som förväntad. Även om United förde spelet gör Palace det bra på hemmaplan. Det som upplevdes som kontroll av matchen förbyttes till förlorad kontroll i andra halvlek och De Gea tvingades igen till några riktigt fina räddningar och Wan-Bisakka till årets bästa brytning. Frisparken som ledde till två förlorade poäng är såklart inget någon gör om många gånger.

Allt om matchen

PL: Arsenal – Manchester United 2-2

United fick det som väntat tufft på Emirates utan avstängde Casemiro. Ändå lyckades de hålla 2-2 fram till slutminuterna. Men Arsenals ledningsmål kom efter en längre och stor press där United inte orkade hålla i en poäng. Överlag kändes mittfältet för ihåligt och framåt kunde inte Rashford ta poängen på egen hand. En liten bit kvar till att utmana om titeln i Premier League alltså.

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Reading – Manchester United 0-1

Damerna gjorde ingen av sina bästa matcher utan hade svårt i passningsspel och skärpa mot bottenlaget Reading. Några byten i senare delen av matchen ökade dock trycket något och det var inhoppande 35-åriga Rachel Williams som till slut avgjorde med matchens enda mål.

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL2: West Ham United – Manchester United 2-3

Åter igen lyckades Uniteds U21 vända ett underläge. I halvtid ledde West Ham med två mål men United lyckades göra en riktigt fin andra halvlek.

Bland målskyttarna fanns igen Joe Hugill. Hugill satte säkert en straff efter att Sam Murray rivits ned och såg ut att vara sist på bollen även vid kvitteringen även om Marc Jurado fick det målet.  Sonny Aljofree fick avgöra matchen med huvudet i minut 85.

P18: Manchester United – Liverpool 3-2

Förra veckan såg vi både damlaget och U21 vinna över Liverpool. Även U18 lyckades igår vinna med 3-2, något vi förstås glädjer oss åt. Målskyttarna denna gång var Scanlon, Norkett och Fitzgerald, United befäster därmed sin tredjeplats i tabellen.

Nyheter och annat

Shola Shoretire lånas ut till Bolton

Ryggraden är tillbaka – en garanti för sportslig framgång

Jayde Riviere klar för Manchester United

Cascarino ansluter från PSG

 

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

20.00 / U21 / PIC
Manchester United – Feyenoord

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Nottingham

Onsdag

21.00 / HERR / LC
Nottingham Forest – Manchester United
14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

20.00 / U21 / PL2
Manchester United – Blackburn Rovers
14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Reading

Lördag

12.30 / U18 / P18
Wolverhampton Wanderers – Manchester United
21.00 / HERR / FA
Manchester United – Reading

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Sunderland, Dagens lag, Spelarbetyg

Söndag

14.00 / DAM / WFA
Sunderland – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Matchrapport