Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Lille – United

I morgon stundar den väldigt viktiga bortamatchen mot Lille i CL. Poängfördelningen i Grupp D är mycket jämn. United har 5 poäng, därefter Benfica, Villareal och Lille med en poängs skillnad. Således kan det konstateras att motståndarna har allt att spela för.

I United är formen svag. Debaklet mot Middlesbrough i helgen tycks i många kretsar var det sämsta laget presterat sedan 1-3 förlusten på Maine Road säsongen 2002/03. De engelska tabloiderna aviserar i dag att Roy Keane, efter matchen, skall ha gett uttryck för att varken Alan Smith, Darren Fletcher, Keiran Richardson, Liam Miller eller John O´Shea har vad som krävs för att representera klubben (se “The Sun” med en nypa salt). Lagkaptenen efterlyser mer anda och vilja, vilket i stort torde gälla alla inblandade i klubben just nu.

På förhand är den preliminära truppen intressant att studera. Den är enligt följande: Målvakter: Howard; Steele; Van der Sar. Försvarare: Brown; Richardson; Ferdinand; Bardsley; Silvestre; O’Shea; J Evans; G Pique. Mittfältare: Smith; Fletcher; L Miller; R Jones; Park. Anfallare: Rooney; van Nistelrooy; Ronaldo; Rossi.

Paul Scholes missar matchen på grund av avstängning mot bakgrund av förra matchen i turneringen. Detta leder osökt in på spelsystem. Med Ferguson i spetsen tycks detta kunna vara allt från 4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1. Scholes frånvaro är mot bakgrund av dennes form mindre viktig. Tipset är en 4-4-2-formation med följande mittfält från vänster: Ronaldo, Park, Smith, Fletcher. På topp lär van Nistelrooy och Rooney spela.

Vad anbelangar backlinjen är Ferdinands medverkan osäker. Han byttes ut med tre minuter kvar i lördags, men frågan är om Ferguson nöjer sig med denna markering? Vid en petning lär Brown gå in som innerback tillsammans med Silvestre. Huruvida Ferguson satsar på den ånyo tillgänglige Richardson eller Bardsley är osäkert. Undertecknads tro är att backlinjen får följande utseende från vänster: Richardson, Silvestre, Ferdinand och O´Shea. I mål står som vanligt van der Sar. Matchen sänds, som vanligt, inte på ZTV utan på Viasat Sport 3.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]