Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stormatch från United

Inledningen på första halvlek var magnifik, United höll i bollen och spelade ut Bolton. Ja, så skulle det faktiskt fortgå dem resterande minuterna på Old Trafford. Strålande spel mot ett Bolton som inte hade något som helst att säga till om vilket bäddade för seger med 4-1!

Matchen inleddes alltså med ett oerhört tempo och en härlig spelglädje. Bolton fick springa och springa medan United lät bollen göra jobbet. Det var underbara kombinationer i anfallspelet och det dröjde inte länge innan det första målet skulle komma.

Ryan Giggs löpte fint längs vänsterkanten innan han lade över bollen via en överlappning till Richardson som slog ett inlägg mot Saha. Det var dock inte fransmannen som sköt bollen i målet, det var landsmannen Bruno N’Gotty som olyckligt gjorde sjävlmål och United hade fått en tidig ledning i matchen.

Sedan kontrollerade vi matchen helt och hållet, det kändes lungt och vi fortsatte att anfalla på vackert manér. Det var varierande spel men med mycket inlägg från främst Gary Neville som hela tiden var giftiga. Det var ofta Wayne Rooney som gick på skott och var ständigt nära att utöka ledningen. Det var härliga finter och snabba vändningar från Giggs och Ronaldo.

Kanske var det lugnet före stormen för mitt i allt finlir fick Bolton ett inkast i matchminut 33. Kastet var långt och det nickskarvades mot den bortre stolpen där Gary Speed dök upp, helt fri utan markering. Någon meter från mållinjen nickade han enkelt in 1-1. Lite surt med tanke på spelövertaget.

Knappt minuten senare är ledningsmålet ytterst nära då Saha får ett friläge men kommer lite för nära målvakten Jussi Jaaskeleainen som kunde rädda. Strax efter det stod Ryan Giggs för en fin soloprestation och slog ett inlägg som letade sig fram till Ronaldo. Bollen kom mot honom och med ett hårt volleyskott susade bollen i stolpen!

Matchen blev svängig och det liknade en sk. hawaii-fotboll. Bolton kändes heta och var inte alltför långt borta från att peta bollen i mål. Men till slut, när oflytet lagt sig för vår del slog van der Sar en långboll som dök ner i straffområdet via en hemåtnick. Louis Saha höll sig framme och rundade Jaaskeleainen och sköt 2-1 till United i öppet mål!

Vi kunde gå till pausvila med ledning vilket kändes väldigt skönt. Och rättvist för den delen också.

I den andra halvleken fortsätter det läckra spelet och vi spelade strålande fotboll. Anfallspelet mönstrades med öppnande kombinationer i varierad form. Rooney kämpade och slet åt sig bollarna gång efter gång, Ronaldo dribblade och slog farliga inlägg. Ja, till och med John O’Shea snurrade upp två motståndare på läktaren. Det var spelglädje på hög nivå men vi hade svårt att skapa den där riktiga chansen. Det blev oftast problem vid den sista och avgörande passningen. På så vis saknades Paul Scholes en aning och man blev samtidigt orolig över att vi skulle släppa in något slumpmål.

I den 65:e minuten löpte Ronaldo in i plan från sin högerkant, han måttade för skott med vänsterfoten och träffade stolpen! Återigen är han så fruktansvärt nära. Oflyt för Cristianos del idag, men så skulle det inte förbli.

Wayne Rooneys eviga slit, väggspelet med Saha och hans exakta passning bäddade för Cristiano Ronaldos mål. En mycket läcker passning, likt en chip-pass, som skar igenonom försvaret och Ronaldo hade öppet mål. Det kändes som spiken i kistan och saken var därmed klar när 20 minuter återstod av denna underbara match.

Ruud van Nistelrooy byttes in och i ett fint triangelspel mellan han själv, Rooney och Fletcher fick den sistnämda ett friläge. Något han tyvärr inte tog vara på bästa sätt.

Även Ji-Sung Park och Gerard Piqué byttes in och fick båda närvara när United gjorde sitt fjärde mål. Några minuter efter deras inhopp fick de beskåda ett vackert mål i matchens sista minut. Efter en fin öppnande krossboll från van Nistelrooy fick Crstiano Ronaldo bollen. Hans överstegsfinter lurade N’Gotty fullständigt och han sköt sedan bollen i mål i det närmaste hörnet.

Sedan blåste domaren av matchen som var ganska avslagen efter Uniteds 3-1 mål. Det var dock en väldigt bra insats från United och Sir Alex Ferguson fick en perfekt födelsedag. Den nu 64:årige Managern kunde inte vara annat än nöjd med lagets prestation.

Laguppställningen (4-4-2):
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Silvestre, Richardson
Ronaldo, Fletcher(Pique, 86), O’Shea, Giggs
Saha(Van Nistelrooy, 72), Rooney(Park, 80)

Med tanke på det täta spelschemat med fyra matcher på åtta dagar vilades ett par spelare. Vilket givetvis var förståligt.

Alla spelare kan känna sig nöjda med matchen men Rooney, Ronaldo och Giggs var snäppet bättre än de övriga.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!