Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Blackburn – Man Utd (Carling Cup)

United möter Blackburn, den första matchen av 3 mot samma motstånd på drygt 3 veckor. Man gör det på Ewood Park och man gör det med ett annat lag än i söndags.

Matchen i söndags hoppas jag de flesta med mig har glömt, eller åtminstone försökt glömma nu. Det var ingen höjdare, inställningen var lika med 0 och planen var brutalt usel.
Nog om det, en ny match väntar. Det är dags för semifinal i Ligacupen mot Blackburn, det är dubbelmöte som gäller och första matchen spelas på Ewood Park.

United har inte slagit Blackburn sedan november 2003, sedan dess har det spelats 4 matcher, 2 förluster och 2 oavgjorda bland dessa. Sist man vann på Ewood Park var i januari samma år, så det är inte direkt en önskemotståndare som United ställs mot.

Mark Hughes har aviserat starkast möjliga lag och har inga direkta skador att oroas över. Mittfältaren Steven Reid är tillbaka efter avstängning och 5 spelare vilades i helhens FA-cupvinst mot Q.P.R, så räkna med att Hughes ställer upp med det starkaste han har.
Sir Alex har sagt att han kommer att ha ett öga på matchen till helgen och därför inte starta med det bästa han har att tillgå, däremot lär det bli betydligt starkare än det lag som i helgen inte lyckades med bedriften att slå ut mäktiga Burton ur FA-cupen. Då startade inte en enda ordinarie spelare matchen (ja, jag räknar inte Brown eller Silvestre som helt ordinarie nu längre med tanke på nyförvärven).

Ett av nyförvärven kommer att spela i morgon, Patrice Evra är nu spelklar och finns med i truppen. Det gör inte serben Nemanja Vidic som fortfarande är på “flås-träning” då han inte spelat en match på över 6 veckor. Att Evra startar till vänster i backlinjen bör vara självklart eftersom det är där Sir Alex vill använda honom, åtminstone tills dess att Heinze återvänder. Med honom tror jag att Neville, Brown och Silvestre spelar, Ferdinand finns i truppen men jag hoppas och tror att han sparas till lördag. Även O’Shea, Bardsley och Richardson finns att tillgå, men för “B-lagsmässigt” håller nog inte. I mål står troligen Tim Howard, som behöver hållas igång i cuperna då han inte får stå i ligan.
På mitten lär Alan Smith och Paul Scholes starta om de är friska och hela. Scholes har haft problem med synen efter en smäll mot Arsenal och inte spelat på ett tag, Smith skulle spelat i söndags men skadade sig lätt på träningen dagen innan. Ett alternativ här är Darren Fletcher, men jag har en känsla av att han spelar på högerkanten (tyvärr), där Blackburn är farliga. Den andra kantplatsen tas antingen av Ryan Giggs eller Cristiano Ronaldo, beroende på dagsformen. Ole-Gunnar Solskjaer finns att tillgå till höger, men jag tror inte på det alls.
På topp är jag väldigt osäker. Jag vet nämligen inte 100% hur det ligger till med reglerna för avstängning på spelarna. Wayne Rooney har 4 varningar och är alltså bara 1 ifrån en avstängning, frågan är bara när den i så fall börjar gälla. Jag vill minnas att den gäller 7 dagar efter man fått sin femte varning. I så fall är spel för Rooney i morgon uteslutet då han i så fall missar matchen mot Liverpool den 22/1. Eller så är det från den 7:e dagen det gäller, i så fall är han asvtängd mot Burton nästa onsdag istället. Om det är som i det sistnämnda fallet så lär Rooney spela och “råka” ta en varning under matchens gång.
Om vi utgår från att Rooney kommer att bli avstängd mot Burton, om han tar ett gult kort, så startar han matchen. Då tippar jag det blir tillsammans med Louis Saha och att Ruud Van Nistelrooy börjar på bänken. Giuseppe Rossi finns att tillgå i truppen men chansen att han spelar menar jag vara minimal.
Utanför truppen helt är Ji-Sung Park, Gabriel Heinze och Quinton Fortune, alla skadade.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Howard
Neville, Bardsley, Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra, O’Shea, Richardson
Ronaldo, Fletcher, Smith, Scholes, Giggs
Van Nistelrooy, Saha, Rooney, Rossi, Solskjaer

Laget:
Howard
Neville (c), Brown, Silvestre, Evra
Fletcher, Smith, Scholes, Ronaldo
Rooney, Saha

Bänken: VDS, Ferdinand, O’Shea, Giggs, RVN

Matchen sänds på Viasat Sport 2 med start 21.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!