Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Damlagsfokus i veckan som väntar

Manchester United undvek en djupare kris efter att ha lyckats vända på matchen mot Brentford i lördags. Ändå krävs förstås en betydligt högre nivå efter landslagsuppehållet för att klättra i Premier Leauge och ta sig vidare i Champions Leauge.

Bättre går det för ungdomarna, P18 ångar på i sin serie. På damsidan blev det oavgjort mot Arsenal och denna vecka väntar både Champions Leauge (PSG) och vidare spel i WSL. 

På herrsidan är alltså flera i landslagsspel under veckan. Det gäller bland annat våra portugiser Fernandes och Dalot som möter Slovakien hemma och danskarna Eriksen och Højlund som tar emot Kazakstan i en viktig hemmamatch. Hete McTominay åker till Spanien för att försöka göra ny succé under fredagskvällen.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

CL: Manchester United – Galatasaray 2-3

Det blev en riktigt frustrerande tillställning mot turkiska Galatasaray. På förhand skulle detta vara tre poäng och befästandet av en andraplats i gruppen. Det var istället Galatasaray som utnyttjade Uniteds många misstag. Trots en bländande insats av vår nya anfallare Rasmus Højlund med två fina mål så blev det tre i baken. Utvisning på Casemiro och blunder av Onana.
Allt om matchen

PL: Manchester United – Brentford 2-1

Det såg ut att bli en ny förlust och ett nytt bottenrekord. Aldrig har Manchester United förlorat tre raka hemmamatcher i Premier Leauge. Ett misstag ledde åter igen till underläge och vi skapade inte några direkt heta chanser mot Brentford trots stor bollkontroll. Scott McTominay in med några minuter kvar av ordinarie tid skulle dock visa sig vara det stora draget. Skotten fick göra två mål under matchens slutskede och blev därmed stor hjälte.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Manchester United – Arsenal 2-2

Spännande stormöte där Arsenal tog tag i taktpinnen och såg starka ut under första halvlek. Det var också Arsenal och Stina Blackstenius som gjorde ledningsmålet. United fick en gratischans in i matchen efter misstag från Arsenals målvakt och spelade sedan riktigt bra i början av andra. En ledning med 2-1 såg ut att hålla sig men då stänkte inhopparen Lacasse in ett riktigt fint skott. Matchen slutade oavgjort.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

UYL: Manchester United – Galatasaray 3-0

Till skillnad från seniorlaget städade Uniteds juniorer av Galatasaray ganska bekvämt genom tre mål i andra halvlek. Överlag var det Uniteds match som hade ett bra tryck rakt igenom. Omari Forson blev tvåmålsskytt och Ethan Williams gjorde ett. Plus till Shea Lacey som stod bakom mycket av offensiven.
Matchrapport

P18: Manchester United – Derby County 3-1

Efter en tuff första halvlek vände U18 till en fin seger i andra halvlek. Målen av McAllister, Sharpe och Wheatley. Laget leder serien efter sex raka segrar.

Nyheter och annat

Här fanns åtminstone en ljuspunkt!

En personlig favorit, ett mysterium, några som nosar på a-laget och fler som kan nå dit

Vi kan inte skylla allt på ägarna

 

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet, Inför dam

Tisdag

21.00 / DAM / WCL
Manchester United – Paris Saint-Germain

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag dam, Resultatrapport dam

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet, Landslagskollen

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet, Landslagskollen

Lördag

Muss.se: Unitedsvepet, Landslagskollen, Inför dam

Söndag

13.00 / DAM / WSL
Manchester United – Leicester City

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag dam, Resultatrapport dam

Res med oss till Manchester!