Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vidare i Carling Cup

Efter en fantastisk hyllning till den nyss bortgångne George Best och en häftig inledning på matchen så var saken i stort sett avgjord. West Bromwich kunde adrig mäta sig med ett för dagen hungrit hemmalag. Vårat United vann enkelt med 3-1.

Hyllningen till George Best kanske var det mest minnesvärda under kvällen, trots att Man United återigen gjorde en bra insats. På läktaren satt publiken med bilder på Best, Uniteds lag från 1968 fanns på plats, likaså W.B.A:s från 1963. För det var just emot dem som George Best en gång i tiden gjorde debut i United-dressen. Och Sir Booby Charlton höll ett tal för att hedra Storbritaninens största genom tiderna. Ett tal och en hyllning som vi sent skall glömma.

”It was a fantastic night and it was the greatest tribute we could have possibly have given George. I really wanted to win and that’s why I played such a strong team”, sade Sir Alex Ferguson.

Intressant var alltså att se Uniteds startelva då endast tre icke-ordinare spelade deltog. Visst var Fergie helt seriös då han uttalade sig om ett större allvar kring årets ligacup. Härlig inställning tycker jag, ligacupen som förut alltid hamnat i sista hand. är nu het för en säsong utan titel är verkligen oacceptabelt två år i rad.

United startade matchen förvånandsvärt piggt och hade redan efter 5 minuter ett mål inne, dock med nöd och näppe bortdömt för offside. Det var Louis Saha som skapade den chansen och mer skulle komma.
Nästa gång var det dock inte fransmannen som fick chansen, Cristiano Ronaldo sprang sig in i straffområdet och revs ner av Kamara. Ronaldo kliver sedan själv fram och slår straffen i mål. Bara minuterna senare hamnar den målfarlige Lois Saha återigen i rampljuset. Den här gången godkänns målet och det ska tilläggas att det var väldigt snyggt. Ett hårt skott från distans som letade sig förbi W.B.A-målvakten Hoult och in bland nätmaskorna. Sahas första match från start sedan skadan och även hans första mål sedan dess. United ledde med 2-0 redan efter 16 minuters spel!

Sedan styrde och kontrollerade United matchen på ett bra sätt. West Bromwich hade svårt att skapa chanser och man hade egentligen inte ett enda bra skott på mål. Närmast var Horsefield, men han sköt strax untanför stolpen.

I den andra halvleken kommer W.B.A ut som ett helt annat lag och spelar betydligt bättre fotboll både offensivt och defensivt. United blir tillbakapressade och har svårt att komma framåt. Men så plötsligt mitt i pressen får Unitd chansen att punktera matchen helt och hållet. Saha skarvade elegant fram bollen till John O´Shea som distinkt sköt bollen upp i nättaket. Det är inte speciellt ofta han gör mål två matcher i rad. Kul för O´Shea, viktigt för matchen.

Det känns verkligen som spiken i kistan, matchen nästan dör då United drar sig tillbaka och låter W.B.A hålla i bollen. Glöden för att kämpa om segern för deras del avtog då 3-0 i baken inte känns särskilt exalterande.

Men Tim Howard skulle inte få hålla nollan denna gång, Nathan Ellington var som vi alla visste en vass målskytt. Det krävdes en hörna och en fin nick för att bollen skulle fara genom det stabila United-försvaret samt Howard och in i mål. Ellingtons mål kom med kvarten kvar att spela och därefter jobbade sig United in i matchen igen och kunde sedan utan problem spela hem segern i den fjärde omgågen av Carling Cup.

Laguppställningen (4-4-2):

Howard
Neville, Ferdinand, Silvestre, Richardson
Ronaldo, Fletcher(59), O´Shea(67), Park(63)
Rossi, Saha

Jones(59), Bardsley(63), Pique(67)


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]