Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Benfica – Man Utd

I morgon kväll spelas troligen den viktigaste matchen för United på flera år. Vill det sig riktigt illa så kan United stå helt utan cupspel efter matchen, något som inte hänt på många år.

När United i morgon kväll åker till Lissabon så är det inte bara 3 poäng som gäller, det är också en enorm stor summa pengar som står på spel. Går United inte vidare så förlorar man många miljoner pund i intäkter från vidare Champions League-spel.

Hemmalaget Benfica, med Ronaldo Koeman som tränare, har problem med skador. Anfallarna Fabrizio Miccoli och Simao Sabrosa missar matchen, det gör också mittfältaren Giorgios Karagounis. Men man har trots detta ett starkt lag att ställa upp med.

United har “bara” 2 man på skadelistan, en lista som tidigare under hösten haft mer än 10 spelare. I dasgläget är det bara Quinton Fortune och Gabriel Heinze som saknas. Gary Neville missade matchen senast p.g.a en lättare lårskada, han fins dock med i truppen i morgon, det gör också John O’Shea som utgick i paus senast p.g.a en sträckning. Neville lär ta sin högerbacksplats och också kaptensbindeln. På vems bekostand är väl det mest intressanta, Wes Brown har imponerat hittills och kanske får han spela mittback istället för Mikael Silvestre som då kan flyttas ut till vänster.
På mitten skall det bli intressant vem Sir Alex väljer på kanterna. Darren Fletcher, Cristiano Ronaldo, Ji-Sung Park och Ryan Giggs är alla tillgänliga, även om jag inte anser att Fletcher skall spela på kanten. Går man efter dagsformen så är Fletcher utesluten, de andra 3 är dock i bra form. Centralt på mitten spelar givetvis Alan Smith och Paul Scholes, den sistnämnde är på väg tillbaka i gammal god form, något som verkligen behövs.
I anfallet så är Wayne Rooney och Ruud Van Nistelrooy självklara, även om Louis Saha är skadefri och har varit pigg då han spelat.

För en gångs skull så känns det relativt bra i magen. Laget är nästan skadefritt och spelet har fungerat bra de senaste matcherna. Men nu är det Champions League, ett helt annat spel än i ligan. Det är alltid väldigt tillknäppt, även om United inte gillar det spelet så har de svårt att prestera något då motståndarna alltid försöker förstöra spelet.

Truppen:
Van der Sar, Howard
Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, O’Shea, Bardsley, Richardson

Ronaldo, Giggs, Park, Scholes, Smith, Fletcher
Van Nistelrooy, Rooney, Saha

Troligt lag:
VDS
Neville, Ferdinand, Silvestre, O’Shea
Park, Smith, Scholes, Ronaldo
RVN, Rooney

Bänken: Howard, Brown, Richardson, Bardsley, Fletcher, Giggs, Saha

Matchen sänds på Zlatan TV med start kl. 20.45


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]