Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äntligen lite utdelning!

United slog Wigan med hela 4-0 hemma på Old Trafford igår. Wayne Rooney dominerade matchen och svarade för 2 av målen, Rio Ferdinand gjorde sitt första mål i United-tröjan.

United var minst sagt piskade att vinna på Old Trafford igår. 7 matcher och endast 3 vinster är pinsamt uselt för ett normalt sätt så starkt hemmalag. Wigan kom till Old Trafford med 4 raka förluster i ligan, endast 1 vinst i Ligacupen mot Newcastle inklämd bland dessa 4 matcher. Man saknade dessutom skadade lagkaptenen Arjen De Zeeuw.

Sir Alex tvingades undvara Mikael Silvestre p.g.a skada, Wes Brown ersatte honom på ett alldeles utmärkt sätt. Kanske dags att fortsätta med Wes där? John O’Shea var tillbaka på vänsterbacken istälelt för Kieran Richardson, Darren Fletcher ersatte Ji-Sung Park till höger på mittfältet och Ruud Van Nistelrooy var tillbaka efter avstängning och spelade istälelt för Louis Saha på topp.

Detta skulle bli United’s match i stort sätt från början till slut, det var bara i början som Wigan egentligen skapade något spel värt namnet. Dock blev det aldrig särskilt farligt då de anföll sporadiskt.
United hade de klart farligaste chanserna i den första halvleken och man fick verkligen skriva ner allt för att hinna med. Mike Pollitt i Wigan’s mål var sitt lags klart bäste spelare matchen igenom. Nu var det inte tal om att slänga in bollen i eget mål eller köra “sköldpaddan” när någon lobbar bollen över dig, nej nu skulle det “idiotspelas”. Paul Scholes började kanonaden mot Pollitt genom att volleyskjuta ett par decimeter utanför bortamålvakten’s högra stolpe.

Samme Scholes sköt senare ett nytt fint skott som Pollitt räddade fint, returen slog Darren Fletcher in i mål men han blev korrekt avblåst för offside.
Wigan’s Henri Camara stack mellan med en halvfarlig nick som smet utanför Edwin van der Saa’rs högra stolpe, holländaren hade dock full koll på bollen.
Wayne Rooney hade nästa chans då han fick bollen utanför Wigan’s starffområde och sköt ett bra skott som Pollitt återigen räddade. Pressen mot bortalagets mål var stor men avtog under en period, tills….
…. den 30 minuten då första målet kom. Van Nistelrooy fick ett inspel från Rooney som han “direktplacerade” mot Pollitt’s vänstra stolpe. På något vis så hann dock Pollitt dit och räddade mycket snyggt till hörna. Hörnan slogs av Ryan Giggs och gick över Wes Brown till Rio Ferdinand som nickade in 1-0 till United via Pollitt’s hand. Ferdinand’s första mål i United-tröjan, ett välbehövligt sådant för både Rio och för United.
Bara 4 minuter senare så kom 2-0. Darren Fletcher, pigg i första halvlek, spelade snett inåt till Rooney som trillade i närkamp med Matt Jackson. Han behöll dock bollen vid fötterna, reste sig, fintade bort Baines och sköt otagbart 2-0 vid den vänstar stolpen. Mycket bra prestation av Rooney, som så ofta förr.
Wigan’s bästa chans kom då Alan Mahon fick på ett bra skott som Van Der Saar hade vissa problem med men ändå klarade nere vid stolpen.
2-0 i paus till United var klart i underkant, ett par mål till hade inte direkt varit orättvist. Det är dock så att bortalagets målvakter har en skrämmande tendens att alltid göra sina bästa matcher på Old Trafford, så var det återigen.

Den andra halvleken blev något sämre spelmässigt från United. Av förklarliga skäl behövde man inte anfalla i samma utsträckning och man valde att ta det lite lugnare. Wigan kom mer in i matchen och hade ett betydligt större bollinnehav än i första halvlek. Det var dock fortfarande så att det var United som hade de flesta och bästa målchanserna.
Ett perfekt inlägg längs med marken från Gary Neville hittade till slut Rooney helt ren framför mål. Den enklaste saken i världen kan det tyckas att bara lägga in bollen, dock så fick den en konstig studs och Rooney lyckades skjuta i ribban och ut från 2 meters håll, starkt!
Van Nistelrooy hade sedan ett gyllene läge efter ett nytt Neville-inlägg. Avslutet från Van Nistelrooy var bra men Pollitt’s räddning strålande vid målområdesgränsen.
Rooney skulle dock revanschera sig för missen i början av halvleken. Van Nistelrooy fick bollen felvänd i mittcirkeln, vände upp och serverade bollen lysande i djupet till Rooney. En helt fri Rooney rundade inte Pollitt utan väntade ut honom innan han chipapde bollen över honom till 3-0. Strålande vackert fotbollsmål från firma Van Nistelrooy / Rooney.
Wigan’s enda chans i den andra halvleken kom återigen från Alan Mahon. Camara bröt bollen från en slarvig Fletcher och serverade Mahon som sköt ett mycket fint skott mot Van Der Saar’s högra kryss. Holländaren lyckades dock få fingertopparna på bollen och tippa till hörna.
Det var Wigan som hade det bästa av spelet under slutkvarten, men man kom aldrig till några riktigt farliga lägen. Istället var det United som skulle göra sista målet. Giggs serverade van Nistelrooy i djupet, holländaren föll då han petade bollen förbi Pollitt och domare Alan Wiley dömde straff. Hårt dömd straff kan tyckas även om det helt klart var en “touch” på Van Nistelrooy med i bilden, så en ren filmning var det inte. En stensäker Van Nistelrooy gjorde 4-0 då han skickade Pollitt åt fel håll på straffen och satte bollen i det anda hörnet.

Säkee vinst för United, även om jag tycker att det borde blivit ett par mål till. Men det är ju detta med motståndarnas målvakter på Old Trafford….

De enda i United som föll ur ramen något var John O’Shea och Alan Smith. O’Shea var bra i andra halvlek men väldigt slarvig i första med flertalet felpass. Smith tappade boll i farligt läge ett par gånger, endast säkert försvarsspel från Wes Brown redde upp situationerna båda gångerna. Just Brown var bäst i försvaret för kvällen, jag minns framför allt den klockrena brytningen då Camara var på väg igenom. Ferdinand och Gary Neville var båda också mycket bra, Neville ägde högerkanten helt. Darren Fletcher var bra i första halvlek men sämre i andra då han också flyttades in i banan då Sir Alex bytte folk. Paul Scholes var återigen mycket bra, när Scholes fungerar så fungerar även United’s anfallsspel, annars blir det alldeles för förutsägbart. Ryan Giggs hade ingen av sina bättre matcher på vänsterkanten men var långt ifrån dålig, han gjorde ett par riktigt bra saker. Wayne Rooney var lysande matchen igenom och överglänste en annars väldigt bra Ruud Van Nistelrooy. Ruud är väldigt nyttig då han tar enormt med stryk som “target” och därmed öppnar lite luckor för sina medspelare.

Laget:
Van Der Saar
Neville (c), Ferdinand (68), Brown, O’Shea
Fletcher, Smith, Scholes (74), Giggs (71)
Rooney, Van Nistelrooy

Bänk: Howard, Bardsley (68), Park (74), Ronaldo (71), Saha

Nästa match är på lördag då det är tidig avspark mot Aston Villa på Villa Park. Låt oss hoppas på samma fina spel då….


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]