Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes tillbaka i målprotokollet!!!

För tillfället kan situationen i United, bortsett från Bests tragiska död, beskrivas som positiv. I går fortsatte laget den positiva trend som de inledde i London förra helgen. Särskilt kul vid gårdagens seger var att Paul Scholes hamnade i målprotokollet efter en längre tids måltorka. I övrigt var Scholes också bra och fansen torde nu kunna känna igen spelaren som haft problem med formen denna säsong.

Något överraskande lämnades nyutnämnde kaptenen Gary Neville utanför startelvan. Denne återfanns inte ens på bänken. Carlos Querioz beskrev efter matchen att högerbacken var trött efter den gångna veckans matchning. Något en får ha förståelse för då Neville varit borta ett tag. Detta innebar således att Wes Brown fortsatte på positionen. Vidare var det kul att Ferguson valde att spela både Giggs och Park på kanterna. Bänken var för kvällen stark med Fletcher, Saha, Ronaldo, Richardson och Howard.

I en 4-4-2-formation startade United matchen bra och den främsta chansens som skapades torde vara Ruud van Nistelrooys i den fjortonde minuten. Holländaren vände precis vid straffområdet, men skottet gick precis över. Genomgående var känslan att spelet från matchen mot West Ham fans kvar, det vill säga relativt få felpass och ett tempo som stressade motståndarna. Första målet skulle också komma, men inte från van Nistelrooy. Giggs slog en hörna i den tjugonde minuten som Scholes, med huvudet, styrde i målets hörna. Markeringen var, om sanningen skall fram, frapperande usel. Emellertid var det kul för Scholes, som nu förtjänar beröm också för sitt fina spel i övrigt. United skulle nog haft 2-0 innan paus och då tänker undertecknad främst på van Nistelrooys chans i slutet av halvleken, efter framspelning från Wayne Rooney. Emellertid avstyrde Portsmouths målvakt Jamie Ashdown mycket kvickt.

Motståndarna hade mycket riktigt den något destruktiva taktik som beskrevs i införrapporten. Denna går i stort ut på att förlita sig till fasta situtioner. Tresor Lomana Lua Lua hade det kämpigt som ensam anfallare och en av de större chanserna fick han efter felpass av Brown, men skottet gick över.

I andra halvlek återfanns inte John O´Shea på vänsterbacken. Istället hade United bytt in Kieran Richardson. Det kunde med mycket otur ha stått 1-1 redan i inledningsskedet av denna halvlek. Till vänster spelade nämnde Lua Lua fram Matt Taylor, men Edwin van der Sar gjorde en bra räddning.

I den 65:e minuten byttes Cristiano Ronaldo in mot Giggs. Portugisens inhopp kan inte beskrivas annat än mycket bra. Också Louis Saha byttes in och denne låg bakom förarbetet till 2-0. Fransmannen försökte spela van Nistelrooy, men bollen touchade Andy Griffin, hamnade hos Rooney som enkelt kunde göra mål innanför straffområdet. Skottet kom från central position och gick i målvaktens högra hörn. 3-0-målet var riktigt snyggt. Ronaldo dribblade, efter en pass från Scholes, förbi Griffin och slog en låg boll till van Nistelrooy, som visade kyla genom att chippa bollen över gästernas målvakt. En av de snyggare avslutningarna denna säsong.

Matchen var trevlig att se och det är bara att hoppas formen håller i sig till den mycket viktiga CL-matchen mot Benfica på onsdag (som enligt uppgigt visas på Zlatan TV). Ånyo är det värt att nämna Scholes goda form. Giggs och Ronaldo skall också de ha beröm för livliga insatser. Samtidigt är det kul att spelare som Neville och Saha är tillbaka och även i relativt god form. Det innebär att bänken kommer att innehålla etablerade spelare. Under säsongen har alternativen, vad gäller inbyten, varit skrala.

Målgörare: Scholes 20, Rooney 80, van Nistelrooy 84.

Laguppställningar:

United: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Silvestre, O’Shea (Richardson 45), Park (Saha 79), Smith, Scholes, Giggs (Ronaldo 65), Rooney, van Nistelrooy.
Avbytare som inte användes: Howard, Fletcher.

Portsmouth: Ashdown, Priske, O’Brien, Stefanovic, Griffin, O’Neil, Diao, Viafara, Taylor (Robert 72), Silva (Todorov 59), LuaLua.
Avbytare som inte användes: Westerveld, Primus, Vukic.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]