Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fortsatt bra spel mot Albion?

I morgon kl. 16.00 tar United sig an West Bromwich på Old Trafford. Matchen sänds på Canal + med sändningsstart kl. 15.55. De senaste dagarna har det ryktats om att Ole Gunnar Solskjaer eventuellt sitter på bänken i någon av de fyra matcherna mellan den 26 december 2005 och den 3 januari 2006. Tyvärr ser det ut som om fansen får vänta ytterligare någon match då 20OLEGEND inte finns med i truppen till matchen.

Uniteds trupp är enligt följande: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, O’Shea, Silvestre, Brown, Ferdinand, Richardson, Fletcher, Smith, Scholes, Giggs, Park, Rooney, Van Nistelrooy, Saha.

Albions trupp är enligt följande: Kuszczak, Albrechtsen, Davies, Clement, Robinson, Greening, Wallwork, Inamoto, Kamara, Kanu, Ellington, Watson, Gera, Kirkland, Earnshaw, Campbell, Horsfield, Carter, Moore.

I Uniteds trupp finns inga överraskningar. Skadeläget ser bättre ut och det är bara att hoppas att några nya inte väntar under julperioden. Emellertid är Cristiano Ronaldo avstängd i denna match på grund av för många gula kort. Tråkigt med tanke på att portugisens säsong varit varierande och en skulle i alla fall kunna förvänta sig ett inhopp.

Uniteds form är god, vilket visades under den senaste matchen mot Aston Villa borta. Av de sju senaste PL-matcherna har laget vunnit sex och spelat en oavgjord. Tröstlöst då att Chelsea visar fortsatt stark form, men laget kan komma att störas av det faktum att några spelare blir tvungna att delta i Afrikanska mästerskapen under januari. Därför känns det viktigt med en utdelningsrik julperiod.

West Bromwich Albion har det desto tyngre. Och det särskilt på bortaplan där laget inte vunnit denna säsong. Av de sju senaste matcherna i PL har laget vunnit två, spelat två oavgjorda och förlorat tre. Laget ligger på sjuttonde plats, tre poäng före Portsmouth på nedflyttningsplats.

Lagen har tidigare mötts under säsongen. Detta inträffade under den fjärde rundan av Ligacupen. Då vann United med 3-1 efter mål av Ronaldo, Louis Saha och John O´Shea. Motsvarande möte förra säsongen var en seg historia som slutade 1-1 efter mål av Ryan Giggs och Albions Robert Earnshaw.

I United startar Edwin van der Sar, som haft en strålande säsong hittills, i mål. Backlinjen bör bestå av Gary Neville, Rio Ferdinand, Wes Brown och John O´Shea. Det känns aning onödigt att motivera platserna för Neville och Ferdinand. Vad anbelangar Wes Brown tycker undertecknad att han varit mycket stabil sedan comebacken. Detta samtidigt som Mikael Silvestres form under säsongen varit varierande. Brown har startat de tre senaste matcherna. Främst mot Wigan var han lyckosam med ett par bra brytningar. Vidare är det nog säkert att O´Shea startar på vänsterbacken. Kieran Richardson har, efter att ha tagit över platsen från Gabriel Heinze i början av säsongen, mest återfunnits på bänken eller läktaren på senare tid. Tråkigt för London-grabben, men det visar att det är en sak att vara ordinarie i Albion och en annan att spela i United.

På mittfältet hoppas undertecknad att Sir Alex Ferguson inte ändrar på något relativt förra matchen. Således bör mittfältet, från höger, bestå av följande individer: Ji-Sung Park, Paul Scholes, Darren Fletcher och Ryan Giggs. Att Giggs och Scholes startar torde det inte råda tvivel om. Park bör också vara säker, särskilt mot bakgrund av Ronaldos avstängning. Visserligen kan Fergie chansa och sätta den nämnde Richardson i en vänsterytterposition, men det vore dumt då mittfältsenheten fungerade bra förra matchen.

Vidare har många en längre tid kritiserat Darren Fletcher, då särskilt i högerytterpositionen. Kanske har detta varit med rätta delvis, men Fletcher visade att han bäst spelar i defensiv innermittfältsposition mot Aston Villa. Främst var positionsspelet mellan Scholes och Fletcher bra, vilket medförde att många andrabollar vanns. En jämförelse mellan Everton-matchen och Villa-matchen visar detta med all tydlighet. Kombinationen Scholes och Alan Smith har inte alltid fungerat lysande, varför undertecknad är av den åsikten att det är dags att låta den senare återinskolas i anfallsrollen. Smith är en oerhörd tillgång med sin inställning och definitivt mer att ge klubben, men då i rätt position.

I anfallet bör Wayne Rooney och Ruud van Nistelrooy starta. I fall Smith är åter på bänken, efter influensa, har United också bra ersättare för det ordinarie anfallsparet. Tänker då främst på att Louis Saha visade god form mot Birmingham i Ligacupen. På bänken bör således Howard, Saha, Smith, Richardson och Silvestre återfinnas.

I Bryan Robsons Albion är mittfältaren Zoltan Gera försvararen Steve Watson åter efter skador. Laget spelar troligen med ett 4-4-2-system. De gamla bekantingarna Jonathan Greening och Ronnie Wallwork spelar troligen på mittfältet tillsammans med Junichi Inamoto och Diomansy Kamara. I mål står Tomasz Kuszczak, som efter fina insatser mot bland annat Manchester City tycks ha petat Chris Kirkland. I anfallet har Albion en del luriga spelare som bland annat den nämnde Earnshaw, Nwankwo Kanu, Kevin Campbell, Geoff Horsfield och Nathan Ellington. Den sistnämnde har hittills gjort sex mål under säsongen, varav tre i ligan. Horsfield ligger på fyra mål i ligan och är klubbens näst bäste målskytt.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]