Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Wolverhampton Wanderers – Manchester United

Imorgon eftermiddag gästar vi Molineux Stadium för att spela den fjärde omgången av FA-cupen. En hel del skador stör, men en seger mot Wolves kan väl inte vara annat än ett krav.

Wolverhampton ligger på en åttonde plats i division 1 (The Championship). Där har man på 30 matcher lyckats ta 43 poäng och är i full gång med att jaga en kvalplats för att avancera till Premier League. Wolves coachas av den gamle landslagstränaren Glenn Hoddle och United-bekantingen Paul Ince finns med i laget. Wolverhampton har en del tunga namn i laget, men tyvärr för deras del har de flesta blivit till åren. Redan nämnda Paul Ince, men även Darren Anderton, Jackie McNamara och Carl Cort får väl ändå anses som några av deras vassaste spelare.

Wolverhampton är ett lag som under året gått likt en berg- och dalbana! Upp och ner alltså. De har haft svårt att avgöra matcher och nästan spelat oavgjort i hälften av dem. Men i en cup-match kan vad som helst hända. Det senaste exemplet var när vi själva inte lyckades vinna över Burton(!) och när Arsenal inte hade förmågan att skicka skräll-laget Wigan ur Carling Cup.

För Uniteds del ser läget inte alltför ljust ut. Med skador på Paul Scholes, John O’Shea och Ryan Giggs tappar vi en del tuffa namn. Men till den stora glädjen anses Ji-Sung Park vara frisk och Cristiano Ronaldo är nu åter tillgänglig för spel efter tre matchers avstängning.

I den senaste matchen, 2-1 mot Blackburn, spelade vi riktigt bra anfallspel och endast den fenomenala Brad Fridel i motståndarmålet kunde se till att Blackburn inte behövde skämmas över resultatet. Då valde Sir Alex att både spela med Rooney, Saha och RVN vilket inte är speciellt vanligt. Kanske något att föredra imorgon?

Nemanja Vidic fick hoppa in med fyra minuter kvar, det känns verkligen skönt att vi kan räkna med honom. Antagligen gör han debut från start i vilken match som helst. Kanske imorgon?
Är Ji-Sung Park så pass bra att han kan spela från start eller blir det bara ett kort inhopp?
Ja, frågorna är många men svaren är få! Imorgon står vi dock med facit i handen och hoppas få avnjuta en ytterligare seger i FA-cupen.

Trolig laguppställning:

Van der Sar
Neville, Ferdinand, Brown, Evra
Ronaldo, Fletcher, Smith, Richardson
Rooney, Van Nistelrooy

Visst skulle det vara roligt att se Vidic från start men jag tycker det bara känns onödigt att ändra på ett vinnande försvar. Wes Brown har varit fantastisk i mitten och jag tror på fortsatt förtroende, i alla fall imorgon. Ji-Sung Park lär inte vara helt matchtränad och kommer sannolikt in under andra halvlek. Kieran Richardson har spelat bra i de senaste matcherna. Men i övrigt känns laget ganska givet.

Imorgon kl. 17.00 på Molineux Stadium blåses matchen igång.
Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]