Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Avancemanget i fara efter förlust mot Lille

Gårdagskvällen blev en fortsättning på Uniteds svarta säsong. Förlust med 0-1 mot Lille. Avancemanget från grupp D är nu i fara. United ligger trea på 5 poäng efter Lille med samma antal och ledarna Villareal som har en poäng mer. I nästa omgång väntar Villareal på Old Trafford. Vinst är ett måste.

Uppställningen i matchen var ganska väntad. Mest överraskande var att Brown spelade från start som mittback och att Ferdinand trots detta var med. Detta innebar att Richardson flyttades upp på mittfältet, där det inte fanns plats från start för Park. United fann det återigen svårt att skapa ett organiserat spel. Anfallsspelet är dåligt, vilket i stort beror på det många gånger undermåliga mittfältsspelet. Typiskt skulle det vara en dålig pass från Rooney som ledde till målet i den 37:e minuten. O´Shea kunde inte kontrollera Rooneys pass, vilket ledde till att Lilles Gregory Tafforeau kunde sprinta ner på vänsterkanten och slå en perfekt pass till Acimovic som gjorde mål.

Uniteds farligaste chanser hade Ronaldo med en nick i ribban samt Park med ett skott utanför. Lagets frustration syntes tydligt genom van Nistelrooy, som i slutet av matchen var inblandad i gruff med Tavlaridis. Fergusons kommentarer efter matchen är heller inte tillfredsställande, utan snarare billiga undanflykter. Att skylla på planen och leverera klyschor som att den som gjorde första målet skulle vinna är inte vad Unitedfansen vill höra. Detta särskilt mot bakgrund av Roy Keanes skarpa kommentarer efter matchen mot Middlesbrough. Ofta tycks det som om Keane är den enda som kan kommunicera med fansen, medan resten av föreningen uppträder som en förvirrad partikongress någonstans i Sverige. Denna tolkning är inte alltför avlägsen, då de 5000 tilllresta Unitedfansen buade ut merparten av spelarna och ropade Keanes namn efter matchen. Ännu ett debacle var fullbordat.

Läs mer hos BBC >>


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!