Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gammalt mot nytt

De forna storlaget och mesta mästarna i Premier League tar emot den nya tidens mästare. Chelsea och Mourinho kommer till Old Trafford, ett lag som just nu är helt överlägsna i ligan. Vi som varit med ett tag vet dock att sådant kan ändras på 90 minuter.

När United i morgon eftermiddag tar emot Chelsea så är det efter en synnerligen dålig period med uselt spel, personliga påhopp i media och allmänt dålig stämning i truppen. Det är också ett möte mellan dåtidens bästa lag och nutidens. United’s meriter sedan Premier League startades går inte att snacka bort, inte heller Roman Abramovich pengar och hans Chelsea.

United har som vanligt stora skadeproblem inför matchen. Nyckelspelare som Gary Neville, Roy Keane, Ryan Giggs och Gabriel Heinze saknas, även Quinton Fortune, Louis Saha och Ole-Gunnar Solskjaer saknas. Keane och Neville’s frånvaro är det klart största avbräcket, 2 ledarfigurer som sannerligen hade behövts den senaste månaden, United hade knappast legat där dom ligger idag om dessa kunnat spela. Inte en chans i världen.
Mot Lille så saknades Paul Scholes p.g.a avstängning, även om han inte varit i närheten av den Scholes vi vant oss vid så såg man ändå hur viktig han är för speluppbyggnaden. Maken till uddlöst framåt var det sällan man sett. Nu är Scholes tillbaka och han lär givetvis starta matchen. Frågan är hur Sir Alex formerar laget? 4-4-2 eller 4-3-3? Jag tippar på det första alternativet med en Wayne Rooney som kommer att ligga långt ner i banan och störa uppspelen från Chelsea’s extremt defensive Claude Makelele. Alan Smith och Scholes på det centrala mittfältet måste båda göra sina bästa matcher för säsongen om United skall ha en minsta chans till poäng ens. Smith får den otacksamma uppgiften att försöka plocka bort Frank Lampard från matchen, utan honom så är Chelsea klart mycket sämre. Till höger hoppas jag innerligt att Sir Alex väljer Cristiano Ronaldo istället för Darren Fletcher. Fletcher’s form har varit usel, synd på en sådan talangfull spelare annars, hans tempo gynnar inte United i nuläget och defenitivt inte mot Chelsea. Till vänster på mitten placerar jag då Ji-Sung Park som kommer få uppgiften att täcka hela vänterkanten med antingen Shaun Wright-Phillips eller Damien Duff som motståndare, något jag inte tvivlar det minsta på att han inte skulle klara. Han har kapaciteten, för att inte tala om orken.
I försvaret lurar jag lite på hur Sir Alex tänker. Didier Drogba är mycket bra på huvudet men mindre bra längs marken. Därför kan det vara ett alternativ att återigen spela med Wes Brown (som är något bättre än Silvestre på huvudet) som mittback och då med Silvestre som vänsterback igen. Klart är att det behövs snabba spelare på ytterbackarna då Duff / Wright-Phillips och Arjen Robben har mycket snabba fötter. Hade Heinze och Neville varit spelklara så hade United klarat sig galant, utan tvivel, nu är dock båda skadade vilket gör det hela enormt mycket svårare.
På topp lirar givetvis Ruud Van Nistelrooy och Wayner Roonye, med Rooney då lite längre ner i banan, nästan som en mittfältare.

Chelsea har, som vanligt där också, väldigt få skador. En sak som givetvis bidragit till att laget ligger så mycket före United som man gör. Hade de haft samma skadeproblem på motsvarande viktiga spelare så hade det sett annorlunda ut. Men sedan har Mourinho lite bättre material att jobba med oxå, även om skillnaden knappast är så stor som “Rit-Ola” och grabbarna vill få det till på Canal+.
Den enda svagheten som jag ser det i dagens Chelsea är mittbacken Ricardo Carvalho. En spelare som kan vara mycket bra, men ibland helt tvärtom. En av ligans mest överskattade spelare i mina ögon. Bara för det så gör han väl en kanonmatch mot United, förvånad blir jag knappast. Det är dock inte säkert att han spelar från start även om han gjort det på sistone. William Gallas är alternativet i mitten, om han inte spelar till höger. Gallas däremot är mycket bra och bildar ligans bästa mittbackspar med John Terry anser jag. På kanterna så spelar Asier Del Horno till vänster och antingen Paulo Ferreira (ännu en upphaussad spelare) eller Gallas till höger.
På mitten ser jag det som självklart att Makelele, Lampard och Michael Essien spelar ihop, 3 maskiner. Makelele spelar nästan som en tredke mittback, Essien springer ner allt som kommer ivägen och Lampard spelar alltid, och nästan alltid bra. Alternativen här är antingen Eidur Gudjohnsen eller Joe Cole, dock tror jag inte att någon utav dom har en chans till startplats i morgon. På kanterna så finns det 4 alternativ, Duff, Wright-Phillips, Robben och eventuellt Joe Cole. Cole faller nog bort här också, så det står mellan 3 spelare där jag tror att Wright-Phillips startar på bänken.
Didier Drogba, är han den mest hatade spelaren i Premier League för tillfället? spelar centralt på topp. Hernan Crespo, United-dödaren, har varit skadad och är den ende Chelsea-spelaren som är tveksam till spel i morgon.

United’s trupp:
Van der Sar, Howard
O’Shea, Bardsley, Ferdinand, Silvestre, Brown, Pique, Richardson
Smith, Fletcher, Scholes, Jones, Ronaldo, Park
van Nistelrooy, Rossi, Rooney

Troligt lag:
VDS
O’Shea, Ferdinand, Brown, Silvestre
Ronaldo, Smith, Scholes, Park
Rooney, RVN

Bänk: Howard, Bardsely, Richardson, Fletcher, Rossi

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 17.00


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]