Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför United – Villareal

I morgon kl 20.45 väntar en av säsongens viktigaste matcher på OT. Ligafemman i Spanien, Villareal, väntar som motstånd.

Läget är tämligen kritiskt för hemmalaget, som ligger på tredjeplats i grupp D CL. En förlust är förödande och ett oavgjort resultat är inte optimalt. United är en poäng efter Villareal, vilka leder gruppen. Tvåan Lille har samma poäng som United och har en svår hemmamatch mot Benfica. Alla har allt och spela för och kvällen blir en rysare.

I United är stämingen säkert på uppgående efter Keanes uppmärksammade avsked från klubben. Segern över Charlton var övertygande och det var längesedan laget trillade boll som i första halvlek i denna match. Även Paul Scholes tycktes närma sig acceptabel form och skall ha beröm för insatsen. Kul var även Smiths mål. van Nistelrooy var grym och detta bådar gott med tanke på att även Rooney var i kanonform.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Howard, Neville, O’Shea, Bardsley, Ferdinand, Silvestre, Brown, Pique, Richardson, Smith, Fletcher, Scholes, Rooney, Ronaldo, Park, van Nistelrooy, Rossi, Jones.

I denna kan konstateras att Gary Neville är tillbaka. Emellertid skulle det förvåna undertecknad mycket om Fergie förändrar startelva eller spelsystem inför denna match. Det skulle vara fel att peta Brown på högerbacken mot bakgrund av helgens match. Brown skötte de offensiva räderna mycket bra och gjorde inga misstag defensivt. Den ändring som kan komma på tal är Ronaldo. Portugisen var inte sig själv under matchen och lider möjligtvis av den tuffa hösten. Park har inte spelat från start på ett antal matcher och är säkert fräsch samt spelsugen. Samtidigt är det kontinuitet Ronaldo behöver för att prestera optimalt.

I Villareal är bekantingen Diego Forlán fortfarande skadad. Femman i Spanska ligan skall tas på allvar. Under dagen har rykten på Internet gjort gällande att lagets playmaker Juan Roman Riquelme skulle vara skadad, något som är positivt för United. Argentinaren är väldigt viktig för både klubb- och landslag. Samtidigt kan detta mycket väl vara en rökridå från Villareals sida. Större skrällar har inträffat.

Ge allt grabbar…


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]