Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Aston Villa – Manchester United

Efter den relativt lätta matchen mot Wigan i onsdags väntar ett lite tuffare motstånd på Villa Park i Birmingham under lördag eftermiddag. En får gå tillbaka till augusti 1995 för att finna den senaste gången Villa slog United på sin hemmaplan. Den gången skrevs siffrorna till 3-1, favör hemmalaget. Förra året vann United, med Ryan Giggs i toppform och som målgörare, med 1-0.

Segern i onsdags kan tyckas vara ett stort framsteg, men laget missar fortfarande alldeles för många chanser. Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy och Paul Scholes kunde alla ha sett till att segersiffrorna skrivits till det dubbla. Det som känns positivt är dock att vissa delar av mittfältet opererar väldigt bra. Undertecknad tänker då främst på Ryan Giggs och Paul Scholes. Den förstnämnde hade ett par framryckningar på sin vänsterkant som resulterade i goda målchanser. Primärt kan en lyfta fram kontringen i andra halvlek, där han slår en fin pass till Rooney, men där Wigans målvakt avvärjde väl. Det som kännetecknar Scholes fina forma är att han spelar mindre bakåt än förut under säsongen. Då han inte är i form blir det oftast en tvekan med en lätt bakåtpass. Nu spelar han nästan enbart offensivt och kan slå sina patenterade passar mot kanterna, eller som mot Everton i djupled. Kul mot Wigan var också Rio Ferdinands första mål i United. Laget behöver prestera bättre på fasta situationer och mittbackens mål kan förhoppningsvis inspirera till fler offensiva försök med liknande utgång.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, Ferdinand, Brown, O’Shea, Richardson, Ronaldo, Park, Fletcher, Scholes, Smith, Giggs, Rooney, Van Nistelrooy, Saha.

Ole Gunnar Solskjaer spelade enligt uppgift 80 minuter i en reservlagsmatch i veckan. Emellertid är norrmannen ännu inte reda för att ta en plats i en A-lagstrupp. I anfallet startar troligtvis Rooney och van Nistelrooy. Den senares pass till den förra vid 3-0-målet mot Wigan var av hög kvalité och visar holländarens breda register. På mittfältet tror undertecknad att Scholes och Giggs startar. Vidare är säkert Alan Smith en tämligen säker kandidat i den defensiva mittfältsrollen. Smith hade en av sina sämre matcher i mittfältsrollen i veckan, men att peta honom känns inte rätt i detta läge. Den enda ersättaren är Darren Fletcher. Skotten tycks vara inne i en av sina mindre bra perioder. Det som kännetecknade honom och Smith i veckan var de många felpassen. Under vissa perioder av Wigan-matchen kändes det också som om Fletcher inte gick in för fullt i närkamperna. Detta är ovanligt för honom och kan visa på ett mindre bra självförtroende. Just Fletcher torde petas inför denna match. Att Ji-Sung Park skall spela är självklart då han har bäst form relativt Fletcher och Cristiano Ronaldo. Den senare visade inga tecken på förbättring i form under sitt inhopp i onsdags. Han lyckades i stort med ingenting.

I backlinjen kan den enda möjliga förändringen vara att Mikael Silvestre ersätter Wes Brown. Fransmannen dras dock med en mindre skada samtidigt som Brown gjorde en mycket bra match senast med ett par bra brytningar. Rio Ferdinand, Gary Neville och John O´Shea startar således.

Aston Villas trupp är enligt följande: Sorensen, Taylor, Hughes, Delaney, Ridgewell, Samuel, Bouma, McCann, Milner, Hendrie, Davis, De La Cruz, Djemba-Djemba, Barry, Baros, Angel. Skadade Olof Mellberg är inte med och ersätts troligen av Aaron Hughes. Denna kamperar troligtvis med Bouma. Det är en klyscha, men i denna match kan de löna sig med ett snabbt spel centralt från Scholes, Rooney och van Nistelrooy. Mittbackarna i Villa står troligtvis inte emot Uniteds snabbhet om Rooney får styra. I övrigt är Djemba-Djemba med i truppen, men en startplats är mycket osannolikt. Notebart är även Villas starka anfall i Angel och Baros. Här kan United få problem, främst om dessa understöds av Milner från kanten. Dessa tre är luriga spelare som kan ställa till det om mittbackarna inte är på sin vakt.

Matchen sänds på Canal + med sändningsstart 13.45.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]